مهدی نوبخت، مسئول نمایندگی میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گلپایگان در گفتگو با خبرنگار شبستان بیان کرد: مسجد جامع گلپایگان یکی از بناهای بسیار با ارزش تاریخی شهرستان گلپایگان است که در سال جاری با درایت مسئولان سازمان میراث فرهنگی کشور و استان اصفهان مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است.
وی گفت: سبک سازی بام ضلع غربی و ضلع جنوبی مسجد جامع در این پروژه مورد مرمت قرار می گیرد.
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گلپایگان همچنین اصلاح بندکشی بدنه داخلی و نمای خارجی و کف فرش محیط و تعویض درب چوبی ضلع شرقی را از مهم ترین فعالیت های این پروژه برشمرد و تصریح کرد: برای مرمت این پروژه 400 میلیون ریال اعتبار در نظر گرفته شده است.
نوبخت خاطرنشان کرد: مسجد جامع گلپایگان سال هاست که از طریق اعتبارات استانی و ملی مورد مرمت و بازسازی قرارگرفته است و از وضعیت نسبتاً مناسبی برخوردار است.
وی یادآور شد: موارد ذکر شده در مرمت سال 91 مسجد جامع و رفع عناصر الحاقی مدرن، از جمله معایب اصلی ساختاری مسجد جامع است که امید است در سال جاری و سال های آتی نسبت به رفع نواقص موجود جامه عمل پوشانده شود و همچنان این مسجد را به عنوان یکی از مهم ترین جاذبه های گردشگری و تاریخی شهر گلپایگان معرفی کنیم.
به گزارش شبستان، مسجد جامع گلپایگان از مساجد مهم و تاریخی دوران سلجوقی و از مساجد بزرگ ایران زمین است که با توجه به تاریخ ساخت آن شاید بتوان گفت معماری ایرانی-اسلامی این مسجد الگویی بوده برای ساخت مسجد های بزرگ دیگر به ویژه مناطق که در قلمرو حکومت سلجوقیان بوده است.
مسجد جامع گلپایگان در سال 508هچری قمری در دوران حکومت ابوشجاع محمد بن ملک شاه سلجوقی بنا شده است، پیش از آن به استناد نام ابوشجاع که در کتیبه دور گنبد است، زمان ساخت مسجد جامع گلپایگان را بین سال های 498 تا 512 هجری قمری، یعنی دوران حکومت وی، می دانسته اند تا اینکه باستان شناسان با خواندن کتیبه های محراب دریافتند که بخشی از کتیبه ها در زیر کف شبستان مسجد است و به احتمال قوی تاریخ بنا هم روی آن نوشته شده است و چنین بود که تاریخ ساخت مسجد روشن شد.
مسجد جامع گلپایگان به دستور ابونصر ابراهیم بن محمد بن ابراهیم بابا عبد الملک ساخته شده و نام این شخص در دو جای مسجد یکی در کنیبه دور گنبد و دیگری در حاشیه محراب درج شده است.
مسجد جامع گلپایگان در نهم مردادماه سال 1311 خورشیدی به شماره 191 در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.
پایان پیام/
نظر شما