مجلس و قوه قضائیه برای رفع مشکلات مهریه راهکار جدی بیندیشند

آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به مشکلات ناشی از نحوه پرداخت مهریه در اختلاف زوجین خواستار ارائه قانونی در این زمینه توسط مجلس شورای اسلامی و ارائه آن به قوع قضائیه شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله مکارم شیرازی صبح امروز (30 شهریور) در دیدار با فراکسیون روحانیون مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات ایجاد شده در زمینه مسئله مهریه تصریح کرد: البته در این خصوص صحبت هایی با رییس قوه قضائیه صورت گرفته ولی مثل اینکه مسئولان شجاعت تصمیم گیری در این حوزه را به خود نمی دهند.


وی با اشاره به قید عندالمطالبه و عندالاستطاعه بودن برای مهریه ادامه داد: برخی ها آمده اند و این دو موضوع را از هم جدا کرده اند در حالی که پرداخت مهریه در هر صورت به قدرت مالی فرد بستگی دارد پس این مسئله غیر فقهی است و ما می گوییم اینها از نظر فقهی جدی نیست و وقتی جدی نیست، اعتبار ندارد.


وی اضافه کرد: متاسفانه در این روند در پی شکایت همسر جوانان را به زندان می اندازند تا ثابت شود که استطاعت دارد و یا ندارد، باید روحانیون حاضر در مجلس به این مسائل رسیدگی کنند.


این مرجع تقلید گفت: مسئله دیگر موضوع تقسیط کردن مهریه است، برای مثال جوانی طبق نظر دادگاه باید ماهیانه 300 هزار تومان قسط مهریه و 300 هزار تومان برای نفقه همسر بپردازد و گاهی این روند 30 یا 40 سال باید طول بکشد تا مبلغ مهریه پرداخته شود.


آیا حکم اسلام باید استهزاء داشته باشد

وی افزود: این مسئله جای استهزاء دارد و آیا حکم اسلام باید استهزاء داشته باشد، اینکه فردی 30 سال مهریه و نفقه بپردازد تا بعد از این سال ها زوجه به خانه او بیاید، چیزی جز این مسئله نیست.


آیت الله مکارم شیرازی تصریح کرد: مسئله دیگر تمکین زوجه از همسر پس از پرداخت اقساط در هر ماه است که این مسئله هم جای توجه دارد.


وی ادامه داد: اینها باید در مجلس مورد بحث قرار گرفته و در ادامه قانون متناسب با آن به قوه قضائیه اعلام شود البته این قوه هم باید در این خصوص تلاش کند ولی گاهی می بینیم که به برخی قوانین خود وفادار مانده و نمی تواند از آن جدا شود.
 

وی در ادامه با اشاره به موضوع امر به معروف و نهی از منکر در جامعه تصریح کرد: همه مردم در این خصوص مسئولند ولی روحانیت نقش و جایگاه دیگری دارند که در آیه 106 سورا آل عمران مورد تاکید است.


این مرجع تقلید ادامه داد: مراقب باشد، منکرات در جامعه به عرف تبدیل نشود که اگر این اتفاق بیفتد دیگر نمی توان جلوی این وقایع را گرفت.


وی گفت: با صراحت بگویم، دولت برای مسائل فرهنگی دل نمی سوزاند، منظور ما از رعایت حجاب کتک زدن نیست باید جلوی این مغالطه را گرفت، می توان، دلسوزانه به این موضوع پرداخت و اولین پایگاه برای اجرای آن ادارات و دستگاه های دولتی است و می توان با یک بخشنامه این مسائل را برطرف کرد.


کلام نیکو عامل استقبال مردم از ناصحان

آیت الله مکارم شیرازی خاطرنشان کرد: باید راه و رسم کار فرهنگی را به مردم نشان داد، ناصحان باید با کلام زیبا فرد مقابل را نصیحت کنند، مطمئنا در این صورت هیچ فردی از صحبت های ناصحان ناراحت نمی شود.


وی در بخش پایانی صحبت ها با اشاره به شنیده هایی در خصوص وضعیت زندگی، درآمد و تلاش مجلسی ها برای زندگی در نقاط شمالی تهران گفت: این صحبت ها اثر خوبی در بین مردم ندارد.


وی اظهار داشت: ساده زیستی یکی از راه های مبارزه با گرانی است و می توان با آن جلوی 50 درصد گرانی ها را گرفت در این خصوص هم روحانیت مجلس می توانند، پیش رو باشند.


پایان پیام/
 

کد خبر 174696

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha