چقدر تشنه شهادت در روز عاشورا هستم

حجت الاسلام محمد حسن قنوتی (شریف) اولین روحانی شهید دفاع مقدس است. شهید قنواتی که سابقه تبلیغ دیرینه در منطقه فارس را داشت و سال ها در میان مردم در غم و شادی آنان شریک بود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام محمد حسن قنوتی (شریف) سوم تیر 1313 در سرزمین خوزستان در دهستان «قصبه» از توابع آبادان و در کنار اروند رود چشم به جهان گشود. تحصیلات خود را با ورود به حوزه علمیه قم آغاز کرد تا از راه علم به مردم آگاهی دهد. در همان سال ها به حوزه علمیه بروجرد رفت و چند سالی هم در آنجا درس خواند سپس به دستور آیت الله العظمی گلپایگانی به یکی از روستا های منطقه رفت و علاوه بر تبلیغ و ساخت مسجد و حمام اهتمام ورزید. سپس به دعوت مردم اردکان به آن شهر رفت و خدمات شایانی را از خود به یادگار گذاشت.
وی  اولین روحانی شهید دفاع مقدس است. شهید قنوتی که سابقه تبلیغ دیرینه در منطقه فارس را داشت و سال ها در میان مردم در غم و شادی آنان شریک بود و به مشکلات مردم رسیدگی می کرد، به خاطر مبارزه با ظلم و ستم در دوران طاغوت توسط ساواک شیراز دستگیر و زندانی شد.

 

مبارزات شهید قنوتی دردوران انقلاب

مردم اردکان و اطراف شیراز با مراجعه به ژاندرمری اردکان و تهدید آنا به راه انداختن آشوب در منطقه، زمینه آزادی او را فراهم کردند رژیم او را آزاد کرده و ممنوع المنبر نمود. باردیگر با تعقیب ساواک به اصفهان رفته و با نام مستعار (شریف) به فعالیت های سیاسی خود ادامه داد ولی دوباره به دست ساواک دستگیر شد و در زندان با سخنرانی های خود به روشنگری پرداخت. در روز عاشورا افسر نگهبان برای آرام کردنش با اسلحه او را تهدید به قتل کرد و او در جواب گفت :
چقدر تشنه شهادت در روز عاشورا هستم، اگر لایق باشم شلیک خواهی کرد.

 

حضور در جبهه های دفاع مقدس
با پیروز ی انقلاب از زندان آزاد شد و با شروع جنگ تحمیلی روانه جبهه های جنوب شد و گروه الله اکبر را تشکیل داد. در تاریخ 24 مهر ماه 1359 دستور پیشروی یگان های دشمن به سوی خرمشهر صادر شد. خیابان چهل متری این شهر، به عنوان خیابان مرکزی،شاخص تقسیم نیروها و محورها قرار گرفت. با گذشت ساعاتی از روز ، در حالی مدافعان اندک شهر به مقابله مشغول بودند یگانی از نیروهای دشمن با راهنمایی ستون پنجم خود را به خیابان چهل متری رساند و با استقرار تیربار در چند نقطه وموضع گیری تک تیر اندازان در ساختمان های مسلط بر خیابان، محور مرکزی و اصلی ترین راه پشتیبانی و رفت و آمد نیروهای مدافع را بستند.دشمن، ماشین حامل شهید شریف قنوتی را در این خیابان هدف قرار داد. پس از اصابت هفت، هشت گلوله به بدن این روحانی مبارز، خودرو، بر اثر اثابت گلولۀ آرپی جی هفت، واژگون شد. دشمن که از همان ابتدا در پی دستگیری و شهادت شهید شریف قنوتی بود، پیکر مجروح او را اسیر کرد و با سر نیزه کلاشینکف، به شقیقه او ضربه زدو او را به شهادت رساند.
منبع: کتاب اولین های دفاع مقدس؛ محمد خامه یار

پایان پیام/

کد خبر 175155

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha