به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، محمدعلی ذوالفقاری، معاون حمایت و سلامت کمیته امداد امام خمینی (ره)، ظهر امروز (4 مهر) در افتتاحیه همایش علمی و پژوهشی اقتصاد خانواده در فرهنگ رضوی که در دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: جایگاه مباحث اقتصادی در فرهنگ رضوی و توجه همه جانبه و وظیفه مند از نیازهای اساسی جامعه بوده، از این حیث بررسی و تطابق شرایط موجود با سیره رضوی برای بهبود و اقتصاد خانواده و جامعه امری ضروری است.
وی به دغدغههای بررسی شده در این همایش در موضوع اقتصاد و فرهنگ رضوی گفت: فقر بین نسلی و گسترش فقر از حوزه اقتصاد به آسیبهای اجتماعی از مواردی است که نیازمند پیگیری و ارائه برنامههای کاربردی برای ریشه کنی آن است.
معاون حمایت و سلامت کمیته امداد امام خمینی (ره) خواستار تعامل مسئولان و دستگاههای ذیربط برای ریشه کنی فقر و توسعه اقتصادی در جریان نظام جمهوری اسلامی ایران شد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر عمده سرپرستان زیرپوشش کمیته امداد(ره) شامل افراد بیسواد، سالمند، بیماران صعب العلاج، خانوادههای زندانی است و چگونه کمیته امداد(ره) میتواند با موانع توسعه برخورد جدی و کارآمد در این حوزه داشته باشد.
ذوالفقاری با ابراز خرسندی از عملکرد کمیته امداد امام خمینی (ره) مبنی بر خودکفایی و اشتغالزایی خانوادههای زیرپوشش یاد کرد و گفت: استقلال طلبی خودکفایی با هدف آموزش و توسعه یافتگی در راس برنامههای کمیته امداد است.
معاون حمایت و سلامت کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به توجه سهم قشر مستضعف در تصویب برنامههای اقتصادی کشور گفت: در تصمیمهای بزرگ اقتصادی کشور نباید سهم فقرا و محرومین نادیده گرفته شود و چشم پوشی از سهم آنان سبب شکست در برنامههای طولانی مدت اقتصادی میشود.
وی با بیان اینکه در مدیریت اقتصاد خانواده مستضعف نابرابری تراز مصارف و منابع و به طریقی مصرفکنندگی و درآمد بارزترین مشکل است، گفت: گرایش به مصرف نسبت به تولید نبود جایگاه آموزش در برنامه خانوادههای فقیر مناطق محروم پرور، سوء مدیریت اقتصادی، عدم علاقه به تغییر وضعیت و ناتوانی دفاع از حقوق خود در زمره مهمترین علل ایجاد و گسترش فقر در کشور های جهان سوم است.
معاون حمایت و سلامت کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به این مطلب که راهبردهای اساسی کمیته امداد در پوشش دهی محرومین بر اساس منفی سازی علل یاد شده و شکستن ستون فقرات فقر با هدف گام نهادن در مسیر توسعه پیریزی شده است، اذعان داشت: انسان محور توسعه است و به همین جهت مدیریت افراد برای آموزش اشتغال و استقلال در مسیر توسعه اولین گام این برنامهها است چرا که فقر مانع اصلی توسعه است.
پایان پیام/
نظر شما