خبرگزاری شبستان - البرز؛ فاطمه دانایی: شهادت شمع محفل بشریت هستند. آری! آنان که در اوج تقرب مستانه شان شور شیدایی سر دادند شهداء هستند. آنان که عندربهم الرازقون هستند.
هفته دفاع مقدس برای مردم کرج با اعلام یک خبر گرامی تر از هر زمان دیگری است، چرا که خانواده ای از چشم انتظاری ۳۸ ساله بیرون می آیند. خانواده شهید عزیز سلیم نژآد، جوان رعنا قامتی که سال ۶۵ در عملیات کربلا ۵ به فیض شهادت نائل آمد ولی مفقودالاثر شد.
آمدن شهداء و بازگشت شکوهمندانه پیکر آنان یک طرف، پرداختن به نحوه جنگ و استراتژی آن طرف دیگر. اینکه نوجوان و جوان امروز باید فلسفه دفاع مقدس نامیده شدن هشت سال جنگ نابرابر ایران علیه بیش از ۱۵ کشور به سرکردگی صدام و رژیم بعثی عراق را بداند.
عملیات کربلای ۵ با رمز یا زهرا(س)
عزیز سلیم نژاد از جمله رزمندگانی بود که در ۱۹ دی ماه سال ۶۵ در عملیات کربلای ۵ در منطقه شلمچه و شرق بصره شرکت کرد. عملیاتی که بیش از دو ماه به طول انجامید.
مرحوم حسین اردستانی، رئیس سازمان اسناد سپاه انقلاب اسلامی در کتاب استراتژی جنگ مهمترین هدف عملیات کربلای ۵ را تکمیل و تریم خط پدافندی نیروهای ایران در نهر جاسم، تصرف سرپل غرب کانال ماهی و بازپس گیری جناح اصلی از دشمن عنوان می کند.
اردستانی به عنوان یکی از پژوهشگران عرصه عملیات های دوران دفاع مقدس همواره بر ضرورت و تبیین رویدادها، شهامت ها و حماسه آفرینی رزمندگان آن دوران تأکید داشت.
عملیات بزرگ و طولانی کربلای ۵ شهدای شاخصی همچون شهید یدالله کلهر، قائم مقام لشکر ۲۷ محمدرسول الله، حجت الاسلام عبدالله میقمی، شهید حسین خرازی، فرمانده لشکر ۱۴ امام حسین از اصفهان ودیگر شهدای شاخص را دارد.
روایت حاج قاسم سلیمانی از عملیات کربلا ۵
شهید حاج قاسم سلیمانی این گونه از عملیات کربلای ۵ نقل می کند: « شب وداع، لشکریان ثارالله همه بودند. زندی، بینا، مشایخی، طیاری، عابدینی، محمدی پور، میرحسینی، دریجانی، تهامی، گرامی و ... همه بودند. چراغها خاموش شد، همه دست در گردن هم انداخته بودند و وداع میکردند. شهید مشایخی گفت: «در همسایگی خانه ما، هم در سمت راست و هم سمت چپ، بچه یتیم بسیار هستند. من روی بازگشت به جیرفت را ندارم. تصمیم گرفتهام پاهای خود را ببندم که عقب نشینی نکنم. قصد شهادت دارم.»
آن روز گذشت، صبح روز بعد، روی خاکریز، داخل سیمهای خاردار یک صحنه تماشایی نظرم را جلب کرد. عیناً مثل کربلا بود. آن جایی که امروز شاید از دید زائران شلمچه ناپیدا باشد. بالای سیمهای خاردار، دستهای قطع شده و ابدان مطهر شهدا روی آب قرار داشت. جنازه حاج علی محمدی پور و علی عابدینی در کنار دژ در زیر تیربار دشمن روی زمین افتاده بود، بعد هم یکی پس از دیگری همه رفتند. وقتی از کانال ماهیگیری برگشتم، هیچ کس نمانده بود. انگار همه با تمام وجود تلاش برای رفتن داشتند. کربلای ۵ یک نبرد خونین بسیار مهم و سرنوشت ساز دفاع مقدس بود». ( برگرفته از اسناد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی)
نگاهی به مقدمه عملیات کربلای ۵
از اوائل روزهای اسفند سال ۱۳۶۲ در جریان نبرد ایران و عراق در آن سوز سرما، فرماندهان صاحب نام دفاع مقدس در خط مقدمه جبهه حضور پیدا کرده بودند.
این عملیات تهاجمی به صورت مشترک میان نیروهای سپاه در منطقه هورالعظیم و نیروهای ارتش در منطقه زید از سوم اسفند آغاز شد.
بیش از بیست روز نبرد خونین که در نهایت با اشغال جزیره مجنون توسط نیروهای ایران به پایان رسید. نبردی که بیش از پانزده هزار کشته از نیروهای عراقی و سی هزار شهید و مجروح از نیروهای ایرانی برجای گذاشت.
آوازه شهادت شهید محمدابراهیم همّت، که فرماندهی لشکر ۲۷ محمدرسول الله را برعهده داشت همچنین شهید حمید باکری جانشین فرمانده لشکر ۳۱ عاشورا همه جا پیچیده بود. بیش از همه شهید ابراهیم همت که خبر شهادتش برای نیروهای بعثی برگ زرّینی در جنگ تلقی می شد. چون جزء خستگی ناپذیرترین و شجاع ترین فرماندهان ایرانی بود.
حجم زیاد سلاح های شیمیایی که توسط عراق با حمایت آمریکا مورد استفاده قرار گرفته بود، صدای سازمان های بین المللی حقوق بشر را در آورده بود. هرچند فقط تظاهر به مخالفت و اعتراض می کردند ولی همین امر نشان می داد که تا چه اندازه جنگی نابرابری علیه ایران در حال انجام است.
معاونت فرهنگی هنری حوزه ۱۱۱بسیج شهید مدرّس در جریان تشییع پیکر شهید عزیز سلیم نژاد به خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز گفت: آیین استقبال و وداع با شهید عزیز سلیم نژاد چهارشنبه ۴ مهر ساعت ۴ الی ۶ در اسلام آباد منطقه ۵ مسجد جامع المهدی(عج) برپا می شود.
رسول پهلوانی افزود: شهید سلیم نژاد یکی از چندهزار شهید منطقه اسلام آباد است که پیکرش پس از ۳۸ سال به ایران بازگشت؛ حضور پرشور نوجوانان و جوانان در این آیین تقدیر و تکریم از مقام شهادت این شهید عزیز است.
نظر شما