خبرگزاری شبستان، گروه بینالملل: رژیم صهیونیستی یک حمله هوایی ویرانگر دیگر به غزه انجام داد که در آن دست کم ۹۰ فلسطینی کشته و صدها نفر دیگر از جمله زنان، کودکان و نیروهای امدادی زخمی شدند .
اسرائیل بار دیگر آوارگانی را که در اثر بمبارانهای قبلی آواره شده بودند هدف قرار داد و منطقهای را که به طور رسمی «منطقه امن» اعلام کرده بود به میدان کشتار تبدیل کرد.
یک بار دیگر، قدرت های غربی شانه های خود را بالا انداختند. آنها به قدری مشغول متهم کردن روسیه به جنایات جنگی بودند که نمیتوانستند نگران جنایات جنگی بسیار بدتری باشند که متحد اسرائیلیشان در غزه مرتکب میشد؛ آن هم با سلاحهایی که آنها تهیه میکنند.
جنایتی که در اردوگاه المواسی، مملو از ۸۰ هزار غیرنظامی انجام شد، یک اتفاق وحشتناک بود، اما باز هم نتوانست موجب فشار آوردن غرب به رژیم صهیونیستی برای پایان حملاتش به غزه باشد.
اسرائیل مدعی شد که در این حمله قصد هدف قرار دادن دو رهبر حماس را داشته؛ اگرچه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، در مورد موفقیت آمیز بودن این حمله نامطمئن به نظر میرسید.
رسانههای غربی هم هرگز به این مسئله اشاره نکردند که چرا این دو رهبر حماس ترجیح دادند به جای پناه گرفتن در شبکه گسترده تونلها، خود را در یک اردوگاه موقت و شلوغ پناهجویان، جایی که در خطر خیانت یک خبرچین اسرائیلی قرار داشتند، پنهان شوند! یا اینکه چرا اسرائیل برای بیرون آوردن دو نفر، شلیک انبوهی از بمبها و موشکها را ضروری دانست؟ آیا این تعریف جدید و گسترده اسرائیل از «ترور هدفمند» است؟
یا اینکه چگونه کشتن و مجروح کردن صدها غیرنظامی در تلاش برای ضربه زدن به دو عضو حماس می تواند اصولی ترین اصول حقوق بین الملل را برآورده کند؟!
بازی «رولت روسی»
بله. اسرائیل کتاب قوانین جنگ را پاره کرده است. به گفته منابعی در ارتش اسرائیل، اکنون کشتن بیش از ۱۰۰ غیرنظامی فلسطینی در تعقیب یک فرمانده حماس قابل قبول است!
حتی اگر دو رهبر حماس ترور میشدند، اسرائیل نمیتوانست شک داشته باشد که مرتکب جنایت جنگی شده است. اما آموخته است که هر چه جنایات جنگیاش بیشتر شود، پوشش کمتری از طرف رسانهها دارد و خشم کمتری برانگیخته می شود.
در روزهای اخیر، اسرائیل چندین مدرسه سازمان ملل را که به عنوان پناهگاه عمل میکردند، هدف قرار داده و دهها فلسطینی دیگر را به شهادت رسانده است.
به گفته آژانس پناهندگان سازمان ملل (آنروا) بیش از ۷۰ درصد از مدارس این سازمان که همه آنها به عنوان پناهگاه پناهندگان خدمت می کنند، بمباران شده اند.
هفته گذشته، پزشکان غربی که در غزه داوطلب شده بودند، گفتند که سازمانهای امدادی نمیتوانند مجروحان را به درستی درمان کنند، زیرا اسرائیل از ورود تجهیزات پزشکی به غزه جلوگیری کرده است.
به این ترتیب ارتکاب جنایات جنگی هدف اصلی «عملیات نظامی» اسرائیل در غزه در پی حمله یک روزه حماس در ۷ اکتبر است.
به همین دلیل است که طبق گفته سازمان ملل متحد، پاکسازی آوارهای ایجاد شده در غزه توسط بمبهای اسرائیلی حداقل ۱۵ سال طول میکشد و بازسازی خانههای باقیمانده ۲.۳ میلیون نفری غزه به ۸۰ سال زمان و ۵۰ میلیارد دلار هزینه نیاز دارد.
هدف رژیم صهیونیستی نیز یک جنایت نسل کشی برای بیرون راندن جمعیت وحشت زده به سمت کشور همسایه یعنی مصر بوده است.
پس از ماهها محاصره که باعث ایجاد قحطی دستساز شده است، ارتش اسرائیل جستجوی دیوانهکنندهتر مردم غزه برای غذا را به بازی «رولت روسی» تبدیل کرده است.
رولت روسی نام نوعی شرطبندی بر زندگی یا مرگ است که طی آن، شرکتکنندگان یک گلوله در هفتتیری با ظرفیتی از یک تا پنج گلوله و معمولا شش گلوله قرار میدهند و بقیه را خالی میگذارند. سپس خشاب چندین بار چرخانده میشود تا نتوان فهمید گلوله کجاست. سپس لوله هفتتیر را بر روی شقیقه خود میگذارند و ماشه را میکشند. عبارت «رولت روسی» نخستین بار توسط نویسندهای آمریکایی در سال ۱۹۳۷ به کار رفت.
این شاید تا حدی توضیح می دهد که چرا بسیاری از فلسطینیها در جریان حملات مرگبار اسرائیل تا کنون شناسایی نشده اند.سازمان نجات کودکان تخمین می زند که تا کنون حدود ۲۱ هزار کودک مفقود شده اند.
یک سرباز ذخیره، که فقط با نام «اس» شناخته می شود، گفت که یک بولدوزر کاترپیلار ناحیه را از اجساد پاک می کند، آنها را زیر آوار دفن می کند و کنار میزند تا کاروانها آن را نبینند.
این سرباز همچنین خاطرنشان کرد که تمام منطقه غزه که ارتش در آن عملیات پر از اجساد است و بوی وحشتناک مرگ میآید.
تعدادی از سربازان گزارش دادند که گربهها و سگهای ولگرد که ماهها مانند مردم غزه از آب و غذا محروم بودند، از اجساد تغذیه میکنند.
ارتش اسرائیل از زمانی که برای اولین بار در دهه ۱۹۸۰ در دادگاه های اسرائیل به چالش کشیده شد، بارها از انتشار مقررات آتشبازی خودداری کرده است.
سربازی که نام خود را «بی» معرفی کرده است میگوید که ارتش اسرائیل از آزادی کامل عمل برخوردار است و انتظار میرود سربازان به جای شلیک هشدار در هوا مستقیما به سمت فلسطینیهایی که به مواضعشان نزدیک میشوند شلیک کنند.
«بی» افزود: وقتی به غیرنظامیان دستور داده شد از مدرسه ای که به عنوان پناهگاه در شهر غزه خدمت می کرد، تخلیه شوند، برخی به اشتباه به جای سمت چپ به سمت سربازان خارج شدند که شامل بچهها هم میشدند. همه کسانی که به سمت راست رفتند کشته شدند و انبوهی از اجساد در آنجا بود.
به گفته او هر فلسطینی در غزه می تواند ناخواسته خود را هدف قرار دهد؛ راه رفتن در اطراف ممنوع است و هرکسی که بیرون است مشکوک است و میتواند مورد هدف گلوله قرار بگیرد.
مثل یک بازی کامپوتری
ارتش اسرائیل با تکیه بر رویههای نظامی آشنا در کرانه باختری اشغالی، سربازان خود را تشویق میکند تا حتی زمانی که کسی با آنها درگیر نیست تیراندازی کنند.
این فورانهای تصادفی و بی رویه آتش به عنوان حضور نمایشی یا به طور دقیقتر، ایجاد وحشت و به خطر انداختن جمعیت غیرنظامی، شناخته می شود.
در موارد دیگر، سربازان آتش می گشایند تا خوش بگذرانند یا به قول یکی از سربازان، تجربه بودن در غزه را تجربه کنند.
یووال گرین، یک سرباز ذخیره ۲۶ ساله و تنها سربازی که حاضر شد نامش فاش شود، گفت که نیروهای اسرائیلی فقط برای رفع خستگی به سوی مردم تیراندازی میکنند.
یکی دیگر از سربازان که نام خود را «ام» گذاشته است به طور مشابه خاطرنشان کرد که تیراندازی بسیار نامحدود است و سربازان مانند دیوانهها از مسلسل، تانک و گلوله های خمپاره بی دلیل استفاده می کنند.
«ای»، یکی از افسران اداره عملیات ارتش، خاطرنشان کرد که این روحیه دیوانگی مطلق تا زنجیره فرماندهی گسترش یافته است.
به گفته او اگرچه تخریب بیمارستانها، مدارس، مساجد، کلیساها و سازمانهای کمکرسان بینالمللی مستلزم مجوز از یک افسر ارشد است، اما در عمل چنین عملیاتهایی تقریبا همیشه مورد تایید قرار میگیرند.
این نیروی نظامی گفت: ساختمانها برای سربازان اغلب احساس یک بازی رایانهای را دارند.
وی تاکید کرد که ادعای اسرائیل مبنی بر اینکه نیروهای حماس بخش بالایی از کشتهشدگان غزه را تشکیل میدهند، اشتباه است. هرکسی که در مناطق کشتار اسرائیل گرفتار شود یا توسط یک سرباز بی حوصله هدف قرار میگیرد، تروریست به حساب میآید.
آتش زدن خانهها
سربازان همچنین گزارش دادند که فرماندهان آنها خانهها را ویران کردند نه به این دلیل که مظنون به خدمت به عنوان پایگاه حماس بودند، بلکه صرفا به خاطر اصرار برای انتقام از کل جمعیت.
شهادت آنها گزارش قبلی هاآرتص را تایید می کند که ارتش سیاست آتش زدن خانه های فلسطینی ها را پس از آن که آنها به عنوان مکانهای موقت برای سربازان عمل کردند، اجرا میکرد.
سیاست تخریب بیمورد و انتقام جویانه به طور مشابه در مقیاسی بسیار بزرگتر توسط خلبانان جنگنده و اپراتورهای هواپیماهای بدون سرنشین اسرائیل اجرا میشود و توضیح میدهد که چرا حداقل دو سوم از خانههای غزه ویران شده است.
فرهنگ خشونت
داستانی که این سربازان بیان کردند، نباید کسی را متعجب کند؛ به جز آنهایی که هنوز ناامیدانه به افسانه های اخلاقی ترین ارتش اسرائیل در جهان باور دارند.
در واقع، تحقیقات سیانان در آخر هفته نشان داد که فرماندهان اسرائیلی که توسط مقامات آمریکایی به عنوان مرتکب جنایات جنگی شنیع در کرانه باختری اشغالی طی دهه گذشته شناسایی شدهاند، به سمتهای ارشد در ارتش اسرائیل ارتقا یافتهاند و کار آنها شامل آموزش نیروهای زمینی در غزه و نظارت بر عملیات در آنجا است.
یک افشاگر که با سی ان ان صحبت می کرد گفت که این فرماندهان که از بخش افراطی ارتدوکس اسراییل هستند، فرهنگ خشونت علیه فلسطینیها را برانگیختند.
برای دههها، ارتش اسرائیل سیاستهای غیرانسانی خود را در قبال فلسطینیها نه تنها در منطقه کوچک، غزه بلکه در سراسر کرانه باختری اشغالی و بیتالمقدس شرقی نیز اجرا میکند.
اسرائیل ۱۷ سال است که غزه را با محاصره خفه کرده است و از سال ۱۹۶۷، کرانه باختری اشغالی و بیت المقدس شرقی را با شهرکسازیهای غیرقانونی که بسیاری از آنها محل زندگی شبهنظامیان یهودی خشن هستند، اشغال کرده تا جمعیت فلسطین را بیرون کند.
آنچه جدید است، شدت و مقیاس مرگ و ویرانی است که اسرائیل از ۷ اکتبر اجازه را با تایید غرب صادر کرده است.
دستور کار اسرائیل خالی گذاشتن فلسطین تاریخی از فلسطینیها است که اکنون از یک هدف دور به هدف فوری آنها تبدیل شده است.
نظر شما