قرارگاه عدالت فرهنگی مجری ۱۴ طرح حمایتی در ۱۴۰۳

مشاور امور فرهنگی و اجتماعی مناطق محروم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه عدالت فرهنگی راهبرد اصلی وزارت فرهنگ در دولت سیزدهم بود از اجرای ۱۴ طرح حمایتی در این قرارگاه در حوزه فرهنگ و هنر در مناطق محروم در سال ۱۴۰۳ خبر داد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست خبری قرارگاه عدالت فرهنگی ظهر امروز شنبه ۱۳ مرداد با حضور «احمد مقیمی»، مشاور امور فرهنگی و اجتماعی مناطق محروم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و «مسلم کریمی»، معاون امور اعضای صندوق اعتباری هنر در محل صندوق اعتباری هنر برگزار شد.

دیدار با ۲۶۰۰ هنرمند مناطق محروم و حل هزار مساله

 در این نشست «احمد مقیمی»، مشاور امور فرهنگی و اجتماعی مناطق محروم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به راه اندازی قرارگاه عدالت فرهنگی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت سیزدهم گفت: در کشور ما مشاور اجتماعی فرهنگی وزیر در امور فرهنگی مناطق محروم تا پیش از دولت سیزدهم سابقه نداشت و این مهم را وزیر ارشاد تعریف کرده بود؛ در راستای همین موضوع قرارگاه عدالت فرهنگی در اوایل دولت سیزدهم برای محرومیت زدایی شکل گرفت اما فعالیت این قرارگاه از خرداد ۱۴۰۱ جدی تر شد؛ شکل محرومیت در کشور بر اساس جغرافیا متفاوت است و خود کلمه محرومیت بار منفی دارد و عدالت فرهنگی واژه مناسب تری برای توزیع عادلانه امکانات به مناطق دوردست بشمار می رود.

از آموزش خبرنگاران مناطق محروم تا شناسایی ۲۰ روستای قرآنی در قرارگاه عدالت فرهنگی

مشاور امور فرهنگی و اجتماعی مناطق محروم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: قرارگاه عدالت فرهنگی بر اساس برنامه ریزی های انجام شده در ۲سال گذشته در چند بخش و مرحله کارش را انجام داد؛ در مرحله اول چون محرومیت زدایی در حوزه فرهنگ و هنر سابقه نداشت لازم بود یک تحقیق میدانی در مناطق کمتر برخوردار  انجام شود تا به یک الگو و شاخص در این زمینه برسیم که اقداماتی باید انجام داد. در همین راستا در فاصله یک سال ۵۰ تا ۶۰ سفر به مناطق محروم از میرجاوه، تا اشنویه انجام شد و در طول این سفرها ما با  بیش از ۲۵۰۰-۲۶۰۰ هنرمند دیدار داشتم و در کنار این حضور اتفاقاتی افتاد و در حدود هزار پیگیری داشتیم که بیش از ۸۰ درصد آنها به نتیجه قطعی رسید.

حمایت از عضویت هنرمندان مناطق محروم و اعطای کمک های بلاعوض

مقیمی با اشاره به خدماتی که قرارگاه عدالت فرهنگی به اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه در مناطق محروم ارائه داد، گفت:  در راستای حمایت از هنرمندان در مناطق محروم زمینه عضویت آنها در صندوق اعتباری هنر و مشکلات عضویت و بیمه آنها حل شد همچنین به آنها کمک های بلاعوض در قالب تسهیلات انجام شد.

وی اظهار کرد: یکی از مهمترین برنامه های ما در قرارگاه عدالت فرهنگی حمایت از رویدادها و جشنواره های فرهنگی و هنری بود که در همین راستا اولین جشنواره نغمه های رضوی سرحد را در خراسان رضوی با حمایت صندوق اعتباری هنر برگزار کردیم. همچنین در طرح «قلم» نزدیک به ۵۰ جلد کتاب از نویسندگان کتاب اولی مناطق محروم چاپ شد.

برنامه ریزی ۱۴ طرح حمایتی  از اهالی فرهنگ و هنر در سال ۱۴۰۳

مشاور امور فرهنگی و اجتماعی مناطق محروم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی  با اشاره به ۱۴ طرح پیش بینی شده قرارگاه عدالت فرهنگی در سال ۱۴۰۳ برای حمایت از  هنرمندان مناطق محروم گفت:  پایان سال گذشته بنا بر این شد در سال ۱۴۰۳، ۱۴ طرح برای اجرا در دستور کار قرار بگیرد، اما متاسفانه با اتفاق شهادت رییس جمهور و شهدای اردیبهشت کار ما به تاخیر افتاد اما از آنجا که مصمم هستیم تا لحظه ای که در سنگر هستیم ماموریت مان را به درستی انجام دهیم و برنامه های سال ۱۴۰۳ را اجرایی کنیم، از اول تیرماه تا امروز به ۱۵ استان سفر کردیم و این ۱۴ طرح را برای روسای ادارات شهرستان ها توضیح دادم و با هنرمندان دیدار کردیم و مساعدت هایی هم داشتیم. این کار ادامه دارد و تا هفته اول شهریور طبق برنامه ریزی تمام ۳۲ استان نسبت به قرارگاه عدالت فرهنگی توجیه خواهند شد. فرآیند عملیاتی شدن ۱۴ طرح تا نیمه اول شهریور ماه در تمام استان ها شروع می شود و تا پایان شهریور به نتیجه خواهد رسید.

ارسال بسته های فرهنگی و هنری به دفاتر ائمه جمعه شهرستان های مناطق محروم در طرح ثامن

طرح های حمایت از نویسندگان مناطق دوردست  با اعطای تسهیلات بلاعوض، چاپ کتاب اولی های مناطق محروم،   آموزش خبرنگاری،  دوره آموزشی نهضت تاریخ شفاهی، حمایت از ادبیات طنز، اعلام فراخوان فیلم کوتاه و مستند گریز از مرکز، برگزاری دوره های آموزش نمایش خیابانی، شناسایی و استعدادیابی آموزش هنرمندان تجسمی مناطق محروم و دعوت از آنها برای بازدید از موزه هنرههای معاصر، خرید آثار هنری هنرمندان تجسمی در مناطق محروم، برگزاری بزرگداشت مفاخر شهرستان های محروم، فراهم آوردن زمینه رشد و توسعه اقتصاد هنر با برگزاری کلاس های آموزشی در بین نیروهای مستعد، اجرای طرح ثامن  با ارسال بسته های فرهنگی و هنری به دفاتر ائمه جمعه شهرستان های مناطق محروم و شناسایی روستاهای قرآنی از جمله طرح های اجرایی قرارگاه عدالت فرهنگی برای سال ۱۴۰۳ بود که احمد مقیمی به آنها اشاره کرد.

شناسایی ۲۰ روستای قرآنی در طرح شناسایی روستاهای قرآنی  قرارگاه عدالت فرهنگی

مشاور امور فرهنگی و اجتماعی مناطق محروم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره شناسایی ۲۰ روستای قرآنی در طرح شناسایی روستاهای قرآنی  قرارگاه عدالت فرهنگی گفت: ما در کشور ۵-۶ روستای شاخص قرآنی داریم. بنای ما در این طرح  بر این است که ۴۰ روستای قرآنی شناسایی شوند و تاکنون ۲۰ روستای قرآنی شناسایی شده اند.

مقیمی اظهار کرد: عدالت فرهنگی راهبرد اصلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت سیزدهم بود؛ امیدوارم دولت چهاردهم با نگاه به مناطق دوردست در راستای تحقق عدالت گام بردارند.

مشاور امور فرهنگی و اجتماعی مناطق محروم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سپس به سئوالات اصحاب رسانه پاسخ داد:

مشاور امور فرهنگی و اجتماعی مناطق محروم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی  در پاسخ به سئوال خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان مبنی بر استفاده از ظرفیت کانون های فرهنگی و هنری مساجد در قرارگاه عدالت فرهنگی گفت:

وی با بیان اینکه هدف راه اندازی قرارگاه عدالت فرهنگی حمایت از هنرمندان مناطق دوردست کشور است، گفت: در این طرح ما شهرستان های استان تهران را همانند سایر استان ها دیدیم و هنرمندان این استان را با همان فرآیندی که در سیستان و بلوچستان برای هنرمندان اجرا کردیم مورد حمایت قرار دایم، چهره های شاخص و هنرمندان پایتخت مورد ماموریت ما نبودند اما در صندوق اعتباری هنر اعضای هنرمندان حمایت شده است

«مسلم کریمی»، معاون امور اعضای صندوق اعتباری هنر در محل صندوق اعتباری هنر درباره جاماندن ۳۰۰ خبرنگار از عضویت در صندوق اعتباری هنر گفت: تعداد خبرنگاران جامانده حدود ۱۵۰ نفر هستند و ۳۰۰ نفر نیستند، در عضویت خبرنگاران در صندوق اعتباری هنر مشکلی در ارتباط وب سرویس ای رسانه به دلیل تعمیراتی که در ای رسانه صورت گرفته است بوجود آمد و مشکلی در عضویت خبرنگاران نیست از اول هفته گذشته  کار بررسی  پرونده ۱۲۰-۱۳۰ خبرنگار شروع شده است و تا دو سه روز آینده جمع و جور می شود.

وی درباره معرفی افرادی غیر از خبرنگار از سوی پایگاه های خبری در سامانه ای رسانه اظهار کرد: ما از ای رسانه خواستیم تغییرات ساختاری در آن سامانه انجام شود. فردی معرفی شده است ولی خبرنگار نیست برخی پایگاه های خبری تخلف انجام می دهند و مطلب را به نام خبرنگار ثبت می کنند و چندی مورد پیش آمده بود و برای همین ما حساس شدیم که این تخلف ها کمتر شود. ای رسانه تخلف نکرده است اما پایگاه خبری پول گرفته و این کار را کرده است.

کد خبر 1775530

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha