مسجد جامع داکار، نمادی از پیوند تاریخی و دینی بین مراکش و سنگال

به مناسبت شصتمین سالگرد ساخت مسجد جامع داکار در پایتخت سنگال، «بنیاد علمای آفریقای محمد ششم» مراسمی را برگزار کرد. این مسجد یکی از مهم‌ترین اماکن عبادی در داکار و نماد پیوند دینی و تاریخی بین مراکش و سنگال است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از برلمان، عبدالله دین، معاون امام جماعت مسجد جامع داکارسنگال، گفت: این بنای دینی که توسط پادشاه فقید حسن دوم و لئوپولد سدار سنقر، رئیس جمهور سنگال در سال ۱۹۶۴ افتتاح شد، بیانگر خاطره‌ای جاوید از روابط معنوی مشترک بین مراکش و سنگال است.

عبدالله دین به مناسبت شصتمین سالگرد ساخت این مسجد گفت: با وجود آنکه شصت سال از عمر این مسجد، می‌گذرد، مسجد داکار، یکی از مهم‌ترین اماکن عبادی در پایتخت این کشور محسوب می‌شود و نمادی از پیوندهای دینی، معنوی و تاریخی بین دو ملت برادر مراکش و سنگال است.

وی افزود: مسجد جامع داکار بر اساس سبک معماری اصیل مراکشی ساخته شده است و داخل و خارج آن  با تزئینات مختلف مزین شده است و نمادی زنده از عمق و تاریخ طولانی روابط متمایز بین مراکش و سنگال است.

معاون امام جماعت مسجد داکار در ادامه تحسین خود را از سبک معماری این مسجد، مناره باشکوه، فواره‌های آب، راهروها و تزئینات آن ابراز کرد و گفت: این مسجد، بخشی جدایی ناپذیر از حافظه شهرهای مراکش است.

وی با اشاره به اینکه مسجد جامع داکار در ردیف مساجد مدرن قرار دارد و این بنای تاریخی دینی، نمادی از صلح، تسامح و حسن همجواری است و به همین مناسبت جشنی در این مسجد گرفته می‌شود.

دین افزود: «بنیاد علمای آفریقای محمد ششم» از این مسجد، حمایت لجستیکی، مادی و فنی دریافت می کند و همین امر، مشارکت مؤثر این بنیاد نقش شایانی در ارتقای سطح علمی و فرهنگی و شکل گیری جوانان، ائمه و علمای آفریقایی از طریق برنامه‌های مختلف دارد.

عبدالله دین در همین زمینه بر نقش پیشگام مراکش در مقابله با سخنان تنفرآمیز تاکید کرد و گفت: پادشاهی مراکش در تهیه پیش نویس اولین قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در این باره که در سال ۲۰۱۹ نوشته شد، نقش برجسته‌ای داشت و در ۱۸ ژوئن به موجب این قطعنامه، روز جهانی مبارزه با سخنان نفرت انگیز اعلام شد.

دین در ادامه اقدام مراکش با هدف ساختار بخشیدن به حوزه دینی، مانند تربیت امامان، راهنماهای مرد و زن را ستود.

به عنوان تجسم روابط مستحکم تاریخی، مذهبی و فرهنگی بین دو کشور، مراسمی روز جمعه به مناسبت شصتمین سالگرد تاسیس این مسجد برگزار شد.

به همین مناسبت نمایشگاهی از عکس‌ها و اسناد تاریخی با عنوان «خاطره تاریخی روابط معنوی مراکش و سنگال» با هدف معرفی عمق تاریخی و معماری این بنای دینی برپا شد.

همزمان با این مراسم، بنیاد محمد ششم محققین آفریقایی در روزهای ۲۳ و ۲۴ نوامبر، کنفرانس علمی بین المللی را با موضوع «ارزش‌های صلح و همزیستی مسالمت آمیز در سیاق آفریقایی» با حضور گروهی از محققان، کارشناسان از مراکش، سنگال و سایر کشورهای آفریقایی برگزار می‌کند.

کد خبر 1791708

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha