خبرگزاری شبستان: حکیمه پاکباز /اراک، روستای چهرقان، یکی از نقاط دیدنی و تاریخی استان مرکزی، در بخش مرکزی شهرستان کمیجان واقع شده است و این روستا به واسطه وجود جوانی مومن و با خدا که همواره دل در گرو قرآن، دین اسلام و اهل بیت عصمت و طهارت (ع) داشته نه تنها خانواده خود بلکه روستا را با همکاری و آموزش های قرآنی همسرش به یک مجموعه فرهنگی و نمونه موفق روستای قرآنی تبدیل کرده است.
خانواده چهرقانی، آموزش و تبیین و ترویج فرهنگ قرآنی را در راس فعالیت های فرهنگی خود قرار داده و با برگزاری کلاس های قرآنی به روش های جذاب، بیش از یکصد حافظ قرآن از یک جزء تا کل قرآن کریم را تربیت کرده اند.
احمد چهرقانی، مسئول کانون فرهنگی هنری شهدای روستای چهرقان، با اشاره به فعالیت های گسترده این کانون در سطح روستا گفت: ما در کانون در بخش های مختلف فرهنگی، آموزشی، تربیتی، ورزشی و ... فعالیت داریم اما مهمترین و بیشترین فعالیت ما فعالیت های قرآنی و تبیین و ترویج فرهنگ و معارف قرآنی در بین اعضا است به طوری که برنامه های دیگر ما نیز با محوریت قرآن کریم برگزار می شود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۹ حافظ کل قرآن کریم در روستای چهرقان داریم، بیان کرد: این حافظان که نوجوان و جوانان هستند، الگو و مشوقی برای سایر اعضای کانون بوده و بحمدالله به برکت وجود این حافظان قرآن ما روستایی کاملا قرآنی داریم.
وی با اشاره به اینکه کلاس های قرآنی را از همان سال ها اول ازدواج به همت همسرشان برگزار می کنند، بیان کرد: مشارکت و همدلی همسرم و اعضای خانواده در طول سال ها سبب موفقیت مان در برگزاری کلاس ها و محافل قرآنی شد به طوری که ۱۰ سال این کلاس ها را در یک اتاق هجده متری در منزل شخصی برگزار می کردیم.
وی با اشاره به اینکه همواره به دنبال پیدا کردن راه های جذاب و جوان پسند برای حضور و مشارکت جوانان و نوجوانان در فعالیت های قرآنی بودیم، خاطر نشان کرد: کلاسها در ابتدا در منزل خودمان، پدر همسرم و خانه عالم و حسینیه و مسجد به مربی گری همسرم برگزار می شد و در فصل های بهار و تابستان نیز این کلاس ها را در باغ و کوه و دشت برگزار می کنیم.
از خدا میخواستم شریک زندگیم انسانی با ایمان باشد
چهرقانی با بیان اینکه همواره به فعالیت های فرهنگی و قرآنی مشغول بوده است، اظهار داشت: اینجانب ابتدا مسئول خانه قرآنی روستا بودم و همواره به دنبال تبیین و ترویج کلام وحی بوده و عشق و علاقه زیادی به فعالیت در این راستا داشتم که بحمدالله در این مسیر قرار گرفتم و از این بابت خدا را شاکر هستم.
وی با اشاره به اینکه سارا نبیلو همسر ایشان نیز مربی قرآنی روستا و حافظ کل قرآن هستند، ادامه داد: کلاس ها را ایشان برگزار می کند و بنده نیز همکاری لازم و پشتیبانی از کلاس ها و برنامه ها را بر عهده دارم.
چهرقانی با بیان اینکه همسرش با تشویق ایشان از همان ابتدای زندگی در منزل شخصیشان به برگزاری کلاس های قرآنی برای بانوان و دختران جوان پرداخت، گفت: ما در سال ۸۸ ازدواج کردیم، خانهای ۵۰ متری داشتیم کلاس های قرآن در همان مکان ولی با حضور گسترده برگزار می شد.
وی با اشاره به اینکه طبیعت، کوه ها و درختان و ... همه مخلوقات خداوند متعال و گویایی عظمت و بزرگی خالق و بیان مفاهیم قرآنی هستند، اظهار داشت: در فصل های بهار و تابستان کلاسها در خارج از منزل در دل کوهها و صحرا برگزار می شود تا اعضای کانون و قرآن آموزان به صورت عملی نیز آیات نورانی کلام وحی را درک کنند.
وی با بیان اینکه با گذشت چندین سال از زندگی مشترک، هنوز هم کلاسهای قرآن در خانه ما برگزار میشود، اضافه کرد: بانوان و دختران روستا به منزل ما میآیند و همسرم به صورت صلواتی و بدون دریافت شهریه قرآن را به آنها آموزش میدهد، ضمن اینکه خودم نیز به پسران نوجوان و جوان روستا قرآن آموزش میدهم و مشوق اصلی همسرم در انجام فعالیتهای قرآنی هستم.
این فعال قرآنی با بیان اینکه چهار فرزند پسر به اسامی علی، حسین، محمد و امیرمهدی دارد، گفت: علی و حسین با علاقه در کلاسها شرکت میکنند و فرزندانم به برکت تلاش های همسرم در حال حفظ قرآن کریم هستند و بنده نیز یک جز قرآن حفظ و در حال حفظ قرآن کریم هستم.
چهرقانی در ادامه با بیان اینکه به لطف خدا بیش از ۱۵ سال است نور قرآن در این روستا میتابد، اظهار داشت: هیچ ارگانی طی سالهای گذشته حمایت لازم را از این فعالیتهای قرآنی نداشته و امیدواریم نهادهای فرهنگی و دینی توجه ویژه به این فعالیت ارزشمند داشته باشند.
مسئول کانون فرهنگی هنری شهدای روستای چهرقان بیان کرد: کوچکترین حافظان قرآن در این روستا کودکان ۸ ساله و حافظ ۱ جز قرآن هستند و با توجه به درخواست اهالی و استقبال گسترده جوانان و نوجوانان، تلاش داریم مرکز قرآنی جامعی در این روستا راه اندازی کنیم تا همه علاقمندان به قرآن بتوانند بدون دغدغه به حفظ قرآن بپردازند.
این فعال قرآنی چهرقان را نمونه موفق روستای قرآنی دانست و برنامهریزی به منظور برگزاری دورههای تخصصی آموزش حفظ قرآن کریم، برگزاری محفل انس با قرآن، توجه به مسائل مالی مربیان قرآنی، پیشبینی مکانهای مناسب برای برگزاری کلاسهای قرآن را خواستار شد.
وی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و امام شهدا، گفت: ما هر چه داریم به برکت قرآن، انقلاب اسلامی و رشادت ها و از خود گذشتگی شهدا است و روستای چهرقانی نیز در دوران انقلاب و جنگ تحمیلی ۲۴شهیدرا تقدیم انقلاب کرده است که همین شهدا الگو ما در انجام فعالیت های فرهنگی و قرآنی هستند.
چهرقانی همچنین خاطر نشان کرد: کوچکترین حافظ کل قرآن کریم خانم فاطمه یوسفی ۱۶ساله هستند که در سیزده سالگی حافظ کل قرآن کریم شده اند.
وی همچنین به فعالیت مربیان قرآن روستا نیز اشاره کرد و گفت: بحمدالله با تلاش های انجام شده در حال حاضر خانم ها زهرا یوسفی، لیلا چهرقانی، صغری یوسفی از شاگردان همسر اینجانب و حافظ کل و خانم طاهره یوسفی مربیان خانم و آقای امیر حسین جعفری و خودم نیز مربی برادران هستیم.
مسئول کانون فرهنگی هنری شهدای چهرقان با بیان اینکه همه این حافظان قرآن اهل روستای چهرقان هستند، اظهار داشت :چهرقان به روستای قرآنی استان معرفی شده است.
نظر شما