به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در استان آذربایجان غربی، کانونهای فرهنگیهنری متعلق به مساجد اهلسنت علاوه بر اجرای برنامههای مشترک ویژه سنیمذهبها و شیعیان و ایجاد فضای وحدت و همدلی بین مذاهب، از مجریان جدی طرح هر مسجد یک پایگاه قرآن هستند.
در استان آذربایجان غربی که مهد اقوام و ادیان مختلف بوده وحدتی که در بین ادیان و مذاهب مختلف در این استان است بسیار قابل توجه می باشد، وحدتی که به نهضت بازگشت به مسجد و تحقق مسجد تراز با کارکردهای اصیل کمک میکند.
کانون فرهنگی وهنری عارف مسجد فاروق اعظم در محله اسلام آباد، خیابان شهید کوهنورد منطقه قومیتی اهل سنت شافعی مذهب در ارومیه است که در طرح هر مسجد یک پایگاه قرآنی موفق عمل کرده است.
حبیب نژاد احمد، مدیر کانون فرهنگی وهنری عارف مسجد فاروق اعظم ارومیه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در استان آذربایجان غربی گفت: این کانون در زمینه های مختلف قرآنی همچون کلاس های روخوانی، روانخوانی، حفظ، احکام ویژه دختران وپسران فعالیت گسترده ایی دارد.
وی افزود: این ویژه برنامه های قرآنی مختصص اعضای کانون، پایگاه، بچه های مسجدی و اهالی محله در رده های سنی زیر۱۶ سال و بالای ۱۶ سال درطول سال برگزار میشود.
نژاد احمد ادامه داد: همچنین در ایام ماه مبارک رمضان نیز ختم جمعی قرآن کریم ویژه برادران وخواهران فعال و بهصورت مرتب اجرا شده است.
وی برگزاری برنامه های مختلف در مناسبتهای ملی ومذهبی از جمله جشن مولودی میلاد پیامبر(ص)، هفته وحدت، دهه فجر، حضور فعال در راهپیماییها، مسابقات قرآنی و فرهنگی، فعالیت در حوزه کتابخوانی و تجلیل از فعالین قرآنی از جمله دیگر فعالیتهای کانون فرهنگی وهنری عارف مسجد فاروق اعظم ارومیه عنوان کرد.
نژاد احمد گفت: همچنین برگزاری مراسم مختلف در طول سال همچون مراسم روز دختر، روز مادر، مسابقات قرآن، اردوهای تفریحی و فرهنگی و هنری برای دختران و پسران عضو کانون از دیگر برنامههای کانون عارف مسجد فاروق اعظم بهشمار میرود.
مدیر کانون فرهنگی وهنری عارف مسجد فاروق اعظم ارومیه ادامه داد: همچنین از نوجوانان، فعالین قرآنی و قرآن آموزان دختر کانون با هدف تجلیل از نوجوانان قرآن آموز اهل سنت به همت معاونت فرهنگی مرکز اسلامی و مجموعه مدیریت کانون فرهنگی وهنری مسجد تجلیل شد.
وی افزود: در این مراسم از ۱۵ نفر قرآن آموزان برتر کلاس قرآنی که در ایام تابستان۱۴۰۲ فعالیت داشتند، تجلیل گردید.
نژاد احمد با بیان اینکه بیش از ۱۵۰ نوجوان و جوان در کانون فرهنگی وهنری عارف مسجد فاروق اعظم ارومیه عضو هستند، ادامه داد: کانون فرهنگی وهنری عارف مسجد فاروق اعظم ارومیه در فضاسازی قرآنی از طرقی همچون برپایی محافل قرآن به ویژه در مناسبت های ملی مذهبی اهتمام ویژه دارند.
کتابخانههای مساجد یکی از مهمترین ظرفیتها برای جذب جوانان به مساجد است
وی با بیان اینکه محدودیت سنی در کانونهای مساجد وجود نداشته و از تمامی ردههای سنی بخصوص جوانان در کانون فعالیت دارند، گفت: همچنین برای جذب بیشتر کودکان و نوجوانان به مسجد کمد جوایزی به همت اعضای خود مسجد و خیرین تدارک دیده شده که در مسابقات مختلف به برگزیدگان اهدا میشود.
نژاد احمد با بیان اینکه قرار گرفتن کتابخانه در مساجد فرصتی برای ارتباط با کتاب است، گفت: از این طریق میتوان نیاز افرادی که به دنبال مطالعه هستند و به هر دلیلی به کتاب دسترسی ندارند، برآورده کرد.
مدیر کانون فرهنگی وهنری عارف ارومیه ادامه داد: همچنین در کتابخانه مسجد بیش از ۱۵۰۰ جلد کتاب در موضوعات مختلف فقه، حدیث، علوم قرآنی، احکام، تاریخ، تفسیر در اختیار اعضا هستند.
قرآن موجب آرامش روح و روان انسان می شود
وی در ادامه سخنان خود به تاثیرات قرآن اشاره و گفت: یکی از تاثیرات مهم تلاوت قرآن مشخص کردن مسیر و راه درست زندگی است.
نژاد احمد ادامه داد: همچنین قرآن آثار و برکات زیادی در زندگی روزمره دارد و موجب آرامش روح و روان انسان می شود و از بزرگترین منبع هدایت است.
مدیر کانون فرهنگی وهنری عارف ارومیه کمبود تجهیزات آموزشی، کتاب، قرآن برای گروه حفظ، تهیه و تامین جوایز کمد و برخی مشکلات معیشتی خانواده دانش آموزان را از جمله مشکلات این کانون عنوان کرد.
کانونهای فرهنگی و هنری مساجد با ورود جدی به عرصههای مختلف فرهنگی، هنری، اجتماعی و حتی اقتصادی و اجرای طرحهای متنوع در این عرصه ها توانستهاند منشأ جذب اقشار مختلف به مسجد و توسعه شبکه بچههای مسجد شوند.
در استان آذربایجان غربی بیش از یک هزار و ۳۰۰ کانون فرهنگی و هنری مساجد فعال است و یکی از کانونهای فعال کانون فرهنگی هنری «عارف» در شهرستان ارومیه است که در کنار فعالیتهای متنوع، ورودی جدی به مسئله قرآن و قرآن آموزی دارد.
نظر شما