کتاب "حقوق اقتصادی زن در اسلام" منتشر شد

مدیر مسئول مدرسه علمیه اسلام شناسی حضرت زهرا (س) مشهد از انتشار کتاب "حقوق اقتصادی زن در اسلام" با محوریت تشریح حق مالکیت زن، نفقه، مهریه، ارث، دیه و قصاص توسط خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، صدیقه مقدسی، عضو موسس و مدیر مسئول مدرسه علمیه اسلام شناسی حضرت زهرا (س) صبح امروز (16 مهر) با بیان اینکه این کتاب حایز رتبه برتر کشوری در حوزه‌های علمیه خواهران در سال 89 شده است در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این کتاب 300صفحه ای در پنج فصل و با محوریت تشریح حق مالکیت زن، نفقه، مهریه، ارث، دیه و قصاص منتشر می شود.


وی به محوریت سرفصل های این کتاب اشاره کرد و افزود: مالکیت و استقلال اقتصادی زنان، حق مالکیت زنان در قرآن، تشویق زنان و مردان به فعالیت اقتصادی، اشتغال زنان و محدودیت‌های آن، حقوق مرد و زن، اشتغال در فقه شیعه، اشتغال در فقه اهل سنت، حق مالکیت و اشتغال زن در قانون ایران از جمله سرفصل‌های، ‌فصل اول این کتاب است.


مقدسی ادامه داد: اشتغال و مزد مساوی در قبال کار مساوی، عدم تبعیض در مزد، فرصت‌های شغلی برای زنان، ممنوعیت از اشتغال به قضاوت و محدودیت شغلی زن شوهردار از دیگر سرفصل های کتاب "حقوق اقتصادی زن در اسلام" است.


وی به دیگر سرفصل های کتاب " حقوق اقتصادی زن در اسلام" اشاره کرد و افزود: تعریف نفقه، تاریخچه نفقه زوجه، ‌اسباب وجوب نفقه، انواع نفقه، دلایل وجوب نفقه از نظر فقهی، نفقه در قرآن و دیدگاه مفسران، نفقه در روایات، نفقه در فقه امامیه و شرایط وجوب نفقه زوجه از دیدگاه شیعه از جمله محورهای سرفصل دوم این کتاب است.


مدیر مسئول مدرسه علمیه اسلام شناسی حضرت زهرا (س) گفت: شرایط وجوب نفقه از دیدگاه مذاهب اربعه، شرایط وجوب نفقه‌ زوجه در قانون مدنی، مواضع استحقاق نفقه زوجه در فقه امامیه، موانع استحقاق نفقه زوجه در فقه امامیه و نفقه گذشته زن دایمه و دین بر ذمه شوهر بخش های دیگر سرفصل بخش دوم این کتاب است.


وی با بیان اینکه در فصل سوم کتاب "حقوق اقتصادی زن در اسلام" به مسائلی چون مهریه در لغت، مهریه در اصطلاح، مهریه و ماهیت حقوق آن، تاریخچه ی مهریه پرداخته می شود، افزود: مهریه در اقوام و ملل گذشته، فلسفه وجوب مهریه، مقادیر و مصادیق مهریه، ثبوت و بطلان مهریه، مهریه در قرآن، آیات مهریه از دیدگاه مفسران، مهریه در روایات، مهریه در فقه شیعه و مهریه در فقه اهل سنت در این فصل مورد بررسی قرار گرفته است.


عضو موسس مدرسه علمیه اسلام شناسی حضرت زهرا (س) درهمین زمینه تصریح کرد: تعریف و مفهوم ارث، تعریف علم میراث، فطری و طبیعی بودن توارث، تاریخچه توارث، ‌میراث زن قبل از اسلام، آیه 7 سوره نساء(آیه ارث و شان نزول آن)، میزان سهم الارث زن از نظر قرآن و اشکالات و پاسخ به آنها و همچنین وصیت در اسلام و در سایر سنت‌ها از جمله مواردی است که در فصل چهارم این کتاب به ‌آنها پرداخته شده است.


وی به محوریت سرفصل پنجم این کتاب اشاره کرد وگفت: در فصل پنجم و پایانی این کتاب موضوعات تاریخچه قصاص، دیه عضو از نظر فقها، قانون و زنان سرپرست خانوار، دلایل برابری زن و مرد در دیه و قصاص وتعریف دیه و قصاص مورد بررسی قرار گرفته است.


گفتنی است، مدرسه علمیه اسلام شناسی حضرت زهرا (س) ازمدارس پیشکسوت در استان خراسان بزرگ به شمار می رود که پس از مدرسه علمیه عصمتیه ( سال 1340)ومدرسه علمیه نرجس (سال 1345) به عنوان سومین مدرسه (1347سال ) فعالیت خود را آغاز کرده است.
 

پایان پیام/

 

کد خبر 180509

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha