دعوت از پژوهشگران برای مشارکت در فرآیند نقد متون علوم انسانی

دبیرخانه شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی با اعلام فراخوان از اساتید و اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی و پژوهشگران برای مشارکت در فرآیند نقد متون و کتب علوم انسانی دعوت به عمل آورد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، دبیرخانه شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی در دور جدید فعالیت‌های خود از کلیه اساتید و اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی و پژوهشگران علوم انسانی دعوت کرده است تا در فرآیند نقد متون و کتب علوم انسانی مشارکت کنند.

 

بنابراین گزارش در متن این فراخوان آمده است:
به استحضار می‌رساند پیرو تأکیدات مکرر مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) بر لزوم تولید علم در حوزه علوم انسانی و همچنین تقویت نگرش اسلامی در دانشگاه‌ها، «شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی» در سال 1374 با رویکرد تقویت تفکر انتقادی در بدنه انسانی و نقد وضعیت موجود علوم انسانی کشور تشکیل گردید و تا به حال با جلب مشارکت بالغ بر 1700 نفر از اساتید دانشگاه‌ها در ذیل 12 گروه تخصصی علوم انسانی به بررسی و نقد 2 هزار و 600 متن اصلی و کمک درسی علوم انسانی دانشگاه‌ها اقدام کرده است که حاصل نقد و بررسی نهایی هزار و 200 کتاب در قالب نشریه تخصصی، سلسله کتاب‌های نقدنامه، ارسال داوری‌ها به ‌ناشر و مؤلف، درج در سایت و غیره منتشر شده ‌و حدود 2 هزار 300 کتاب دیگر نیز در جریان بررسی قرار دارد.
برگزاری 1600 جلسه تخصصی، 2 کنگره ملی علوم انسانی، همایش‌های علمی گروه‌های تخصصی در حوزه علوم انسانی، انتشار 21 شماره دو فصلنامه علمی تخصصی «پژوهش‌نامه انتقادی متون و برنامه‌های علوم انسانی» (فصلنامه علوم‌انسانی)، 4 شماره «نقدنامه تخصصی» و مشارکت در «اصلاح و ارتقای برنامه‌های آموزشی و سرفصل‌های رشته‌های علوم انسانی»، از دیگر فعالیت‌های شورای بررسی متون در طول 17 سال گذشته بوده است. همچنین با توجه به جهش جدید فعالیت‌های شورا در سال 1390، نقد و تحلیل نظریه‌های مطرح و تأثیرگذار جهانی مورد توجه قرار گرفته و در قدم نخست حدود 100عنوان کتاب حاوی نظریه‌های معاصر در عرصه علوم انسانی، در دستور کار گروه‌های تخصصی گذارده ‌شده است.

در دیدار اعضای شورا با مقام معظم رهبری در تاریخ یکم اسفندماه 1390، گزارش فعالیت‌های شورا با استقبال ایشان مواجه شد و مواردی از قبیل «لزوم شکستن خطوط قرمز در نقد نظریات غربی»، ضرورت توجه به مسأله «علوم انسانی اسلامی» و «تقویت ارتباط شورا با حوزه علمیه و صاحب‌نظران علوم اسلامی» مورد تأکید ایشان قرار گرفت.
اکنون در دوره جدید فعالیت‌ها، این شورا از کلیه اساتید و اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی و پژوهشگران علوم انسانی دعوت می‌کند تا در فرآیند نقد متون و کتب علوم انسانی مشارکت کنند.

برای همین منظور، متن تمامی نقدهای انجام شده، در سایت شورا به آدرس www.shmoton.ir قرار گرفته و ضمن ایجاد امکان رؤیت متن نقدهای مذکور برای فرهیختگان محترم، فضایی با عنوان «نقد نقد» برای درج نقدها و ارزیابی‌های مجدد فراهم آمده است تا در صورت تمایل موارد خود را در محل مذکور وارد کنند. لازم به ذکر است نقدهای وارده به نقدهای کتب، به صورت دوره‌ای در مجموعه‌ای واحد چاپ و منتشر خواهد شد.

دبیرخانه از هرگونه انتقاد، پیشنهاد و اعلام همکاری فرهیختگان محترم استقبال می‌کند و علاقه‌مندان می‌توانند جهت کسب اطلاع بیشتر با شماره 88004388 تماس حاصل کنند.

پایان پیام/
 

کد خبر 180792

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha