به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، کانون فرهنگی هنری فاتح در مسجد مختار محله خواجه ربیع در خیابان عبادی مشهد که چندی است با کسب مجوز و راه اندازی «پژوهشسرای علمی-فناوری شهید مصطفی چمران» به یک کانون نخبهپرور تبدیل شده، این روزها شاهد رویش استعدادها و توسعه فردی نخبه های محلی است.
مسعود نکونام، مدیر کانون فرهنگی هنری فاتح در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد اظهار کرد: پژوهشسرای علمی-فناوری شهید مصطفی چمران به عنوان گام دوم کانون نخبهپرور فاتح، با هدف تحقق گام دوم انقلاب اسلامی در زمینههای علمی، پژوهشی و اقتصادی فعالیت خود را در شامگاه ۲۲ بهمن ۱۴۰۲ آغاز کرد.
وی افزود: این مرکز با پیادهسازی طرح رویداد علمی-فناوری گام دوم، مسیر تازهای را برای دستیابی به اهداف بلند علمی و اقتصادی کشور ترسیم کرده است.
گام اول؛ تربیت نیروهای متعهد و کارآمد در بستر مسجد
مدیر کانون فرهنگی هنری فاتح تضریح کرد: این پژوهشسرا با تدوین راهبردی ۵ ساله، اولین گام خود را با تربیت نیروهای متعهد، کارآمد و انقلابی در بستر مسجد برداشته و مسیر خود را با تأسیس و حمایت از هستههای شرکتهای نوپا و دانشبنیان، در جهت پیشرفت علمی و اقتصادی کشور، دنبال میکند.
وی در خصوص اقدامات پژوهشسرا در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ عنوان کرد: در شش ماه اول سال ۱۴۰۳، پژوهشسرای شهید چمران فعالیتهای گستردهای انجام داده که از جمله آنها میتوان به برگزاری دورههای مهارتی در سطح فناور (سطح مقدماتی- ۱۰ تا ۱۴ سال)، دوره الکترونیک و رباتیک، دوره آموزش مهارتهای کامپیوتر (ICDL)، دوره تدوین عکس و تصویر (فتوشاپ)، هدایت تحصیلی ویژه دانشآموزان پایه نهم، بهویژه برای علاقهمندان به ورود به هنرستانهای فنی و حرفهای، برگزاری گعدهها و مشاورههای کسبوکار و بازاریابی، برگزاری مسابقات رباتیک، دانشآموزی و حمایت از طرحهای علمی و فناوری اعضا اشاره کرد.
آموزش و برگزاری سمینارهای علمی
نکونام همچنین با اشاره به برنامههای آتی پژوهشسرا در نیمه دوم سال ۱۴۰۳ گفت: برنامههای مختلفی را برای پژوهشسرای در شش ماه دوم امسال و سال آینده در نظر گفتیم و علاوه بر ادامه برگزاری دورههای مهارتی مانند دوره الکترونیک و رباتیک (ترم ۲) و یا دوره مهارتهای کامپیوتر (ترم ۲) قصد برگزاری نشستها و سمینارهای علمی-فناوری را نیز داریم.
وی ادامه داد: سمینار روشهای خلاقانه ایدهپردازی و سمینار آشنایی با راهبردهای مشارکت مردمی در تحقق اقتصاد مقاومتی از جمله نشست هایی هستند که در دستور کار پژوهش سرا هستند. همچنین بازدیدهای علمی از مراکز علمی، تحقیقاتی و شرکتهای نوپا و دانشبنیان در استان و برگزاری جشنواره علمی-فناوری "شهید دکتر مصطفی چمران" در دهه فجر ۱۴۰۳ نیز از جمله اقدامات مد نظر ما برای شش ماهه دوم امسال است.
ثبت انجمن های علمی
مدیر کانون فرهنگی هنری فاتح گفت: برای تحقق اهداف در رشتههای مختلف قصد تشکیل و مشارکت در انجمنهای علمی را نیز داریم. از جمله در رشته های مکانیک از طریق انجمن علمی ساخت و تولید، در رشته برق و الکترونیک با انجمن علمی کنترل و ابزار دقیق و در رشته کامپیوتر و شبکه با انجمن علمی طراحی و برنامهنویسی و همچنین تأسیس و پیادهسازی طرح "بانک رشد" برای حمایت مالی از طرحهای علمی و فناوری انجمنها و اعضا را نیز در دستور کار قرار داده ایم.
وی در پایان تاکید کرد: این پژوهشسرا با بهرهگیری از دانش و توانمندیهای اعضا شامل مربیان، اساتید و مشاورین علمی، از آغاز فعالیت تا کنون بستر رشد و سازماندهی بیش از ۲۵ عضو فناور را فراهم کرده است و با توکل به خداوند متعال، به سوی تحقق اهداف بلند علمی و اقتصادی حرکت میکند.
تحقق مسجد تراز؛ رویکرد اصلی کانون فاتح
نکونام همچنین با اشاره به دیگر فعالیتهای این کانون اظهار کرد: کانون فاتح از ۱۳ سال قبل تاسیس شده است و رسالت خود را بر پایه تربیت تشکیلاتی و حرکت به سوی مسجد تراز اسلامی قرار داد. تشکیل کادری که همه از نوجوانان هستند، ایجاد چرخه تربیت نیروی مؤمن متخصص، تعریف مأموریتها و عملیات سالانه بر اساس برنامههای راهبردی و در چارچوب سند چشم انداز ۱۴۱۴ کانون رویکرد ما در تحقق مسجد تراز است.
وی ادامه داد: جوانگرایی در هیات امناء مسجد و تمرکز بر توانمندسازی اعضا در لایههای مختلف تشکیلاتی با محوریت فرآیند کشف، جذب، حفظ و ارتقا از جمله فعالیتهای این کانون با همراهی بزرگان مسجد است.
وی افزود: طرحهایی نظیر اوقات فراغت، پیوند مسجد، خانواده و مدرسه، کانون علمی محله، تشکیل گروه جهاد رسانه ای شهید سید مرتضی آوینی، برگزاری مسابقات ورزشی و فعالیت های اردویی هدفمند، برگزاری جلسات شورای معاونین جهت تصمیم گیری و برنامهریزی، تشکیل هیئت دانشآموزی انصارالمهدی، حضور فعال در عرصههای اجتماعی مسجد و محله، برگزاری کلاس ها و جلسات قرآن و دوره های احکام از دیگر فعالیت هایی است که همه با تلاش بچه مسجدی ها به سرانجام رسیده است.
پایان پیام/
نظر شما