مسئولان با سنجش جوانب خونخواهی، دشمن را سر جای خود بنشانند

حجت الاسلام حسین فضیلتی‌نیا، گفت: مسئولان مطالبه‌ خونخواهی مردم را پس از سنجش جوانب آن باید با تمام قوا، قاطعانه، هوشمندانه و پشیمان‌کننده جامه عمل پوشید و دشمن حیوان‌صفت را بر سر جای خود بنشاند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از جنوب کرمان، ظهر امروز حجت الاسلام حسین فضیلتی نیا در خطبه های نماز جمعه عنبرآباد، ضمن توصیه به رعایت تقوای الهی، گفت: تقوا هدف نهایی و مطلق نیست بلکه هدف نسبی است و خودْ مقدمه و زمینه دستیابی به اهداف دیگر است زیرا تقوا زاد و توشه است.
امام جمعه موقت عنبرآباد افزود:  «تَزَوَّدُوا فَإِنَّ خَیرَ الزَّادِ التَّقْوَی» (بقره: ۱۹۷) و زاد و توشه مقصد نیست. در قرآن کریم تقوا نیز زمینه رسیدن به «فَلاح» معرفی شده است: «وَ اتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ» (آل‌عمران: ۲۰۰) و فلاح انسان در قرب و فنا خدا است. انسان تا عبادت نکند به تقوا دست نمی‌یابد و تا به تقوا دست نیابد توشه‌ای ندارد تا به سوی خدا سیر کند و به لقای حق برسد.  
وی بیان کرد: با دقت در قرآن کریم می‌توان برای تقوا دو مرحله حداقلی و حداکثری را در نظر گرفت؛ تقوای حداقلی یعنی آن‌که باعث می‌شود انسان دچار ضرر، خسران و نابودی نشود مثل اینکه قرآن می‌فرماید؛ مراقب آتش جهنم یا مراقب روز قیامت باشید که در آنجا هیچ کس نمی‌تواند به دیگری کمک کند (بقره: ۱۲۳).
حجت الاسلام فضیلتی نیا ادامه داد: به عبارت ساده‌تر تقوای حداقلی یعنی گناه نکردن اما تقوای حداکثری یعنی رسیدن به مقامات بالای اخلاص در عمل، از آیه «إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاکُمْ» (حجرات: ۱۳) برداشت می‌شود که مفهوم تقوا دارای مراتب مختلف است و از پایین‌ترین مراتب که اجتناب از محارم است در مفهوم تقوا جای می‌گیرد  و در عین حال چیزی که باعث بالاترین کرامت‌ها است و بزرگان عرفا و خوبان به واسطه آن تقرب یافته‌اند، نیز تقواست.

خطیب موقت نماز جمعه عنبرآباد ضمن تسلیت شهادت امام  حسن مجتبی (ع) اظهار کرد: در زمان امامت آن حضرت وضعیت سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جامعه به گونه‌ای رقم خورده بود که آن‌ حضرت هرچه شرایط را بررسی و تحلیل می‌کردند، می‌دیدند احتمال غلبه یافتن بر معاویه برابر با صفر است بنابراین در این وضعیت که پیروزی نظامی ممکن نیست، امام به‌عنوان رهبر یک فکر، حافظ یک مکتب، مسئول اول حفظ قرآن و اسلام، بر سر دوراهی قرار گرفتند یا باید به یک نوع جنگ سیاسی روی بیاورند و به این وسیله، مکتب را که او مسئول حفظ آن هستند عهده‌دار بشوند یا نه.
وی خاطرنشان کرد: امام حسن (ع) به حَسَب درک بَدْوی می‌توانست بجنگد و شرافتمندانه به فیض شهادت برسد به‌ خصوص اینکه حضرت از خاندان بنی‌هاشم است خاندانی که به بیان امام سجاد (ع)، سجیّه‌شان مرگ شرافتمندانه است و حضرت حسین‌بن‌علی (ع) شهید است چون از خود گذشت تا ارزش‌هایی که برای آن‌ها احترام قائل بود در اجتماع بشری بماند.
حجت الاسلام فضیلتی نیا اضافه کرد: اگر امام حسن (ع) در میدان جنگ کشته می‌شد به این معنا بود که معاویه تنها منازع و تنها کسی که امکان دارد نقش افشاگری و رسواگری در برابر روش‌های پنهانی و ریاکارانه‌ی او را ایفا کند، از سر راه بردارد.
امام جمعه موقت عنبرآباد تصریح کرد: لبنان و حزب‌الله قهرمان نشان دادند که با ایستادگی و با همت والا می‌توان در مقابل اسرائیل ایستاد و اسرائیل را شکست داد چیزی که به مخیله بعضی از سیاستمداران کشورهای اسلامی هم خطور نمی‌کرد، اما اتفاق افتاد.
وی عنوان کرد: اسرائیل در سایه ایستادگی، مقاومت، توکل به خدای متعال و استفاده از همه ظرفیت و نیروی حزب‌الله و مردم لبنان، شکست خورد این یک نسخه عمومی و متعلق به همه دنیای اسلام است، هیچ تفاوت نمی‌کند، شرطش این است که مسؤولان کشورهای اسلامی، منافع، خواسته ها و هواهای شخصی را در قضیه دخالت ندهند و مصلحت امت و مصلحت کشور را در نظر بگیرند.

حجت الاسلام فضیلتی نیا ابراز کرد: پیمایش‌ها، نظر سنجی‌ها و مقایسه‌های میدانی نشان از آن دارد که مردم ایران به‌خاطر روحیه سلحشوریِ برخاسته از فرهنگ اسلامی ایرانی خود، خصوصا پس از طوفان‌الاقصی و به‌ویژه پس از وعده صادق و بالاخص اکنون که شاهد واقعه تلخ مهمان‌کشی صهیونیستها در خاک پاک و مقدس ایران بوده‌اند، خونخواهی را وظیفه ملی، امر ملی و حق ملی خود می‌دانند و به نحو فراگیری آن را از مسئولان مطالبه می‌کنند.  
خطیب موقت نماز جمعه عنبرآباد ادامه داد: مطالبه‌ای که پس از سنجش جوانب آن باید با تمام قوا، قاطعانه، هوشمندانه و پشیمان‌کننده جامه عمل پوشید و دشمن حیوان‌صفت را بر سر جای خود بنشاند.
وی اظهار کرد: دولت چهاردهم در شرایطی کار خود را شروع می‌کند که هم در سطح داخلی و هم در سطح خارجی، مسائل متعدد و پیچیده‌ای را پیش روی خود دارد مسائلی که بین تهدید و فرصت در نوسان است و مواجهه با آن‌ها ظرافت و تدبیر فراوانی می‌طلبد و اگرچه دولت، تنها نهاد متولی این مسائل نیست اما به‌ جدّ می‌توان گفت که اصلی‌ترین نهاد کشور در این میدان است.
حجت الاسلام فضیلتی نیا بیان کرد: یکی از ابعاد نکته مهمی که رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با نمایندگان مجلس درباره‌ لزوم همکاری و تعامل با دولت جدید فرمودند؛ به همین قضیه بازمی‌گردد که «اگر ما توانستیم جوری رفتار کنیم که رئیس‌جمهور موفق بشود، این موفقیت همه ما است؛ اگر او در اداره‌ کشور، در پیشبرد اقتصاد کشور، در مسائل بین‌المللی کشور و در مسائل فرهنگی کشور به موفقیت دست پیدا کند، همه‌ ما به موفقیت دست [پیدا] کرده‌ایم؛ پیروزی او پیروزی همه‌ ما است؛ این را باید واقعا از بن دندان باور کنیم.»
امام جمعه موقت عنبرآباد اضافه کرد: اگر چه همه‌ ارکان و بخش‌های مختلف کشور موظف به همکاری و تعامل با دولت هستند اما در نهایت این خود دولت است که باید از آزمون دشوار اداره امور، سربلند خارج شود و این سربلندی، لوازم و شروطی دارد بیانات رهبر معظم انقلاب در مراسم تنفیذ، نقشه‌ راه و شروط ورود موفق به این میدان خطیر و پیمودن این مسیر را برای دولت جدید و ملت ترسیم کرد.
وی عنوان کرد: توصیه‌ بعدی رهبر انقلاب لزوم کار جهادی است ایشان در تشریح این توصیه تأکید کردند در عین حال که باید ضوابط و قوانین اداری را رعایت کرد اما کار جهادی مربوط به کیفیت کار است؛ «یعنی خستگی‌ناپذیری، بی‌مزد و بی‌منت کار کردن، هدف را انجام وظیفه‌ انسانی و خدایی قرار دادن، و پیش رفتن.» نکته‌ کلیدی و مهم این توصیه آنجا بود که ایشان مصداق و بُروز کار جهادی را حضور در میدان دانستند و فرمودند؛ «ورود مجاهدانه در میدان و اجتناب از کنترل از راه دور؛ این‌که مدیری بخواهد از راه دور کارها را کنترل کند، نمی‌شود؛ باید برود در دل کار».
حجت الاسلام فضیلتی نیا با بیان اینکه چهار چیز نشانه‌ی شکست، اضمحلال و انحطاط دولت‌ها است، گفت: ضایع کردن مسائل اصولی، پرداختن به مسائل فرعی، گزینش افراد فرومایه، عقب راندن افراد شایسته» (یُسْتَدَلُّ عَلَی إِدْبَارِ الدُّوَلِ بِأَرْبَعٍ تَضْیِیعُ الْأُصُولِ وَ التَّمَسُّکُ بِالْفُرُوعِ وَ تَقْدِیمُ الْأَرَاذِلِ وَ تَأْخِیرُ الْأَفَاضِل‌ (غرر الحکم، ص ۸۰۰) این بیان شاخص حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام، بحر المعارف آداب حکمرانی است.

کد خبر 1776336

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha