به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ حامد حسینخانی، دوشنبه(۲۱ اسفند) در مراسم هفته بزرگداشت حاکم نظامی گنجوی که با طرح مباحث چند نفر از اساتید و با حضور دانشجویان در تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد؛ آثار این شاعر پرآوازه ایرانی را شاهکار زبان فارسی دانست.
استاد دانشگاه شهید باهنر کرمان با تاکید بر اینکه بسیاری از مراکز علمی و فرهنگی ایران کهن از جمله سمرقند در قلمرو جغرافیایی ایران نیست اما هر شاعر بزرگی در این قلمر آثار ارزشمندی خلق کرده متعلق به تمدن بزرگ ایرانی است؛ خاطرنشان کرد: به همین دلیل نظامی قابل مصادره نیست زیرا پنج گنج نظامی سند روشنی در ادبیات فارسی است.
وی افزود: از قرن سوم به طور مشخص خراسان اولین کانون و پایگاه تقویت و شکوفایی زبان فارسی است که
نقش فردوسی در ماندگاری و تثبیت زبان فارسی که حامل فرهنگ ایرانی است؛ بی بدیل است.
حسینخانی خاطرنشان کرد: کانون دیگر تقویت شکوه زبان و ادبیات فارسی آذربایجان است که نظامی و خاقانی در این کانون نقش ارزشمندی داشتند و منشور کاملی از عناصر مهم فرهنگ ایران در آثار نظامی تبلور یافته است.
وی ادامه داد: نظامی داستان پردازی را به اوج رسانده و جایگاه او در قلمرو فرهنگ ایران مهم است؛ نظامی حتی بر حافظ هم تاثیر مستقیم داشته است.
وی ادامه داد: نظامی جاذبه کم نظیری در قلمرو شعر و ادبیات ما دارد تا آنجا که شاعران قرون بعدی به سنت او خمسه سرایی کردند و بیش از ۲۰۰ شاعر از او پیروی کردند لذا کمتر شاعری چنین اقبالی داشته که جهانبینی و ویژگیها و قالبهای شعری او را پیروی کنند.
استاد دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: موفقترین شاعران و پیروان او تنی چند از شاعران کرمان از جمله خواجو و عمادفقیه کرمانی است.
دکتر محمدرضا صرفی، استاد دانشگاه شهید باهنر کرمان هم با بیان اینکه در فرهنگ ایرانی همیشه حکمت با فلسفه همراه بوده و حکیم بودن شعرا را باید در فیلسوف بودن آنها جستجو کنیم؛ افزود: دلیل اطلاق لقب حکیم به نظامی این است حکمت نظری و عملی در آثار او کاملاً وجود دارد.
وی با بیان اینکه حکمت شعر او حال و هوای اخلاقی ایمانی دارد؛ به آثار فراوان و موثر نظامی اشاره و تصریح کرد: جریانهای متعددی از شعر فارسی از او منشعب می شود و بیش از ۲۰۰ شاعر قوی مثل خواجو و ناصر خسرو و ... به او نگاه تحسینآمیز دارند.
نظر شما