مسجد باید کانون روحانیت، نورانیت و معنویت در محله باشد

نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان با بیان اینکه مسجد باید کانون روحانیت، نورانیت و معنویت در محله باشد، گفت: مسجد پایگاهی در جهت تشکیل هسته های کوچک برای امت سازی و تمرین کار گروهی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از زاهدان، آیت الله مصطفی محامی در نشست با جمعی از علما و روحانیون سطح شهر زاهدان که با موضوع مسجد پایگاه انسان سازی برگزار شد ضمن گرامیداشت نام و یاد شهدا از جمله شهدای دوران دفاع مقدس، شهدای جبهه مقاومت و شهدای مدافع امنیت در سیستان و بلوچستان عنوان داشت: در دوران صدر اسلام جمعیت مسلمانان ناچیز بود و به همین میزان مسئولیت دیگر مسلمانان بیشتر بود اما با گذشت زمان و با افزایش جمعیت این مسئولیت ها کمتر شد و این نشان می دهد که هر چه تعداد ما در برابر دشمن کمتر باشد، مسئولیت ما نیز بیشتر می شود و ان شاء الله بتوانیم به این مسئولیت به درستی جامه عمل بپوشانیم.
امام جمعه زاهدان افزود: مسجد خانه خدا و منحصرا برای خداست و کارگزاران مسجد نیز تنها مومنان به خدا هستند و کارکرد مسجد تطهیر جان مردم و انسان سازی با یاد خداست و این سخنان بر گرفته از چند آیه شریفه در قرآن کریم است.
آیت الله محامی بیان داشت: خداوند در آیه ای از سوره مبارکه جن می فرماید: «وَأَنَّ الْمَسَاجِدَ لِلَّهِ فَلَا تَدْعُوا مَعَ اللَّهِ أَحَدًا» مساجد برای خداوند هستند بنابراین جای غیر خدا و یاد غیر خدا در مسجد نیستو هیچ جای شرکی در مسجد وجود ندارد.
وی به قرائت و تفسیر آیه ای از سوره مبارکه اعراف پرداخت و ادامه داد : «وَأَقِیمُوا وُجُوهَکُمْ عِنْدَ کُلِّ مَسْجِدٍ وَادْعُوهُ مُخْلِصِینَ لَهُ الدِّینَ» رو به سوی خدا بیاورید و با اخلاص خدا را بخوانید.
امام جمعه زاهدان تصریح کرد: در خصوص کارگزاران مسجد به این آیه اشاره شده : «إِنَّمَا یَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللَّهِ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَالْیَوْمِ الْآخِرِ وَأَقَامَ الصَّلَاةَ وَآتَی الزَّکَاةَ وَلَمْ یَخْشَ إِلَّا اللَّهَ فَعَسَی أُولَئِکَ أَنْ یَکُونُوا مِنَ الْمُهْتَدِینَ» کسی می تواند در خدمت عمران مسجد باشد که ایمان به مبدا و معاد داشته و اهل عمل به نماز و زکات باشد.
وی در خصوص کارکرد مسجد به قرائت یک آیه پرداخت و گفت: «لَا تَقُم فِیهِ أَبَدا لَّمَسجِدٌ أُسِّسَ عَلَی ٱلتَّقوَی مِن أَوَّلِ یَومٍ أَحَقُّ أَن تَقُومَ فِیهِ فِیهِ رِجَال یُحِبُّونَ أَن یَتَطَهَّرُواْوَٱللَّهُ یُحِبُّ ٱلمُطَّهِّرِینَ» مسجدی که پایه اش بر اساس تقواست سزاواتر تر است که در آنجا نماز بخوانید و مردم در این مسجد برای پاک شدن دور هم جمع شده اند و مسجد جایی است که جان انسان را پاک می کند.
آیت الله محامی در خصوص چگونگی تطهیر در مسجد به قرائت آیه دیگری از قرآن کریم پرداخت و اذعان داشت: «وَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّنْ مَنَعَ مَسَاجِدَ اللَّهِ أَنْ یُذْکَرَ فِیهَا اسْمُهُ وَسَعَی فِی خَرَابِهَا» کار مسجد و جای مسجد برای ذکر خداوند است و کسی که از این مهم جلوگیری کند و یاد خدا را از مسجد بگیرد بزرگترین ظلم را انجام داده که همچون خراب کردن مسجد است.
وی ادامه داد: مسجد باید کانون روحانیت، نورانیت و معنویت در محله باشد و همچون ماه شب چهارده در آسمان تاریک شهر نورافشانی کرده و نور دیانت و ایمان را پراکنده سازد و ارکان مسجد از امام جماعت تا هیات امنای باید با این نگاه در مسجد برنامه ریزی کنند و طبعا مدیریت مسجد باید با امام جماعت باشد به این شرط که امام جماعت، امام باشد نه مامور و با مدیریت خود مجموعه های مختلف را کنار هم جمع کند و این کار باید با محبت صورت پذیرد.
نماینده ولی فقیه در استان اظهار داشت: در بازدیدهایی که ما از مساجد مختلف داشته ایم برخی از مساجد با نشاط و شاداب بودند و از طیف های مختلف از پیر و جوان، زن و مرد در مسجد حضور داشتند و در برخی موارد فعالیت های مسجد در حوزه های اجتماعی بود و در مسجدی خانم ها از طرق مختلف و فروش اقلام درآمدزایی داشتند و پول بدست آمده برای مسجد هزینه می شد که چنین اقداماتی واقعا جای تشکر دارد.
وی ادامه داد: در مساجد باید برنامه های متنوع در سطوح مختلف برای مخاطبان طراحی شود و علاوه بر انجام فعالیت هایی همچون نماز و قرائت دعا و زیارات که از فعالیت های طبیعی مساجد است باید فعالیت هایی صورت پذیرد که متمرکز بر جنبه های محتوایی و معارفی باشد چرا که متاسفانه عموم مردم با مبانی دینی و معارفی آشنایی ندارند و اگر به این موضوع پرداخته نشود جنبه های شعاری، دوام زیادی نخواهد داشت و باید جلسات تفسیر قرآن کریم، شرح نهج البلاغه و شرح اصول کافی برگزار شود و توضیحاتی در خصوص معارف دینی ارائه شود.
امام جمعه زاهدان گفت: کارگزاران امروز جمهوری اسلامی ایران همان کسانی هستند که در ابتدای انقلاب و قبل از آن در چنین جلساتی شرکت می کردند و ما نیز باید این‌جهت را دنبال کنیم.

امام جمعه زاهدان در خصوص اهمیت شبکه سازی گفت : تشکیل هسته های کوچک برای امت سازی و تمرین کار گروهی از مسائل مهم است که باید به آن توجه شود چرا که یکی از مشکلات اصلی استان ما عدم‌ همکاری و عدم انجام کار گروهی است و باید نسل جدید را به گونه ای تربیت کنیم که قادر به انجام کار گروهی باشند و در واقع یک شد و یک هسته اولیه شکل بگیرد از این جهت که همین هسته ها در کنار یکدیگر یک امت را شکل می دهند و در واقع ویژگی امت حول محور امام بودن و پیوستگی آنهاست و به تعبیر مقام معظم رهبری در کشور های مختلف مسلمان وجود دارد اما امت نیستند و هماهنگی در بینشان وجود ندارد و یک دل و یک جهت کار نمی کنند و ما باید این مسئله را تقویت کنیم و هسته اولیه آن در مسجد و محله شکل می گیرد.
وی اذعان داشت : طبعا دستگاه ها مربوطه از جمله مرکز رسیدگی به امور مسجد، سازمان تبلیغات، اوقاف، حوزه های علمیه و بسیج همه باید با محوریت امام جمعه به ارکان مسجد کمک کرده تا بتوانند به درستی انجام وظیفه کنند و نقش آفرینی لازم را داشته باشند که یک نمونه آن به روز رسانی و تلاش برای رشد و ارتقا ائمه جماعت است که این رشد و ارتقاء در جنبه های علمی، آموزشی و نیز در جنبه های مهارتی است تا دسته های کوچک تبدیل به دسته های بزرگ بشود و هنگامی که قرار است فعالیتی صورت پذیرد یک شهر به حرکت وا داشته شود.
وی با اشاره به آیه ای از قران کریم اذعان داشت : «لَّمَسجِدٌ أُسِّسَ عَلَی ٱلتَّقوَی» کار زمانی ثمربخش خواهد بود که کار گزاران مسجد و در مرکز آن ائمه جماعت اهل اخلاص و تقوا باشند در و دیگران نیز از آن ها درس می گیرند و کارگزاران مسجد باید نسبت به کار خود تعهد داشته باشند تا مسجد به پایگاه انسان سازی بدل شود.

کد خبر 1789324

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha