نمایشگاه بهاره شیروان و جولان غرفه داران استان های مختلف

نمایشگاه بهاره و ضیافت شیروان به طور مشترک با هدف تامین کالای مورد نیاز و عرضه مستقیم کالا و تنظیم بازار برپا شده که گویا رضایت ها و البته گلایه مندی هایی به دنبال داشته است.

خبرگزاری شبستان-خراسان شمالی؛ فاطمه مقدسی

همه ساله نمایشگاه بهاره و پاییزه با هدف حمایت از تولیدکنندگان داخلی در شهرستان برپا می‌شود تا اقدام به فروش بیشتر محصولات خود کنند که اولویت حضور غرفه داران در نمایشگاه با اصناف و کسبه شهر است. در آستانه فرا رسیدن ماه مبارک رمضان و عید نوروز این نمایشگاه ها با هدف عرضه مستقیم کالا و به منظور تأمین مایحتاج بر پا شده که محصولات و تولیدات شهر شیروان باید معرفی شود در صورتیکه سایر استان ها با حضور خود بازار کسبه شیروان را هم کساد کرده اند و کاسبی جدیدی در این چند روز راه انداخته اند تا جایی که حتی فروش شان در این منطقه، از شهر محل سکونت خود هم بیشتر است.

 اتخاذ تمهیدات لازم و برطرف شدن نگرانی‌های مردم و تنظیم بازار، تعدیل قیمت‌ها و تأمین نیازهای اساسی مردم از جمله اهداف برگزاری این نمایشگاه است. کالاهایی مانند، پوشاک، کیف، لوازم التحریر، مواد غذایی، سوغات، انواع شیرینی ، مواد پروتئینی، محصولات کشاورزی، لوازم خانگی، منسوجات، صنایع دستی، مواد شوینده و پاک کننده، آرایشی و بهداشتی از جمله اقلام عرضه شده در نمایشگاه است که مردم طی چند روز استقبال خوبی از آن داشتند.

 قدرت خرید مرم کاهش یافته است

 یکی از فروشندگانی که در این نمایشگاه صنایع چوبی به فروش می رساند، می گوید: مردم استقبال پرشوری از نمایشگاه دارند ولی متاسفانه از محصولات این غرفه که بومی خود شهر است خرید نمی کنند.

مرضیه برجسته اظهارکرد: آن طرف نمایشگاه هم از استان یزد حضور دارد که اقدام به فروش چنین محصولاتی کرده و به خاطر تبلیغات فراوان شهروندان را به سمت خود جلب کرده و با تست کردن محصول قبل از خرید، فروش و جذب خوب مشتری را داشته است.

وی با ابراز گلایه از مسئولان متولی همچون اداره اصناف و صنعت، معدن و تجارت افزود: مسئولان باید از تولیدکنندگان و کسبه خود شهر حمایت کنند ولی متاسفانه هر از چندگاهی با برپایی چنین نمایشگاه هایی و دعوت از غرفه داران سایر استان ها، بازار کاسبان این شهر بیشتر به کسادی می رود.

 برجسته بیان کرد: ایجاد دسترسی بهتر به کالاهای مورد نیاز و افزایش تنوع محصولات در چنین مکان بزرگی باعث انتخاب و خرید مردم از غرفه داران سایر استان ها شده است.

 قیمت بالای اجناس توسط غرفه دارن غیربومی

 یکی دیگر از فروشندگانی که مشغول فروش انواع ادویه جات است با اشاره به قیمت بالای محصولات توسط غرفه داران سایر استان ها در مقایسه با کاسبان این شهر می گوید: شیروان عناب تازه و درجه یک را با کیفیت مناسب هر کیلویی، یک میلیون و 200 هزار ریال به فروش می رساند، در صورتیکه غرفه آجیل فروشی که از مشهد مستقر شده همین عناب را کیلویی، یک میلیون و 900 هزار ریال به فروش می رساند.

رستم مهرزاده افزود: کالاهایی که در این نمایشگاه عرضه می‌شود از لحاظ قیمت و کیفیت باید مورد تایید سازمان بازرگانی قرار گرفته است و بازرسان این سازمان بر نحوه فروش غرفه‌داران نظارت داشته باشند، اما گویا عکس این موضوع اتفاق افتاده است.

 وی با بیان اینکه اتاق اصناف باید برای رفع اینگونه مشکلات و گلایه های کاسبان اقدام اساسی کند عنوان کرد: اجاره غرفه ها بسیار زییاد است که با توجه به کاهش قدرت خرید مردم انتظار می رود هزینه اجاره غرفه با قیمت کمتری به فروشندگان و خصوصا تولیدکنندگان بومی ارائه شود.

 مهرزاده افزود: کاهش هزینه اجاره غرفه برای برپایی نمایشگاه، به استقبال هر چه بیشتر فروشندگان و تولیدکنندگان کمک می‌کند لذا امیدواریم این اقدامات باعث رغبت هر چه بیشتر تولیدکنندگان شود.

 عدم حمایت اصناف از کسبه شهر شیروان و تولیدات بومی

 یکی دیگر از کسبه با اشاره به این که صنوف مختلف نیازمند حمایت های ویژه موثرتر در حوزه اقتصاد و تامین کالاهای مورد نیاز مردم هستند بیان کرد: یک فروشنده در طول روز چنانچه فروش خوبی داشته باشد یا نه باید اقدام به پراخت اجاره بهای غرفه، مالیات، بیمه و عوارض مختلف شهری در طول سال داشته باشد و نیاز است اصناف در برپایی نمایشگاه اولویت را به کاسبان بومی خود شهر اختصاص دهند تا فروش خوبی از محصولات انجام شود و متضرر نشویم.

 باقر تیموریان توجه مطلوب بودن کیفیت کالاهای عرضه شده در نمایشگاه را یکی از مهم ترین ضرورت های آن معرفی کرد و گفت: با وجود بیش از 60 غرفه که اکثرا هم از استان های دیگر هستند به تولید کنندگان بومی میدان داده نشده و بخش اعظم کالاهای عرضه شده هم تولیدات غیر بومی است.

 وی ظرفیتهای موجود در اصناف و اتحادیه های تولیدی و توزیعی در تولید و عرضه کالاهای با کیفیت و قیمت مناسب را بسیار بالا دانست و گفت: نمایشگاه های فصلی بهاره و پاییزه فرصت مناسبی هستند تا تولید کنندگان بومی توانمندی های خود را به مصرف کنندگان عرضه کنند.

تیموریان اضافه کرد: باید تلاش شود تا شرایط و بستری را فراهم کنیم که هم کسبه و تولید کنندگان ما متضرر نشوند و هم شهروندان بتوانند کالاهای مورد نیاز خود را با کیفیتی مناسب و قیمتی منطقی و متعادل تهیه کنند.

 قیمت اجناس نمایشگاه با بازار تفاوتی ندارد

 یکی از شهروندان با اشاره به قیمت اجناس نمایشگاه گفت: قیمت در نمایشگاه با سطح بازار تفاوت چندانی ندارد و تنها اسم تنظیم بازار را به یدک می‌کشند، در بسیاری از غرفه ها قیمت اجناس بالاتر از بازار است.

 فرزانه دلاور افزود: با برپایی نمایشگاه، مردم انتظار عرضه کالاهای متفاوت و ارزان قیمت را دارند.

 وی که در حال خرید ادویه از غرفه ای در نمایشگاه کالا بود، از نبود کالاهای اساسی طرح تنظیم بازار گلایه و بیان کرد: بیشترین اقلامی که در غرفه ها عرضه می شود، شیرینی، شکلات، تنقلات و مواد غذایی است که قیمت آن نیز چندان تفاوتی با بازار سطح شهر ندارد.

 دلاور بیان کرد: کالاهای اساسی طرح تنظیم بازار در این نمایشگاه عرضه نشده و مواد غذایی موجود بیشتر تنقلاب، آجیل و خشکبار، شیرینی و کالاهای مصرفی است که در فروشگاه های مواد غذایی هم عرضه می شود.

وی با بیان اینکه عرضه مواد غذایی برای نمایشگاه بهاره و ماه رمضان مناسب است خاطرنشان کرد:  استقبال از مواد غذایی مطلوب نیست و کیفیت نمایشگاه بهاره و ماه رمضان برای اصنافی از قبیل عرضه مواد گوشتی و خوراکی بهتر است که متاسفانه هیچ غرفه ای برای آن دایر نشده است.

 خیلی از کسبه های غیربومی  پروانه کسب ندارند

 یکی دیگر از غرفه داران افزود: اتاق اصناف  باید بر اصل ساماندهی صنوف و جلوگیری از فعالیت واحدهای صنفی بدون پروانه نظارت داشته باشد و بازرسی های مستمر و نظارت های مداوم در این زمینه انجام شود.

 جواد معینی ضمن اعلام حمایت از واحدهای صنفی دارای پروانه کسب، گفت: بسیاری از غرفه هایی که در نمایشگاه مشغول فروش محصولات خود هستند پروانه کسب نداشته و در شهر خود به عنوان دستفروش فعالیت داشتند.

 وی داشتن پروانه کسب را امنیت شغلی کاسب برشمرد و افزود: تمامی غرفه‌ها موظف هستند که بر روی اجناس خود قیمت فروش را درج کرده، ولی قیمت اجناس در برخی غرفه ها بسیار بالا است.

معینی اظهارکرد: قیمت‌گذاری کالاها باید توسط بازرسان صنعت، معدن و تجارت صورت گیرد و قیمت اجناس بر اساس بررسی فاکتور خرید کالاها تعیین شود.

 طی تماس ها و پیام های مکرر خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان شمالی با رییس اتاق اصناف شهرستان شیروان، وی قادر به پاسخگویی نبود.

 شهرستان شیروان به عنوان دومین شهرستان پرجمعیت خراسان شمالی در ۶۰ کیلومتری شرق بجنورد قرار دارد.

کد خبر 1753650

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha