به گزارش خبرگزاری شبستان، گزیده سرمقاله های امروز 8 مهر به شرح زیر است:
کیهان:
روزنامه کیهان در یادداشت امروز خود با عنوان انقلاب بدهکار هیچ کس نیست به قلم محمد ایمانی به تحلیل دادگاه فرزندان هاشمی در هفته گذشته پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
آنچه هفته گذشته در قالب چند رویداد متعارف و معمولی قضایی(احضار متهم با اجرای حکم صادره) به چشم رسانه های بیگانه بزرگ و مهم آمد، تاکید مجددی است بر این واقعیت که نظام- آمیزه حاکمیت و مردم- از موضع اقتدار و ثبات و چیرگی قانون کوتاه نخواهد آمد. همین واقعیت به ظاهر ساده است که جبهه ای طیف بندی شده (از رسانه های دولتی آمریکا و انگلیس و اسرائیل تا رسانه های وابسته به فتنه گران) را دچار شوک کرد. بی بی سی و صدای آمریکا و رادیو فردا و رادیو اسرائیل و نظایر آنها حق داشتند تصور طوفان کنند حال آن که درست برعکس، اعمال روندهای قضایی درباره افراد ذی نفوذ از طیف ها و گرایش های سیاسی متفاوت، نشان از ثبات و اقتدار و عزم برگشت ناپذیر نظام برای سیطره قانون به عنوان مهارکننده زیاده خواهی ها و گردن کشی ها دارد. به عبارت دیگر، بسترسازی برای فتنه انگیزی از هیچ حلقه سیاسی یا منسوبین به چهره ها با این توهم که نظام از جانب جبهه خارجی در مضیقه است و بنابراین مقابل امتیازطلبی و قانون شکنی و خودکامگی حلقه های سیاسی کوتاه می آید، پذیرفته نیست. طبعا وقتی امور بر مدار قانون گشت و تعدّی کنندگان مؤاخذه و بازخواست شدند، ثبات و امنیت و اقتدار ملی نیز تقویت خواهد شد. در واقع قانون، حاشیه امنیت عمومی است و آنها که این حریم را زیر پا می گذارند، با روی دیگر قانون و دست قدرتمند آن مواجه خواهند شد.
رسالت:
روزنامه رسالت در سرمقاله امروز خود با عنوان عبور از خود! به قلم محمد کاظم ابارلویی به تحلیل پیام رهبر معظم انقلاب به مناسبت هفته دفاع مقدس پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
عبور از خود مقام معظم رهبری طی پیام کوتاهی به مناسبت هفته دفاع مقدس و روزتجلیل از شهیدان و ایثارگران ، از شهیدان به عنوان مظهر شگفتیها و زیبایی های دوران جهاد فی سبیلالله یادکردند و فرمودند ؛ " راز بزرگ پیروزی در همه میدانها از خود گذشتگی است ."
حافظ هم در یک مصرع حکیمانه همین بیان را به تفسیر نشسته است :
" یک نکتهات بگویم خود رامبین ورستی"
انقلاب ما با از خود رستن و به خدا پیوستن شروع شد و با همین آهنگ استمرار خواهد یافت . اگر جایی کاستی وجود دارد به این دلیل است که عدهای در وادی " خود" نشسته اند و حاضر نیستند از آن بیرون روند.
ملت ما امروز درعرصههای گوناگون قلههای سترگی را فتح کردهاند پهلوانان این عرصه از باب تقوا و تقیه " خود" را نشان نمی دهند و همه وجود خود را در طبق اخلاص نهادهاند تا آنچه قابل رویت هست همین پیشرفت غرور انگیزی باشد که در همه جا دیده میشود.
اگر کسی طالب معرفت ، فضل و علم است باید از "خود" عبورکند .
عشق به خود ، خودشگفتی و خود شیفتگی میآورد و این آغاز
فساد ، تباهی و عصیان است .
ایمان و عشق به خدا ، اعتقاد به قیامت ، درک آموزههای پیامبران بویژه پیامبر اعظم (ص) و مسیر روشن و پاک مکتب اهل بیت (ع) انسان را از خود دور میکند و اجازه می دهد به دیگران و به آینده مملکت خود و به نجات بشریت بیندیشد و این آغاز رهایی به معنای واقعی است .
وطن امروز:
روزنامه وطن امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان گافهای یک صهیونیست به قلم مهدی محمدی به تحلیل سخنرانی نتانیاهو در سازمان ملل پرداخته است که در بخش از آن آمده است:
سخنرانی ابلهانه و ترحمبرانگیز بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل، نشان داد مشکل روانشناختی سردمداران این رژیم از مشکلات سیاسی و راهبردی آنها جدیتر است. نتانیاهو پنجشنبه شب آشکارا کلافه به نظر میرسید. اگرچه سعی کرد با اعتماد به نفس حرف بزند و مصمم جلوه کند ولی در مجموع از حد و اندازه یک موجود شکست خورده که تصمیم گرفته حالا که دیگران به حرفش گوش نمیدهند، برای دلخودش یک سخنرانی سیر بکند، فراتر نرفت.
این سخنرانی بر خلاف ظاهرش مملو از شکست بود. از جنبه سیاسی، معنای روشن این سخنرانی آن بود که نتانیاهو در پروژه خود مبنی بر وادار کردن دولت آمریکا به ترسیم یک خط قرمز روشن در مقابل برنامه هستهای ایران – خط قرمزی که نتیجه عبور از آن حمله نظامی آمریکا به ایران باشد- کاملا شکست خورده است. اگر دولت آمریکا حتی به نحو حداقلی با این ایده همراهی کرده بود، دلیلی نداشت که نتانیاهو پشت تریبون مجمع عمومی سازمان ملل ماژیک قرمز به دست بگیرد و نقاشی بکشد. صرف اینکه نتانیاهو وادار شده خودش خط قرمزی برای برنامه هستهای ایران ترسیم کند، نشان میدهد این دیوانهبازی داوطلب دیگری نداشته است. از جنبه فنی، کاری که نتانیاهو کرد یک افتضاح کامل بود. من این سخنرانی را از ابتدا تا انتها چند بار گوش کردم. در واقع تا آنجا که به جنبههای فنی ساخت یک سلاح هستهای مربوط میشود نتانیاهو خودش هم نفهمید چه گفت! امروز هم که تفسیرهای منابع و کارشناسان غربی از سخنان او را میخواندم روشن بود آنها هم خیلی سر درنیاوردهاند که نخستوزیر رژیم صهیونیستی دقیقا منظورش چه بود.
تهران امروز:
روزنامه تهران امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان نقش رسانه در آموزش مهارتهای شهروندی به قلم سیدمحمدهادی ایازی به تحلیل جایگاه رسانه در آموزش شهروندان پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
ترغیب شهروندان به پذیرش و انجام مسئولیتهای مدنی و مشارکت در امور سیاسی، چالش مهم پیشروی سیستمهای سیاسی در جوامع در حال توسعه است. جهانی شدن و جامعه اطلاعاتی در این فرآیند بسیار تاثیرگذار بوده است. چالش مهمی که پیش روی نظامهای دموکراتیک جهان هم در کشورهای پیشرفته و هم در کشورهای در حال توسعه است، ترغیب شهروندان خود به مسئولیتپذیری مدنی و مشارکت در فرآیند تصمیم گیریهای اجتماعی و سیاسی است.جهانی شدن با ایجاد بازار جهانی و رشد و توسعه آنچه به اصطلاح جامعه اطلاعاتی خوانده میشود، تغییرات زیادی را با سرعت وارد سیاست اجتماعی و فرهنگی کشورها کرده و رسانهها را به رکن محوری در فرآیند آموزش شهروندی تبدیل کرده است.
آموزش رسانهای جایگاه مهمی را در تعیین شرایط شهروندی در اختیار دارد. بدینترتیب که آموزش شهروندی به دنبال ایجاد امکانی برای ابراز فرهنگی و برخورداری از سواد اجتماعی ومدنی است و در آن صورت ضروری خواهد بود که آموزشهای ارائه شده به ویژه به کودکان و نوجوانان باید آنها را قادر سازد تا در فرهنگ رسانهای پیرامون خود مشارکتی فعالانه داشته باشند.
بر این اساس آموزش شهروندی منحصر به توانایی افراد برای تجزیه و تحلیل رسانهها و مهارتهای گوش دادن و تماشا کردن انتقادی نیست، بلکه باید به دنبال تشویق مشارکت انتقادی آنها به مثابه تولیدکنندگان فرهنگی باشد.
نظامهای مردم سالار برای بقای خود نیاز به شهروندانی دارند که در امور سیاسی مشارکت داشته باشند و در رأس همه عوامل تاثیرگذار در این فرآیند،آموزش و پرورش نقش مهمی را میتواند در انتقال فرهنگ شهروندی ایفا کند. آموزش شهروندی به معنای انتقال دانشها، مهارتها و ارزشهایی است که با ماهیت اداره یک نظام مردم سالار همخوانی داشته باشد و تنها انتقال آن منحصر به مدرسه و خانواده نمیشود.
جمهوری اسلامی:
روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود با عنوان دستگاه قضایی و راهی که باز شد به تحلیل جایگاه دستگاه قضا در برخورد با متخلفان از قانون پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
برخورد قضائی با فرزندان آیتالله هاشمی رفسنجانی، که این روزها به خبر دست اول محافل مختلف تبدیل شده، از دو منظر مثبت و مفید است؛ یکی اینکه قوه قضائیه با این اقدام نشان داد میخواهد بدون تبعیض عمل کند و این کار را از برخورد با یکی از اصیل ترین، سرشناسترین و پرسابقهترین خانوادههای انقلاب شروع کرده است، و دیگر اینکه استقبال شخص آیتالله هاشمی رفسنجانی از رسیدگی به اتهامات فرزندانشان درس بزرگی است برای کلیه کسانی که در ردیف مقامات قرار دارند و خود یا افراد خانوادههایشان از پاسخگوئی به قوه قضائیه امتناع میورزند. این جمله آیتالله هاشمی رفسنجانی که گفتند فرزندان من با فرزندان مردم فرقی ندارند، باید برای کلیه مقامات الگو باشد و همه به آن پای بندی نشان دهند.
از جمله نکات مثبت و آموختنی این ماجرا یکی هم اینست که آقای مهدی هاشمی علیرغم فشارهائی که برای بازنگشتن او به کشور وجود داشت داوطلبانه برای پاسخگوئی به قوه قضائیه به وطن بازگشت و صبح روز بعد از ورود به تهران، خود به دادسرا مراجعه کرد و به سؤالات بازپرس جواب داد و اکنون درحالی که در بازداشت موقت است این بازجوئی ادامه دارد. فرزند دیگر آیتالله هاشمی رفسنجانی نیز درحال گذراندن دوران 6 ماهه محکومیت به زندان است و اصرار دارد هیچ اقدامی برای خارج کردن او از زندان صورت نگیرد و میخواهد دوران محکومیت را در زندان بگذراند. نکته قابل تأمل اینست که بعضی رسانهها و اشخاص به جای اینکه این نقاط مثبت را ببینند و تحسین کنند، به فضاسازی علیه آیتالله هاشمی رفسنجانی میپردازند و با داستان سرائیهای عجیب و غریب و تحریف تاریخ، تلاش میکنند از اهمیت اقدام خانواده هاشمی رفسنجانی بکاهند و حتی با الگوسازیهای غیرواقعی درصدد منفی جلوه دادن این اقدام مثبت و مهم برآیند. آنچه این رسانهها درباره فرزندان آیتالله محمدی گیلانی نوشتهاند و معاون محترم رئیس دیوان عالی کشور در نامهای به روزنامه جمهوری اسلامی آن را تکذیب کرده و درباره این قبیل تحریفات هشدار داده، یک نمونه از این تلاشها? منفی است. نامه جناب آقای نیری را در روزنامه جمهوری اسلامی امروز بخوانید.
پایان پیام/
نظر شما