21 مسجد چهارمحال و بختیاری مرمت شد

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری از مرمت 21 مسجد شهری و 1 مسجد روستایی این استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان چهارمحال و بختیاری، مژگان ریاحی زانیانی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرکرد، در نشست مطبوعاتی خود که شب گذشته(8 مهر) به مناسبت هفته گردشگری در شهرکرد برگزار شد، گفت: عملیاتی بازسازی و مرمت 21 مسجد شهری و یک مسجد روستایی استان با صرف 2 میلیارد و 600 میلیون ریال اعتبار به پایان رسیده است.


وی با بیان اینکه تمامی این اعتبار از منابع ملی تأمین شده است، افزود: در حوزه عمرانی گردشگری نیز مرمت 33 اثر تاریخی در دو سطح اضطراری و بازسازی انجام شده است.


وی با اشاره به ویژه برنامه های هفته گردشگری در استان ادامه داد: افتتاح هتل گردشگری بروجن، کلنگ زنی مجموعه فرهنگی و گردشگری حاشیه هفشجان، برپایی نمایشگاه عکس طبیعت استان، راه اندازی تورهای گردشگری رایگان و تجلیل از خبرنگاران فعال در پیشبرد اهداف این نهاد از جمله برنامه هایی است که در این هفته اجرا خواهد شد.


وی همچنین به پروژه های در دست اقدام این نهاد اشاره کرد و افزود: راه اندازی تله کابین زردکوه در حاشیه چلگرد در زمینی به مساحت 300 هکتار از جمله این پروژه ها است که در صورت تأمین اعتبار 15 میلیارد تومانی، امید است تا پایان امسال انجام شود.


ریاحی از صدور کارت بیمه برای 700 نفر از فعالان حوزه صنایع دستی در استان خبر داد و تصریح کرد: هم اکنون 31 دفتر خدمات مسافرتی و گردشگری در استان فعال است.


وی تأمین زیرساخت های مناطق نمونه گردشگری شامل احداث جاده، پل، گازرسانی و برق رسانی در مناطق دیمه، بازفت، سامان و چغاخور را از جمله فعالیت های انجام شده توسط این نهاد در سال گذشته برشمرد و گفت: راه اندازی کانون های گردشگری، احداث نمازخانه و سرویس بهداشتی بین راهی، اجرای 28 پروژه عمرانی در سه حوزه کانون های نمونه گردشگری، نمازخانه و زیر ساخت های مناطق گردشگری و برگزاری جشنواره طبیعت گردی از جمله برنامه هایی است که در سال گذشته اجرا شده است.


معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان نیز در این نشست گفت: تاکنون مکان هایی که قابلیت تبدیل شدن به بازارچه را داشته اند شناسایی شده و در اختیار هنرمندان صنایع دستی قرار گرفته است که از آن جمله می توان به بازارچه قلعه چالشتر و قلعه امیرمفخم اشاره کرد.


رئیسی از ثبت ملی رشته های نمد، گلیم، قالیچه، گلیم گبه و ملیله سازی خبر داد و افزود: ثبت ملی نشانه مرغوبیت کالا و زمینه ساز دریافت نشان یونسکو است.


وی با اشاره به مزایای دریافت نشان یونسکو تصریح کرد: هنرمندی که این نشان را دریافت کند می تواند به صورت رایگان در نمایشگاه یونسکو حضور داشته و همچنین به صورت رایگان در مجلات و روزنامه های مربوط به این سازمان برای کالای خود تبلیغ کند.


وی امکان برپایی نمایشگاه با هنرمندان دارای نشان یونسکو در دیگر کشورها را از دیگر مزایای دریافت این نشان برشمرد و اظهار داشت: بومی بودن رشته هنری و مواد ولیه مورد استفاده، منحصر به فرد بودن و همچنین خلاقیت و نوآوری از جمله شرایطی است که لازم است یک کالا برای دریافت نشان یونسکو داشته باشد.


وی در ادامه از راه اندازی بازارچه صنایع دستی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: قالی، گلیم، قفل سازی و گیوه دوستی از مهم ترین صنایع دستی چهارمحال و بختیاری به شمار می رود.


گفتنی است 5 تا 9 مهر به عنوان هفته گردشگری نامگذاری شده است.


پایان پیام/ 

کد خبر 177980

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha