به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، کاظم جلالی، رییس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در نشست خبری امروز دوشنبه 17 مهر با اشاره به سابقه 10 ساله مرکز پژوهشها گفت: این مرکز با مدیران قوی توانست به یک جایگاه نسبتا خوبی به لحاظ علمی و تأثیرگذاری بر مراجع تصمیمسازی به ویژه نمایندگان برسد.
وی با اشاره به مدیریت خود بر این مرکز گفت: یکی از کارهایی که بنده در اولویت قرار دادم بحث تجهیز ساختار مرکز پژوهشها بود که از ابتدا تاکنون این مرکز تغییراتی را در بحثهای ساختاری داشتهاند.
وی ادامه داد: از جمله این تجهیز ساختار بحث معاونتهای مرکز بود که به دو معاونت اجرایی و پژوهشی تقسیم میشد ولی با توجه به گستردگی کار مرکز و مطالبات مردم امکان اینکه با این دو معاونت بتوانیم همه مباحث را پیگیری کنیم، نبود.
جلالی ادامه داد: ما باید معاونت پژوهشی را تخصصی میکردیم و به همین دلیل یک مجوز سهماههای را از هیئترییسه مجلس دریافت کردیم که این معاونت را به چهار معاونت پژوهشهای اقتصادی، سیاسی و حقوقی، فرهنگی و اجتماعی و امور زیربنایی تقسیم کنیم که این کار انجام شده است ولی هنوز نهایی نیست زیرا باید چارت این تشکیلات را به هیئت امنای مرکز ارایه دهیم تا پس از تصویب هیئت امنا ساختار جدید مرکز نیز شکل گیرد.
وی با بیان اینکه مرکز پژوهشها عملا مرکزی برای پشتیبانی علمی و پژوهشی در امور تقیینی است، یادآور شد: این مرکز با چند بخش از مطالبات روبرو است که از آن جمله لوایحی است که از سوی دولت به مرکز ارایه میشود که ما این لوایح را پس از اعلام وصول در مجلس کار کارشناسیشان را انجام میدهیم که البته اگر بتوانیم قبل از تدوین لوایح نظرات کارشناسیمان را به دولت ارایه دهیم، بهتر است.
وی با اشاره به کارهای کارشناسی مرکز در مورد طرحهای مجلس نیز گفت: خاستگاه بسیاری از طرحهای مجلس مرکز پژوهشها است.
وی با بیان اینکه همکاریهای خوبی را مرکز با معاونت قوانین مجلس شروع کرده است که در امر قانونگذاری یک همپوشانی ایجاد شود، گفت: یکی از وظایف نمایندگان نظارت است که بعضا در این بعد مرکز نیز همکاریهایی را با نمایندگان دارد و اگر خود نمایندگان تقاضایی برای تهیه گزارشات داشته باشند، مرکز این درخواستها را برای تهیه گزارش انجام میدهد.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس تشکیل شوراهای راهبردی و علمی را از جمله کارهای جدید مرکز در دوران ریاست وی عنوان کرد و ادامه داد: ما با تشکیل این شوراها میخواهیم سه ضلع را در کنار هم قرار دهیم.
وی اضافه کرد: این سه ضلع نمایندگان فعلی و ادوار مجلس، نیروهای اجرایی باتجربه و دانشگاهیان و اساتید علمی هستند که ما میتوانیم از این سه ضلع و تجارب آنها در مرکز با تشکیل این شورا استفاده کنیم.
جلالی با اشاره به تهیه پیشنویس طرح قانون فعالیت احزاب و گروههای سیاسی ادامه داد: مرکز پیشنویس طرح اختیارات رییسجمهور، طرح حمایت از فرهنگ حیا و عفاف و طرح رسانههای عمومی را تهیه کرده است که آنها را به زودی به هیئترییسه ارایه میدهد.
وی با اشاره به بررسیهای مرکز بر روی طرحها و لوایح یادآور شد: ما در حال مطالعه بر روی طرح اصلاح قانون مدیریت خدمات کشوری، طرح اصلاح قانون انتصابات مقامات سیاسی کشور، طرح اصلاح قانون مدیریت شهری و طرح اصلاح اساسنامه شرکت ملی پخش و فرآوردههای نفت و گاز ایران هستیم.
وی با اشاره به پیگیریهای مرکز در مورد مطالبات مقام معظم رهبری یادآور شد: ما در این زمینه کارهای جدیای انجام دادیم که یکی از آن موضوعات بحث اقتصاد مقاومتی است و گفتوگوهایی را در مرکز در این زمینه آغاز کردیم و در آینده نزدیک نیز جلساتی را با نمایندگان و کارشناسان در رابطه با اقتصاد مقاومتی خواهیم داشت.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس با اشاره به تهیه پیشنویس طرح حمایت از تولید ملی در این مرکز گفت: ما با کمک اتاق بازرگانی، کمیسیون صنایع و معادن طرح 23 مادهای را در حمایت از تولید ملی آماده کردیم که این طرح از جامعیت خوبی برخوردار است.
وی اضافه کرد: روح این طرح بر این اساس شکل گرفته است که ما در داخل با توجه به تحریمها سیاست تسهیل برای صنعتگران را در پیش بگیریم و تولید را تقویت کنیم.
جلالی بیان کرد: بخشی از این حمایت شامل بخشودگیهای مالیاتی برای صنعتگران، حمایتهای کار و امور تأمین اجتماعی و امور بانکی است.
وی اضافه کرد: ما در تلاش هستیم با این طرح سرمایه بانکها و صندوق بیمه کشاورزی را افزایش دهیم و سرمایه بانک صنعت و معدن و کشاورزی را 15 درصد اضافه کنیم و در بخش تسهیلات نیز برای صنعتگران نگاه مثبتی دیده شده است یعنی کسانی که از سال 89 چک برگشتی داشتهاند و موانعی برای تولید آنها بوده است این موانع برداشته شود و یا در امور گمرکی و قضایی نیز برای این صنعتگران تسهیلاتی دیده شود، مثلا اگر صنعتگری قصد خروج از کشور را داشته باشد و احیانا در فرودگاه موانعی برای خروج وی باشد ما سعی کردیم که متناسب با شأن این صنعتگر با وی رفتار شود.
نماینده شاهرود در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر اینکه نوسانات بازار ارز را تا چه اندازه امنیتی میدانید تا اقتصادی، گفت: مرکز پژوهشها در مورد نوسانات بازار ارز جلساتی را با مسئولان مختلف، بخش خصوصی و بانک مرکزی و همچنین اساتید دانشگاه و نمایندگان مجلس داشته است و ما گزارشاتی را در این زمینه به مسئولان ارایه دادهایم.
وی با بیان اینکه عوامل مختلفی در رابطه با بازار ارز دخالت داشته است، بیان کرد: از این عوامل بسیاری اقتصادی و بسیاری غیر اقتصادی است که عوامل مختلفی که در این زمینه تأثیرگذار بوده است بخشی از آنها سوء تدبیر و سوء مدیریت بوده است و بخشی به نوعی اتلاف زمین بود یعنی مسئولان زمانی که فضای اقبال و فضای آرامش وجود دارد در رسانهها زیاد ظاهر میشوند اما زمانی که موضوعی باشد حضور مسئولان را به صورت مؤثر کمتر میبینیم.
وی اضافه کرد: در مقطعی باید در بازار ارز تصمیمگیری میشد که در آن مقطع اقدامی انجام نشد یا اگر هم اقدامی شد با کندی پیش رفت.
وی با بیان اینکه مقداری فضای روانی و التهاباتی که برای خرید ایجاد شده بود در نوسانات ارز دخیل بود، گفت: خوشبختانه دولت اخیرا تصمیمات خوبی را ایجاد کرده است و مرکز مبادلات ارزی و همچنین جمعکردن بانکهای عامل در کنار هم اقدام خوبی است که البته نباید از این اقدامها در حد یک معجزه انتظار داشت ولی باز هم اقدامات خوبی است.
جلالی ادامه داد: در مورد اینکه اختلالهایی در بازار ارز است این موضوع غیرقابل انکار است و متأسفانه برخی از این اختلالها به ساختار اقتصادی و برخی مؤسسات اقتصادی که نظارتپذیر نیز نیستند، برمیگردد.
وی گفت: اما اینکه سهم کل اغتشاشات بازار ارز را محدود به عوامل خاصی کنیم کاملا رقیق نیست ولی ما امیدواریم با ذخایر ارزی خوبی که دولت دارد و ذخایر مناسب طلا در کشور، دولت بتواند بازار ارز را مدیریت کند.
وی با تأکید بر اینکه نوسانات بازار ارز موضوعی کاملا امنیتی نیست، گفت: فضای روانی که ایجاد شده است موجب شده دستهایی در بازار ارز دخالت کند و طبیعی است که نظام باید با این دستها برخورد ریشهای کند.
پایان پیام/
نظر شما