جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به نوسانات بازار ارز و تدابیر دولت و مجلس برای ساماندهی این موضوع به خبرنگار پارلمانی شبستان گفت: متاسفانه سیاستهای ارزی قبلی دیگر جواب نمی دهد و تقاضای سفته بازی وارد بازار شده است.
وی اظهار کرد: بخش قابل توجهی از تقاضای که برای ارز وجود دارد تقاضا برای واردات اولیه مانند ماشین آلات و تجهیزات، برای پاسخگویی به نیاز دانشجویی و مسافرتی و تقاضا برای خرید ارز برای سودجویی و حفظ قدرت خرید است.
قادری افزود: وقتی چنین شکلی از تقاضا ورود پیدا می کند هر چقدر هم در بازار ارز تزریق کنیم دقیقاً آن نقدینگی ها همگی از بازار به سمت بازار ارز می رود و ارزها را جذب می کند و در این حالت دیگر نمی شود سیاست ارزی شناور مدیریت شده را دنبال کرد.
وی تصریح کرد: به نظر می رسد که ما باید خرید و فروش ارز و مبادلات ارزی را محدود کنیم و محدودیت های را ایجاد کنیم که هم واردکننده ما تقیدها و محدودیت های را بپذیرد و هم صادرکننده ما ناچار باشد که ارز موجودش را به سیستم برگرداند و هم اینکه از آن طرف در بازارهای جایگزین یک امکانی را فراهم کنیم که نقدینگی ها به آنجا برود و در راستای تولید مورد استفاده قرار گیرد.
نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در این شرایط باید تولیدکنندگان مواد اولیه نیز بخشی از صادراتشان را که در حال حاضر همه تمایلشان به این سمت است که کالاهایشان را صادر کنند دارای قید و بندهای برای صادرات محصولات خود شوند و این امکان فراهم شود که نیاز واحدهای تولیدی نیز در داخل تامین شود.
وی ادامه داد: شاید نیاز به این باشد که مجموعه ای از سیاستهای جدید به کار گرفته شود تا بتوانیم این شرایط را پشت سر بگذاریم و دیگر نمی شود با آن سیاست های قبلی در شرایط فعلی کار را دنبال کرد.
قادری با اشاره به تلاش های مجلس برای ساماندهی این موضوع گفت: یکی از دلایلی که نمی توانیم این مسائل را ساماندهی کنیم این است که همه چیز را در اختیار دولت گذاشته ایم و دولت نیز یا نمی خواهد و یا نمی تواند این کار را انجام دهد.
وی تاکید کرد: بحث شورای عالی اقتصاد و یا مجموعه ای متشکل از دولت و مجلس و دستگاههای دیگر باید با هم حضور پیدا کنند و سیاست هماهنگی را متناسب با شرایط روز اتخاذ کنند و یا مجموعه سیاست های را که می توانند برقرار کنند را به کار گیرند.
قادری گفت: اینکه نمایندگان مجلس بخواهند در حوزه های انتخابیه حضور یابند و از آن طرف هم دولت اقدامی انجام ندهد و همدیگر را متهم کنند درست نیست زیرا انگشت اتهام متوجه همدیگر کردن در این شرایط مشکلی را حل نمی کند و باید هماهنگی ها و همراهی بین دولت و مجلس بیشتر شود.
وی تاکید کرد: ما شرایط سخت و دشوارتری از این روزها را پشت سر گذاشتیم و این موضوع نیز قابل مدیریت کردن است اما مشروط به اینکه اراده ای وجود داشته باشد و از سازوکارهای و راهکارهای قانونی و اقتصادی بتوانیم استفاده کنیم.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه ادامه داد: در غیر این صورت اگر قرار است با همین شیوه ادامه دهیم قطعاً عده ای تعمداً در خارج از کشور برنامه ریزی می کند و عده ای در داخل نیز اجرا می کنند و عده ای نیز ناخواسته در مسیری قرار گرفته اند که آن اهداف برنامه ریزی شده دشمنان در خارج را اجرایی می کند.
وی با بیان اینکه نمایندگان مجلس در این هفته نیازی به سرکشی به حوزه های انتخابیه را نداشتند گفت: قبل از اینکه تعطیلات این هفته مجلس آغاز شود به هیئت رییسه مجلس گفتیم که الان وقت حضور در حوزه های انتخابیه نیست زیرا ما در این شرایط چیزی برای گفتن به مردم نداریم و باید مجلس جلسه داشته باشد تا بتوانیم مسائل را حل کنیم زیرا اگر مسائل را حل نکنیم و همه واحدهای تولیدی دچار مشکل می شوند ،آن موقع حضور ما در حوزه های انتخابیه نه تنها تسکینی بر دردها و آلام مردم نیست بلکه حسرت بیشتری به همراه دارد.
پایان پیام/
نظر شما