آبشارهای مصنوعی در قلعه فلک الافلاک ایجاد می شود

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان با اشاره به وجود چشمه های طبیعی فراوانی در اطراف قلعه تاریخی فک الافلاک، از ایجاد ابشاری های مصنوعی درضلع شرقی این نمای باستانی خبرداد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، عباس گودرزی، سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان، طی نیمه دوم سال جاری بخش دیگری از مرمت بنای باستانی فلک الافلاک خرم آباد آغاز می شود.


وی افزود: در این مرحله از مرمت این بنای تارخی نمای ضلع شرقی قلعه فلک‌الافلاک خرم آباد ساماندهی و مرمت می شود.


گودرزی قلعه تارخی فلک الافلاک خرم آباد را در کنار جاذبه های بیشمار طبیعی و باستانی این شهر را ازجاذبه هاب گردشگری این خرم آباد خواند و اظهار داشت: در طرح مرمت این قلعه آبشارهای مصنوعی در ضلع شرقی قلعه فلک الافلاک خرم اباد ایجاد خواهد شد.


این مقام مسئول بیان کرد: در ضلع شرقی این قلعه تاریخی، چشمه‌های طبیعی آب وجود دارد که هم اکنون آب این چشمه‌ها به شکلی بی‌هدف به هدرمی ‌رود.


وی تصریح کرد: با تعبیه آبشارهایی مصنوعی و با هدایت آب این چشمه‌ها، نمای ضلع شرقی این بنای تاریخی زیباتر و برجاذبه های گردشگری و تروریستی آن افزوده خواهد شد.

 

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: طرح مرمت ضلع شرقی قلعه فلک الافلاک و ایجاد آبشارهای مصنوعی در ضلع تا قبل ازنوروز 92 به پایان می رسد.

 

گودرزی در ادامه با اذعان به اینکه هم اکنون عملیات مرمت برج و باروی این قلعه تاریخی نیز در حال اجراست، عنوان کرد:این بخش از مرمت نیز پیشرفت فیزیکی چشم‌گیری داشته که با تخصیص اعتبارات سال مالی 91، روند اجرای کار نیز سرعت خواهد گرفت.

 

گفتنی است، قلعه زیبا و دیدنی فلک الافلاک با پنج هزار و300 متر مربع مساحت بر فراز تپه‌ای در مرکز شهر خرم آباد، با چشم اندازهای فوق‌العاده زیبا قرار گرفته است.


فلک‌الافلاک از سمت شرق و جنوب‌شرقی به رودخانه خرم‌آباد، از غرب به خیابان و محله دوازده برجی و از سمت شمال به خیابان فلک‌الافلاک محدود می‌شود. وسعت محوطه باستانی قلعه حدود 400×300 مترمربع است.


قلعه دارای 8 برج است، محیط کل آن 60/228 متر و بلندترین دیوار آن تا سطح تپه 5/22 متر است. همچنین دارای دو صحن، 124 اتاق و 11 کفش‌کن در بین اتاق‌ها است.


بنای نخستین فلک الافلاک ظاهراً مربوط به دوره ساسانی است؛ هرچند که برخی منابع، ساخت آن را به ز مان شجاع الدین خورشید؛ سر سلسله اتابکان لر در قرن چهارم هجری نسبت می‌دهند.


بنای این قلعه باستانی، آثار و نشانه‌های زیادی از تحولات معماری دوره های گوناگون را با خود به همراه دارد.
 

پایان پیام/

کد خبر 174656

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha