750 هزار هکتار از اراضی ملی خلع ید شد

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور از خلع ید بیش از 750 هزار هکتار از اراضی تصرفی از سال 1384 تاکنون خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان یزد، محمدتقی عموزاده، معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در حاشیه نشست منطقه ای معاونان حفاظت اراضی منابع طبیعی کشور در یزد، در جمع خبرنگاران با اشاره به تشیل کارگروه حفاظت از اراضی در حوزه معاون اول رئیس جمهور، گفت: عرصه های منابع طبیعی نه تنها نباید کم شود بلکه باید توسعه نیز یابد و ما در این زمینه مسئولیم.

وی ادامه داد: در فاصله زمانی  1384 تا سال 1391 حدود 750 هزار هکتار از اراضی تصرفی خلع ید شده که  آمار خلع ید به طور متوسط سالیانه 30 تا 40 هزار هکتار است.

عموزاده با اشاره به اخذ 132 میلیون برگ سند برای اراضی ملی، گفت: روند زمین خواری در کشور کمتر شده است ولی شاید با فناوری های جدید اقدام به سند سازی یا معاملات صوری کنند و به صورت فیزیکی نباشد.

وی ادامه داد: زمین خواری بیشتر در کلان شهرهای کشور و استان هایی نظیر تهران، خوزستان، چهار محال بختیاری، فارس و اردبیل بوده است  به عنوان نمونه می توان به چند قطعه سه هزار هکتاری و پنج هزار هکتاری در چهار محال بختیاری اشاره کرد.

عموزاده با اشاره به تشکیل یگان ویژه حفاظت از سال 1384 تاکنون در کشور، گفت: سال گذشته یک هزار و در سال جاری 2 هزار سرباز جذب این یگان شده اند که این آمار در برنامه پنجم توسعه به هفت هزار سرباز افزایش خواهد یافت.

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در زمینه حفاظت از اراضی، خاطرنشان کرد: حفاظت از اراضی ملی در سطح کشور و مجموعه دولت نهادینه شده است تا همه یکپارچه در جهت حفاظت گام بردارند در گذشته جنگل را خرابه ای می دانستند که باید این خرابه را آباد کرد.
 

عموزاده همچنین از برنامه ای برای کنترل آنلاین تخریب ها خبر داد و گفت: آمار دقیقی از میزان تخریب عرصه های منابع طبیعی در دست نیست چرا که هنوز این طرح آماده نشده است.

وی در عین حال با اشاره به اینکه روند تخریب ها 5 تا 10 درصد کاهش یافته است، افزود: تخریب ها بخشی به دلیل طرح های عمرانی دولت، معادن و بخشی در زمینه تصرف ها است.

عموزاده با بیان اینکه اکنون از سازمان هایی که اقدام به تخریب اراضی می کنند خسارت دریافت می شود افزود: بر اساس قانون سال 77 معادن در زمینه اکشاف و بهره بردار ی باید 3درصد خسارت پرداخت کنند که تا سال 1390 این میزان دریافت نشده است، در سال 1390 میزان دریافت خسارت برای اکتشاف 15 وبرای پروانه های بهره برداری 12 درصد شده که تاکنون این مبلغ نیز پرداخت نشده است.

وی همچنین 80درصد آتش سوزی ها را عامل انسانی و غیر عمدی دانست و افزود: پایگاه هایی در گرگان به عنوان منطقه شمالی و کرمانشاه به عنوان منطقه غرب کشور احداث شده است که نیروهای وظیفه در آن حضور دارند و اقدام به جنگل گردی می کنند.

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، استفاده از بالگرد، نصب سنسور برای اعلام حریق و تلفن های 0120 و 09696 را از دیگر اقدامات برای مقابله با آتش سوزی های احتمالی عنوان کرد.

پایان پیام/ 

کد خبر 179249

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha