محمد نفریه، معاون اجتماعی سازمان بهزیستی در گفتوگو با خبرنگار شبستان گفت: مجلس سال 88 طرح اصلاح قانون فرزندخواندگی را که پیشنویس آن توسط سازمان بهزیستی و قوه قضاییه از طریق هیئت وزیران ارسال شده بود به تصویب رساند که شورای نگهبان در آن زمان به این طرح اشکالات شکلی گرفته بود.
وی افزود: اشکالات گرفتهشده توسط شورای نگهبان مربوط به استفتای مقام معظم رهبری بود که با پیگیری سازمان بهزیستی و رهنمود رهبری نسبت به انجام کار پس از اینکه دو سال مسکوت مانده بود، موضوع حل شد.
وی با اشاره به اشکالات محتوایی این طرح نیز اظهار کرد: در حال حاضر شورای نگهبان وارد محتوا شده و در این مورد 26 اشکال محتوایی به طرح گرفته است که بسیاری از موارد آن قابل رفع بوده و از نظر ما حلشدنی است.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر طرح به مجلس برگشته و در کمیسیون اجتماعی مطرح شده و کارگروه رفاه در راستای رسیدگی به آن جلساتی را برگزار کرده است که انشاءالله پس از جلسات بعدی این کارگروه در کمیسیون مطرح و دوباره در صحن علنی مجلس به رأی گذاشته میشود.
وی با ابراز امیدواری از انجام سریع کارها ادامه داد: بنبستی که طرح داشت شکسته شده و کار ادامه خواهد داشت.
نفریه با اشاره به اینکه یکی از بندهای این طرح واگذاری فرزند دختر به زنان مجرد است، گفت: این طرح قدم مؤثری است برای اینکه کودکانی که سرپرست ندارند وارد کانون خانواده شوند و هم تعداد اینگونه کودکان در مراکز خودمان کاهش یابد. همچنین با تصویب این طرح خانوادههایی که یک فرزند دارند میتوانند به صورت امین موقت و یا فرزندخواندگی فرزند دیگری را قبول کرده و با رعایت حق و حقوق کودکان شرایط واگذاری فرزند تسهیل یابد.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی یادآور شد: قانون مربوط به فرزندخواندگی که در حال حاضر وجود دارد مصوب سال 53 بوده و مشکلات عدیدهای در رابطه با آن وجود دارد. در همین راستا طبق سیاستهای سازمان که خانوادهمحور و جامعهمحور است و با رویکرد به اینکه فرزندان به جای نگهداری در مراکز به خانوادههای جایگزین واگذار شوند به دنبال تصویب اصلاح قانون فرزندخواندگی است.
پایان پیام/
نظر شما