انتشار دو اثر جدید از موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران

موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران به تازگی دو اثر جدید را برای علاقه‌مندان عرصه فلسفه و منطق ترجمه و روانه بازار نشر کرده است.

به گزارش گروه دین و اندیشه خبرگزاری شبستان: موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران به تازگی دو اثر را برای مخاطبان عرصه فلسفه و منطق به زیور طبع آراسته است.

«سیر منطق» عنوانِ فارسیِ پرآوازه‌ترین کتاب تاریخ منطق، به نام The Development of Logic نوشته «ویلیام نیل» (۱۹۹۰-۱۹۰۶) و همسرش «مارتا نیل» (۲۰۰۱-۱۹۰۹) است که به همت «مهدی عظیمی» دانشیار دانشگاه تهران، از انگلیسی به فارسی ترجمه شده و در حجمی بالغ بر ۱۲۰۰ صفحه در دو مجلد از سوی انتشارات موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران منتشر شده است.
 

انتشار کتاب «سیر منطق»

نویسندگان این کتاب پس‌از ترسیم سیر منطقِ پیشا ارسطویی، منطق ارسطویی، منطق مگارایی-رواقی، و منطق رومی-قرون‌وُسطایی، به واکاوی زمینه‌های ظهور منطق جدید در دوران رنسانس می‌پردازند؛ و سپس سیر منطق، فلسفۀ منطق، و فلسفه ریاضیات را نزد فرگه و اخلاف‌اش بررسی می‌کنند.
 
مترجم فارسی این اثر پیشگفتاری در باب شیوه ترجمه، روش گزینش و ساخت معادل‌های فارسی، و نقد برخی از داوری‌های تاریخی کتاب؛ و نیز پی‌گفتاری در شرح احوال و آثار نویسندگان، و گزارش و سنجش کلی کتاب حاضر، به متن افزوده است. تعلیقات توضیحی، واژه‌نامه‌های یونانی، لاتین، انگلیسی و آلمانی به فارسی، و نمایه جامع اصطلاحات، اعلام، و کتب، از دیگر افزوده‌های مترجم در راستای تسهیل کار خواننده است.

انتشار کتاب «معرفت‌شناسی گفتمان عقلایی یا منطق فهم متون»

بر پایه این گزارش: اثر دیگری که به تازگی از سوی موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران منتشر شده است؛ «معرفت‌شناسی گفتمان عقلایی یا منطق فهم متون» نام دارد. این اثر پژوهشی است به قلم «محمد حسین‌زاده یزدی» که به همت واحد انتشارات معاونت پژوهش موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران به انتشار رسیده است. 
 
این نوشتار در ساحت معرفت‌شناسی گفتمان عقلایی یا منطق فهم متون، روش‌شناسی انتقال معرفت به دیگری را کانون توجه قرار داده است و از آنجا که انتقال معرفت از طریق زبان انجام می‌شود، می‌توان نوشتار کنونی را به‌گونه‌ای، معرفت‌شناختی زبان نیز به‌شمار آورد.

انتشار کتاب «معرفت‌شناسی گفتمان عقلایی یا منطق فهم متون»


 مسئله‌ اصلی نوشتار کنونی، واکاوی قواعد گفتمان عقلایی و منطق فهم و اصول احتجاجات عُقلایی است. در این پژوهش، آن قواعد با بهره‌برداری از دستاوردهای ارزشمند متفکران مسلمان در دانش اصول فقه، تفسیر، علوم قرآنی، منطق، معرفت‌شناسی، حدیث‌شناسی، رجال و درایه سامان داده شده و بدون اختصاص آنها به قلمرو ویژه‌ای مانند معرفت‌ها یا متون دینی، در گستره‌ای پهناور در قلمرو معرفت‌های بشری، اعم از دینی و غیردینی، به پژوهش پرداخته شده است.
 

کد خبر 1791737

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha