گزارش تفصیلی شبستان از اولین جلسه شورای آموزش و پرورش کرمان با حضور استاندار جدید

نخستین جلسه شورای آموزش و پرورش استان کرمان با حضور استاندار جدید، و با پرداختن به چند موضوع متفاوت به عنوان دستور کار جلسه تشکیل شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ نخستین جلسه شورای آموزش و پرورش استان با حضور استاندار جدید، شنبه(۱۰ آذر) با پرداختن به چند موضوع متفاوت به عنوان دستور کار جلسه تشکیل شد.

دستور کار جلسه
رضا رضایی، مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمان  با طرح موضوعات راهیان نور دانش‌آموزی، تامین فضاهای آموزشی در سایت‌های نهضت ملی مسکن، پرسش مهر، طرح نماد(نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان) مهارت آموزی رشته‌های ورزشی، کمک صنایع بزرگ در رفع مشکلات پایگاه‌های مطالعاتی دانش‌آموزان و مسائل مربوط به دانش‌آموزان دارای معلولیت‌های ذهنی و حرکتی، از معاونین مربوطه خواست نیازهای هر حوزه را مطرح کنند.
وی با اشاره به اینکه اردوی راهیان نور دانش‌آموزی برای ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از دختران با هماهنگی سپاه انجام و اردوی پسران آغاز شده؛ تأمین بخشی از هزینه‌های این اردو را از محل مسئولیت‌های اجتماعی شرکت‌های صنعتی و معدنی دانست و خواستار کمک استاندار در این زمینه شد.

عقب‌ماندگی عجیب سرانه آموزشی در شهر کرمان
رضا هدایتی، مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان کرمان با اشاره به اینکه سرانه آموزشی استان امسال به میانگین کشوری رسیده اما با میزان استاندارد آن فاصله دارد؛ افزود: در شهر کرمان وضعیت متفاوت و با یک عقب‌ماندگی عجیب مواجه و بعضاً تراکم ۴۷ نفره برخی کلاس‌ها مواجه هستیم.
وی با اشاره به مشارکت خیرین در ساخت ۵۵ درصد فضاهای آموزشی استان افزود: ایجاد مراکز آموزشی در شهرک‌های بالای ۲۰۰ نفر باید در دستور کار قرار گیرد.
در ادامه این جلسه حجت‌الاسلام سیداصغر سادات حسینی، معاون پرورشی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان هم نبود یک سالن همایش دانش‌آموزی هزار نفره در کرمان را یکی از خلأ‌ها اعلام و در ادامه بیان کرد: طرح نماد(نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان) در حال اجرا است.

۱۴ دستگاه عضو کارگروه نماد هستند
وی این طرح را نماد ائتلاف بین دستگاهی برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی عنوان کرد که ۱۴ دستگاه عضو آن باید مشکلات و معضلات دانش‌آموزان را بررسی کنند.
حجت‌الاسلام سادات حسینی تصریح کرد: چنانچه جلسه مربوط به این طرح اگر  در سطح مدیران کل تشکیل شود تأثیر گذاری خاصی خواهد داشت.
سپس محسن منوچهری، معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان به رشد ۷۰ درصدی فضاهای ورزشی درون مدرسه‌ای استان طی ۳ سال اخیر اشاره کرد و خواستار همکاری دستگاه‌ها در واگذاری زمین‌های بلااستفاده شد.

سهم آموزش و پرورش و ورزش دانش‌آموزی از ظرفیت‌های استان دیده شود
وی با افزودن این مطلب که انتظار داریم سهم آموزش و پرورش و ورزش دانش آموزی از ظرفیت‌های استان دیده شود، از ساخت هفت پروژه استخر نیمه تمام در استان خبر داد و گفت: ساخت ۹ استخر دانش‌آموزی از سال ۸۹ در استان آغاز و دو مورد افتتاح انجام شده بود در حالیکه در سه سال گذشته پنج استخر به بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده و تا پایان سال بهره‌برداری می‌شود و دو مورد هم راکد است.
رئیس شورای موسسان مدارس غیردولتی استان هم گزارش داد: بیش از ۱۴۷ هزار دانش‌آموز در بخش غیردولتی مشغول به تحصیل هستند که چهارمین استان در پذیرش مدارس غیردولتی هستیم اما مشکل کلی که مدارس غیردولتی سراسر کشور با آن مواجه است "خانه مدرسه" است.

۸۰ درصد مدارس غیردولتی در منازل واقع شدند
وی در تکمیل این بخش از سخنانش ۸۰ درصد مدارس غیردولتی را مستقر در منازل دانست و گفت: این مدارس بعضاً در خانه ۵۰۰ متری واقع شده که استانداردهای لازم یک فضای آموزشی را هم ندارد.
وی اظهار کرد: در حال حاضر  امکان آماده‌سازی ۱۶ قطعه زمین در شهر کرمان برای احداث مدارس غیردولتی دولتی فراهم است و شهرداری و اوقاف و بنیاد مسکن در این مسئله می‌توانند کمک کنند.

پایگاه‌های مطالعه نیازمند مساعدت
درخواست از استاندار کرمان برای کمک به رفع مشکلات ۹۰ پایگاه مطالعاتی از جمله تجهیزات سرمایشی و گرمایشی لازم از دیگر موارد مطرح شده بود زیرا ۷۶۵ نفر در این پایگاه‌ها امسال در رشته‌های دانشگاهی پزشکی و دندانپزشکی و داروسازی پذیرفته شدند.
محمود بنی‌اسد، رئیس اداره رئیس آموزش‌وپرورش استثنایی استان کرمان هم با اشاره به ۴ هزار و ۱۱۹ دانش‌آموز دارای نیاز خاص؛ گفت: ۴۱ مرکز جامع تشخیص، آموزش و توانبخشی با بیش از ۲۰۰ نفر نیروی متخصص در استان داریم.

نیازها، خدمات و خروجی دانش‌آموزان دارای نیازهای ویژه
وی با اشاره به اینکه این دسته از دانش‌آموزان شامل هفت گروه هستند؛ گفت: مراکز ۴۱ گانه دو ماموریت عمده دارند؛ نخست سنجش سلامت(غربالگری و جای‌دهی در مدارس عادی) که برای همه دانش‌آموزان است.
بنی‌اسد ادامه داد: با توجه به اینکه ۱۵ تا ۲۵ درصد دانش آموزان مقطع ابتدایی دچار اختلالات مختلف و نیازمند دریافت خدمات هستند و از طرفی این خدمات گران است و اکثراً توان پرداخت آن را ندارند، این مراکز ۱۰ جلسه خدمات رایگان ارائه می‌دهند.
وی با افزودن این مطلب که ۶۳ نیروی توانبخشی جدید جذب کردیم اما برخی نیروهای متخصص حاضر به خدمت در برخی نقاط نیستند؛ علاوه بر کمبود شدید نیرو، فضای نامناسب آموزشی در برخی شهرستان‌ها را هم مشکل دیگری عنوان کرد.
بنی‌اسد ادامه داد: مطابق زیست بوم آموزش فنی مهارتی ۱۶ گلخانه برای این دانش‌آموزان به ویژه در جنوب ایجاد کردیم که برخی جاها درجه ۱ شده، ضمن اینکه بچه‌ها ۶۵ رتبه اول کشوری کسب کردند، ۶ نفر در جشنواره جوان خوارزمی رتبه آوردند و ...که روز ۱۳ آذر از آنان تجلیل می‌شود و خوب است این مراسم با حضور استاندار باشد.

جمع‌بندی استاندار
محمدعلی طالبی، استاندار کرمان پس از استماع گزارش‌ها با تاکید بر لزوم اهتمام همه دستگاه‌های عضو به رفع مشکلات آموزش و پرورش؛ تصریح کرد: پرورش انسان های خلاق، نقاد، عالم و خودساخته مسئولیتی نیست که فقط به دوش آموزش و پرورش باشد و همه دستگاه‌ها باید کمک کنند و فلسفه وجودی شورای آموزش و پرورش هم همین است.
وی استفاده از همه ظرفیت‌ها به ویژه خیرین را مورد تاکید قرار داد و گفت: برای برگزاری اردوهای راهیان نور کمک خواهیم کرد.
استاندار کرمان بر اولویت‌بندی ساخت فضاهای آموزشی در سایت‌های نهضت ملی مسکن تاکید و بیان کرد: میزان نیاز به ساخت مدارس دولتی و غیردولتی باید انجام و براساس آن زمین و امکانات ابتدا برای مدارس دولتی و سپس غیردولتی تامین شود.
وی خواستار تعیین اولویت‌های آموزش و پرورش برای استفاده از اعتبار مربوط به محل مسئولیت‌های اجتماعی شرکت‌ها شد و در بحث معلولان هم گفت: نیازهای آموزش و پرورش استثنایی مکتوب ارائه شود.
نماینده عالی دولت در استان کرمان خواستار ارائه گزارشی از کارگروه نماد شد تا میزان مسئولیت‌پذیری دستگاه‌های عضو این کارگروه سنجیده شود و در پایان گفت: پروژه های نیمه‌تمام از جمله استخرها و اعتبار مورد نیاز توسط نوسازی مدارس ارائه شود.

کد خبر 1792850

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha