کشتی ۷۵۰ متری؛ ایده یک نوجوان مسجدی که تبدیل به موکب شد

شاید اگر تصویری از موکب کشتی سفینه النجاه دیده باشید اصلاً باور نکنید که ایده آن زاییده تراوشات ذهنی یک نوجوان مسجدی بوده اما وقتی آن را از زبان دست اندرکاران بشنوید مانند ما ظن و گمان تان به یقین تبدیل می شود.

خبرگزاری شبستان-استان فارس؛ مهدی رحمانیان| یکی نقاشی می کشد و آن یکی تعزیه راه می اندازد؛ یکی رد قلمش را بر تابلو می گذارد تا به یک نقاشی خط زیبا تبدیل شود و آن یکی با نواختن یک سمفونی عاشورایی غربت اصحاب کربلا را به تمام معنا روایت می کند؛ همه اینها، کارهای هنری اصیلی است که توسط هنرمندان این مرز و بوم در سوگواری حسین علیه السلام خلق شده است.

آثار فاخری که خالق آن نیز هنرمندان معروف و مشهور ایران زمین اند که اثر هنری خود را برگرفته از حس معنوی حاکم بر این ایام حزن انگیز برای ادای دین به حضرت اباعبدالله خلق کرده اند.

اما در آخرین روزهای ماه صفر نیز هنرمندان مسجدی خسته نشده اند و همچنان پای کار حسین علیه السلام هستند. آنچنان با ذوق و شوق به کار مشغولند که گویی برای ماه محرم و عاشورای حسینی آماده می شوند.

کشتی نجات در شیراز

از بچه های مسجد امام صادق علیه السلام شیراز می گویم که یکی دو هفته ای می شود شبانه روز در میدان چمران به ساخت یک نماد حسینی مشغولند و چه بهتر از «کشتی سفینه النجاه».

البته بچه های مسجد این موکب را به جز شیراز سال گذشته در میدان آزادی تهران اجرا کرده بودند که با استقبال گرم مردم رو به رو شده بود.

کشتی ۷۵۰ متری؛ ایده یک نوجوان مسجدی که تبدیل به موکب شد

امسال کشتی سفینه النجاه برای سومین سال به شیراز آمده تا چراغ راهی باشد برای هدایت و روشنی راه رهروان حسین علیه السلام.

ایده موکب سفینه النجاه از بچه های نوجوان مسجد بوده که به مدت سه سال در عفیف آباد و ارگ کریم خانی شیراز و همچنین میدان آزادی تهران به اجرا درآمده است.

ایده یک نوجوان مسجدی شاید اگر تصویری از این موکب دیده باشید اصلاً باور نکنید که ایده آن زاییده تراوشات ذهنی یک نوجوان مسجدی بوده اما وقتی آن را از زبان دست اندرکاران بشنوید مانند ما ظن و گمان تان به یقین تبدیل می شود.

حسن محمودی از بچه های مسجد امام صادق(ع) شیراز است که به عنوان عضو شورای راهبردی موکب سفینه النجاه، مدیریت ساخت این بنا را بر عهده دارد.

او می گوید: بچه های مسجد امام صادق(ع) در سال های گذشته و پیش از همه گیری بیماری کرونا، فعالیت هنری متعددی با مضمون عاشورایی داشته و آن را در ایام محرم و صفر به اجرا در آورده اند.

آنگونه که محمودی گفته، از صحن و سرای حرم امام حسین(ع) تا ضریح این بارگاه مقدس و کف العباس(ع) توسط هنرمندان این مسجد به صورت نمادین ساخته و به نمایش در آمده است.

کرونا که روی منحوسش را به رخ می کشد بچه های مسجد سعی دارند به فعالیت های هنری خود رنگ دیگری ببخشند و به اجبار از فضای مسجد خارج شده و به سمت مکان های عمومی می روند.

محمودی می گوید: با روی کار آمدن کرونا، فعالیت های هنری بچه ها به بیرون از مسجد منتقل و احداث حسینیه سیار و همچنین ساخت موکب سفینه النجاه از جمله فعالیت های دوران کرونا بوده است.

طرحی برگرفته از حدیث پیامبر(ص) این موکب بر گرفته از حدیث «ان الحسین مصباح الهدی و سفینه النجاه؛ به درستی که حسین(علیه السلام) مصباح هدایت و کشتی نجات است» (سفینة البحار، ج ۱، ص ۲۵۷ و بحارالانوار، ج ۳۶، ص ۲۰۵) است و بچه های مسجد با بهره گیری از این حدیث ارزشمند دست به کار شده و خالق یک اثر هنری گرانبها می شوند.

از ارگ کریم خان شیراز تا میدان آزادی تهران

آنگونه که محمودی می گوید ایده موکب سفینه النجاه از بچه های نوجوان مسجد بوده که به مدت سه سال در عفیف آباد و ارگ کریم خانی شیراز و همچنین میدان آزادی تهران به اجرا درآمده است.

کشتی ۷۵۰ متری

موکب کشتی نجات که سازه عظیم آن به صورت کشتی برپا می‌شود، ۲ هزار نفر را می تواند در کف خود جا دهد.

کار اجرایی این موکب ۶ ماهی می شود آغاز شده و آنطور که محمودی می گوید ۱۵ هزار قطعه در آن به کار برده شده است.

او ادامه می دهد: این کشتی حدود ۷۵۰ متر مساحت و سه متر ارتفاع دارد دارد که وسعت آن نسبت به سال پیش ۲ برابر شده است.

موکب کشتی نجات که سازه عظیم آن به صورت کشتی برپا می‌شود، ۲ هزار نفر را می تواند در کف خود جا دهد.

این موکب تا ۱۴ شهریور در پیاده‌راه سلامت واقع در ابتدای بلوار شاهد جنب ایستگاه متروی شاهد، به دلدادگان حسینی خدمات فرهنگی، مذهبی و تربیتی ارائه خواهد داد.

کد خبر 1778772

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha