حضرت فاطمه (س) بهترین الگوی زن مسلمان در سبک زندگی اسلامی است

کارشناس مذهبی ارومیه‌ای گفت: همسرداری حضرت فاطمه(س) بهترین الگو برای هر زن مسلمان است، شیوه رفتار با همسر برای یک زن آن قدر مهم است که حضرت علی(ع) می فرماید:جهاد زن، خوب شوهرداری کردن است.

خبرگزاری شبستان_آذربایجان‌غربی؛ حضرت فاطمه زهرا (سلام‌الله علیها) در فرهنگ اسلامی به‌عنوان بهترین الگوی زن مسلمان در سبک زندگی اسلامی شناخته می‌شود. ویژگی‌های شخصیتی و رفتارهای ایشان الهام‌بخش بسیاری از زنان مسلمان در طول تاریخ بوده است. حضرت فاطمه (س) به‌عنوان یکی از عبادت‌گزارترین افراد در اسلام شناخته شده‌اند. ایشان در امور دینی و عبادات بسیار فعال و مقید بودند.

در روایات متعدد آمده است که ایشان بسیار بخشنده و دلسوز نسبت به نیازمندان بودند و به نیازمندان کمک می‌کردند.حضرت فاطمه (س) مادری دلسوز و همسری وفادار بود. ایشان توانست خانواده‌ای تربیت کند که در آینده نقش بسزایی در پیشرفت اسلام ایفا کردند. زندگی ایشان همراه با مشکلات و سختی‌های بسیاری بود، اما همیشه با صبر و بردباری با آن‌ها مواجه می‌شدند. باوجود مسئولیت‌های خانوادگی، حضرت فاطمه در فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی زمان خود نیز حضور داشتند و در دفاع از حق و عدالت می‌کوشیدند.

این ویژگی‌ها و بسیاری دیگر از جنبه‌های زندگی ایشان می‌تواند برای زنان مسلمان امروز الهام‌بخش و راهنمایی برای داشتن یک سبک زندگی اسلامی باشد.

همسرداری در سیره فاطمی امری مهم بود

حجت الاسلام بیگی، کارشناس مذهبی ارومیه‌ای، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ارومیه، گفت: همسرداری یعنی مواظبت کردن مناسب از همسر، این مسأله در سعادت و خوشبختی خانواده و به‌کارگیری اصول صحیح همسرداری مهم و حیاتی است. 

وی افزود: درست زیستن و معاشرت نیک با همسر و سامان بخشی به امور خانه و زندگی در سیره حضرت زهرا(س) و علی (ع) به‌صورت تکامل‌یافته خودنمایی می‌کند. 

حجت الاسلام بیگی ادامه داد: این دو بزرگوار در تمام لحظات زندگی و سختی‌ها در کنار یکدیگر بودند و رضای پروردگار را در زندگی بر همه‌چیز ترجیح می‌دادند، هرچند عمر زندگی مشترکشان کوتاه بود اما سرشار از عشق و صمیمیت و فداکاری و ... بوده است.

این کارشناس مذهبی ارومیه‌ای بیان کرد: زندگی ایشان چه در رابطه با یکدیگر و چه در فضای مدیریتی منزل سرشار از درس‌هایی است که می‌تواند به‌عنوان الگویی کامل برای زنان و مردان باشد تا در سایه تبعیت از این بزرگواران، موجبات سعادت را برای خود رقم زنند.

وی افزود: از آنجا که خانواده ایشان تنها خانواده‌ای است که در آن زن و شوهر، هر دو معصوم هستند؛ لذا رفتارها و عملکردهایشان از هر جهت برای همگان حجت خواهد بود. رفتارهایی مانند زینت و آرایش برای شوهر، سازندگی با همسر، تعریف و تمجید از شوهر و ...مثالهایی است که هر زن مسلمان و خواهان سعادت باید از حضرت زهرا(س) الگو بگیرد و در رابطه باشوهر خود به کار گیرد.

حجت الاسلام بیگی بیان کرد: زن بعنوان یک رکن از ارکان مدیریتی خانه،توجه به آرامش خانه، قناعت و ساده زیستی و ... را نیز باید از حضرت فاطمه(س)، بیاموزد و آن‌را در مدیریت کردن درست منزلش بکار گیرد. 

وی افزود: آیین همسرداری در اسلام به‌قدری دارای اهمیت است که آن را در ردیف جهاد در راه خدا قرار داده‌اند، درعصر حاضر تنها نسخه‌ بی‌بدیل و اطمینان‌بخش برای ایجاد آرامش و استحکام خانواده، الگو قرار دادن و پیروی کردن از سیره اهل‌بیت (ع) به‌ویژه امام علی(ع) و فاطمه زهرا(س) است.

مهم‌ترین اولویت در زندگی امیرمؤمنان(ع) و فاطمه زهرا(س)، رضایت خداوند بوده است

حجت الاسلام بیگی ادامه داد: امروزه زوجین جوان با اطلاع از سیره حضرت علی(ع) وحضرت زهرا(س) می‌توانند در بسیاری از توقعات و آداب‌ و رسوم اشتباه و دست و پاگیرشان بازنگری کرده و زندگی این دو بزرگوار را الگوی خویش قرار دهند تا مورد رضایت پروردگار قرار گیرند، چنانکه مهم‌ترین اولویت و مؤلفه در زندگی امیرمؤمنان(ع) و فاطمه زهرا(س)، رضایت خداوند بوده است.

وی افزود: از مهم‌ترین شیوه‌های رفتاری مرد با همسر خود که در سیره علوی به چشم می‌خورد توجه به ظرایف و روحیات همسر،خوش‌رفتاری و احترام به همسر و ... است.

این کارشناس مذهبی ادامه داد: امیرمؤمنان(ع) به‌عنوان مدیر خانه، شیوه‌هایی را به کار می‌بردند که می‌تواند الگوی باارزشی برای مردان جامعه باشد مانند توجه به اصل مشورت در زندگی، تأمین معاش خانواده، توجه به شادی خانواده بنابراین این تحقیق با عنوان «شیوه‌های همسرداری در سیره فاطمی و علوی» در پی بررسی سیره علی(ع) و فاطمه(س) در زندگی مشترک در دو بعد رفتاری و مدیریتی است.

همسرداری حضرت فاطمه(س) بهترین الگو برای هر زن مسلمان است

وی گفت: همسرداری حضرت فاطمه(س) بهترین الگو برای هر زن مسلمان است، شیوه رفتار با همسر برای یک زن آن قدر مهم است که حضرت علی(ع) می فرماید؛ جهاد زن، خوب شوهرداری کردن است، حضرت فاطمه(س) با آن‌همه فضیلت، همسری نیکو و مطیع برای امیرمؤمنان علی(ع) بود، در روایت است هنگامیکه حضرت علی(ع) به حضرت فاطمه(س) می‌نگریست، غم و اندوهش برطرف می‌شد.

حجت الاسلام بیگی افزود: حضرت فاطمه(س) هیچ گاه حتی اموری را که احتمال می داد حضرت علی(ع) قادر به تدارک آنها نباشد، از او طلب نمی‌کرد و تا آنجا که از حضرت علی(ع) دررابطه با حضرت فاطمه(س) نقل شده است؛ به خدا سوگند که او را به خشم نیاوردم و تا هنگامیکه زنده بود، او را وادار به کاری که خوشش نیاید نکردم؛ او نیز مرا به خشم نیاورد و نافرمانی هم نکرد.

 وی گفت: نکته بعدی در زندگی ایشان اینکه آن است که بانوی بزرگوار در طول زندگی، نام همسر خود را با احترام یاد می‌کرد، گاهی وی را با کنیه«ابالحسن» می‌خواند و گاهی با یاد قرابت نسبی«یا ابن عم» ایشان را خطاب میکردند.

حجت الاسلام بیگی افزود: از دیگر نکات سبک زندگی حضرت زهرا(س) متابعت از همسرشان بود.

کد خبر 1792639

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha