به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، غلامرضا فلاحی- مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی - امروز (۱۲ بهمن) در نشست خبری ویژه دهه فجر از افتتاح هفت یادمان شهدای گمنام در این ایام خبر داد و اظهار داشت: در دهه فجر علاوه بر افتتاح یادمان شهدای گمنام یک یادمان هم برای سردار شهید کاوه افتتاح می شود.
وی افزود: از تعداد هفت یادمان یک یادمان در دستگرد بیرجند، سه یادمان در دانشگاه بزرگمهر، دانشگاه آزاد و یادمان سردار کاوه در ورودی روستای بیهود قائن و یادمان شهید گمنام در جبل النور شهر اسلامیه فردوس، روستای افین زیرکوه، روستای بورنگ درمیان و شهر بشرویه هم هر کدام یک یادمان افتتاح می شود.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی افزود: در ۶۹ نقطه استان شهید گمنام داریم و با احتساب افتتاحیه های دهه فجر در ۴۹ نقطه یادمان احداث و تکمیل شده است.
وی با بیان اینکه یادمان شهدای گمنام به قطب فرهنگی تبدیل شده است، اعتبارات اختصاص یافته برای احداث این یادمان ها را بالغ بر ۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان اعلام کرد و گفت: ۱۷ یادمان هم در استان در حال ساخت است.
به گفته وی در سفر ریاست جمهوری به استان برای احداث یادمان های شهدای گمنام ۲۰ میلیارد تومان پیش بینی اعتبار شد که تاکنون بیش از هفت میلیارد تومان محقق و ۱۲و نیم میلیارد تومان باقی مانده و امید است با تخصیص این اعتبارات ۱۷ یادمان در حال ساخت تا هفته دفاع مقدس سال آینده تکمیل شود.
وی با اشاره به میزان استقبال مردم استان از شهدای گمنام گفت: برابر دستورالعمل های ابلاغی جدید چنانچه نقاط متقاضی شهید گمنام تا شهادت حضرت زهرا(س) بتوانند یادمان شهید را احداث کنند به آنها شهید گمنام تعلق می گیرد.
وی از دیگر برنامه های دهه فجر به اکران و رونمایی از فیلم مستند «۷ سال اینجا» در خصوص دوران اسارت آزادگان با همکاری شبکه افق اشاره کرد و یادآور شد: در دهه فجر تجلیل از آزادگان نیز در دستور کار قرار دارد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی افزود: تجلیل از ۳۰ هزار آزاده و رزمنده دفاع مقدس (هر سال ۶ هزار نفر) از سال ۹۹ در دستور کار است و امسال قرار است از ۶ هزار نفر از همسران رزمندگان و آزادگان دفاع مقدس تجلیل شود که در مناسبت های دهه فجر، هفته دفاع مقدس انجام می شود.
فلاحی تجلیل از هنرمندان پیشکسوت دفاع مقدس، ارسال ۴۳۳ جلد با ۲۷ عنوان کتاب تاریخ شفاهی، خاطره، داستان و... با مضامین دفاع مقدس به همه استان های کشور را از دیگر اقدامات در این ایام اشاره کرد.
وی از اقدامات صورت گرفته در طول سال به تولید ۶۲ عنوان کتاب، ۲۰ عنوان کتاب صوتی، استفاده از هوش مصنوعی برای قرائت زندگینامه و وصیت نامه ۲۰ شهید و رزمنده با صدای خودشان، برگزاری جشنواره شعر دفاع مقدس و مقاومت، جشنواره ملی فعالان دفاع مقدس و فضای مجازی، جشنواره ادبی و هنری، پویش همزاد شهید، جشنواره ترنم فتح و....اشاره کرد.
وی به ساخت مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس استان گریزی زد و گفت: با نگرش دولت سیزدهم در سفر اول بالغ بر ۸۰ میلیارد تومان اعتبار به این مهم اختصاص یافت و از سال گذشته کار احداث شروع و در حال حاضر این پروژه عظیم فرهنگی ۳۰ درصد پیشرفت دارد.
وی ابراز امیدواری کرد: با تخصیص اعتبارات این پروژه در زیربنای ۶ هزار متر مربع شامل ابنیه، کتابخانه، مرکز اسناد، سازه و... تا پایان سال آینده تکمیل شود.
وی افزود: از ۸۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته به این مهم سال گذشته ۲۲.۵ میلیارد تومان از اعتبارات سفر ریاست جمهور محقق شده و بیش از ۵۷ میلیارد تومان مانده است و برای تکمیل این پروژه نیاز به ۱۶۰ میلیارد تومان اعتبار است؛ بر اساس پیگیری های صورت گرفته از سفر دوم ریاست جمهور نیز قول اختصاص اعتبار داده شده است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی در خصوص موزه استکبار ستیزی صحرای طبس گفت: این پروژه توسط ستاد مرکز کشور در حال احداث بوده و در حال حاضر حدود ۳۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
نظر شما