به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، دکتر ایوب هاشمی، ناظر و سخنران ویژه همایش امام رضا(ع) در آیینه ادبیات عرفانی، امروز(2 مهر) در تالار انتظار کرمانشاه، گفت: در طول زندگی بشر ستارگان تابناکی ظهور و بروز می کنند که نور و گرمای زیادی می بخشند، مثل اینها، خوشیدی را ماند که به همه انسان ها توان و نیرو می بخشد.
وی افزود: اینان گرچه از لحاظ و پیکره خاکی و ناسوتی مانند ما هستند اما دارای روح بالا و بالاتری از پوسته ای که در آن بسر می بریم هستند و تاریخ سازند و سازنده تاریخ و تمدن سازند و سازنده تمدن.
هاشمی اظهار داشت: ما به این شخصیت های والا گهر سخت محتاجیم کما اینکه باید کمالات بالقوه خود را به فعلیت برسانیم در سایه ساز این پیشوایان آسمانی می توانیم به ویژگی های بارز و حسنه اخلاق دست یابیم.
وی برگزاری چنین همایش هایی را در شناخت ائمه اطهار(ع) بسیار تأثیرگذار خواند و گفت: یکی از چهره های اثرگذار که برای شعرا افق گشا و الهام بخش بوده اند امام رضا(ع) است.
سخنران ویژه همایش، عنوان کرد: باید ائمه اطهار(ع) را بیش از پیش بشناسیم و خود را با آنها مقایسه کنیم که از آن همه ایثار و تعهدی که در سیره و اخلاق آنان هست چه میزان در خود داریم و کمبود های خود را در جای پای آنها تأمین کنیم.
وی در ادامه به بن مایه های اصلی ادبیات عرفانی اشاره کرد و گفت: بن مایه ادبیات عرفانی و اسلامی بر پایه قرآن، روایات نبوی و معصومین(ع)، شهود قلبی و دانش های نظری و عرفانی است.
دکتر هاشمی، عنوان کرد: در رابطه با اینکه قرآن چه تأثیری بر ادبیات عرفانی دارد بحث زیادی را می طلبد اما باید گفت بوستان ادبیات عرفانی ما از تشعشع قرآنی معطوف است.
وی با بیان اینکه حافظ شیرازی در ایام حیات به عنوان شاعر مطرح نبود بلکه به عنوان حافظ قرآن شناخته می شد، افزود: آیات قرآن در ادبیات عرفانی ما موج می زند و ظهور و بروز فراوانی در این حوزه از ادبیات دارد.
ناظر همایش امام رضا(ع) در آیینه ادبیات عرفانی، بیان کرد: معصومین(ع) و پیامبر(ص) همیشه یکی از بن مایه های ادبیات عرفانی ما بوده و در مثنوی شریف بیش از 500 روایت نبوی هست که در 26 هزار بیت از مثنوی بیش از 100 گفت پیغمبر داریم.
وی گفت: احادیث نبوی در مثنوی و ادبیات عرفانی ما موج می زند و گلستان و باغ مصفایی است که توسط روایات نبوی سیراب شده و از روایات معصومین آرایه شده اند.
دکتر هاشمی، اظهار داشت: امام رضا(ع) برای بسیاری از عرفا و شعرا الهام بخش بوده است و نقش این بزرگان در تبلور و پویایی ادبیات فارسی قابل کتمان نیست.
وی با اشاره به تأثیر پذیری اشعار و ادبیات فارسی از ابعاد وجودی و شخصیتی امام رضا(ع)، گفت: اشعار عطار در تذکرة الاولیا و ثنایی غضنوی، جامی و مولانا خالق نقشبندی که از رهنمودهای امام رضا بهره گرفتند و متأثر بودند و گویای این است که بسیاری از بزرگان تشیع و تسنن در دام و کمند جذبه معنویت معصومین گرفتار بوده و استفاده کرده اند.
سخنران ویژه همایش امام رضا(ع) در آیینه ادبیات عرفانی، با ارزشمند و فاخر خواندن این گونه همایش ها، اظهار داشت: باید به این کارها شتاب و تعمق بیشتری بدهیم و به گونه ای برنامه ریزی کنیم که برای محققان جوان الهام بخش باشد که در مسیر معنویت و عرفانی که مورد نیاز امروز جامعه بشری است، قدم بردارند.
وی گفت: علی رغم دستاوردها و تکنولوژی روز که غرب از آن بهره مند است به این نتیجه رسیده اند که باید در مسائل معنوی هم کارکنند و امروز پرفروش ترین کتاب هایی که در غرب به چاپ می رسند دارای بن مایه عرفانی هستند.
دکتر هاشمی، با ابراز تأسف از اینکه در زمینه عرفان ناب اسلامی کار نشده است، عنوان کرد: وقتی در ابعاد مختلف عرفان ناب اسلامی کار نمی کنیم عرفان های کاذب سرخ پوستی و هندی رشد می یابد.
وی گفت: بروز و ظهور این عرفان کاذب زنگ خطری است که به ما می گوید باید به غنای ادبیات عرفانی ناب و عرفان ولایی و اصیل بپردازیم و از بروز و ظهور و رشد عرفان های کاذب جلوگیری کنیم.
پایان پیام/
نظر شما