موانع عدم نهادینه شدن فرهنگ زکات در جامعه بررسی و ریشه یابی شود

نماینده ولی فقیه و رییس شورای زکات استان هرمزگان بر بررسی و ریشه یابی موانع نهادینه نشدن فرهنگ زکات در جامعه تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از هرمزگان، آیت الله غلامعلی نعیم آبادی در دومین نشست شورای زکات استان در بندرعباس گفت: متاسفانه آن گونه که باید به این فریضه عمل نشده است و ترک این فریضه یکی از گناهان بزرگ است که آثار و تبعات منفی فراوانی به دنبال دارد.
 

وی، زکات را از عناصر مهم فلاح معرفی کرد و افزود: جامعه اسلامی تنها با پرداخت زکات می تواند از موانع عبور کند و به مقصد برسد.
 

آیت الله نعیم آبادی با تاکید بر نهادینه شدن فرهنگ زکات در جامعه، بیان داشت: تبلیغات در خصوص زکات و آثار و برکات آن، تنها وظیفه کمیته امداد نیست و همه دستگاه، مسئولان، ائمه جمعه و جماعات و رسانه ها به ویژه صدا و سیما باید به این مهم بیش از پیش بپردازند.
 

وی گفت: استاندار، فرمانداران و مدیران دستگاه ها در نشست های مختلف پیرامون موضوع زکات و اثرات با برکت آن مطالبی را بیان کنند تا این فرهنگ رو به فراموشی، دوباره احیا و گسترش یابد.
 

امام جمعه بندرعباس با بیان اینکه زکات، فریضه ای برای رفع نیازمندی های محرومین جامعه است، تصریح کرد: هزینه کردن زکات برای عمران و آبادانی روستاهای زکات دهنده(راه سازی، ساخت غسالخانه و ...) کمک به دولت اسلامی در راستای پیشرفت و آبادانی جامعه است.
 

نعیم آبادی افزود: در نحوه مصرف زکات باید از نظرات زکات دهندگان استفاده شود و پس از بررسی اولویت ها با هماهنگی شورای اسلامی و دهیار روستا هزینه شود.
 

وی، فلسفه حکومت اسلامی را احیا زکات دانست و خاطرنشان کرد: اگر این واجب بزرگ احیا شود بسیاری از مشکلات و نیازهای مردم حل می شود و فقر نیز از جامعه اسلامی رخت بر می بندد.

 

دبیرستاد زکات کشور و مشاور سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره) نیز گفت: در نیمه نخست امسال 100 میلیارد تومان زکات در کشور از کشاورزان جمع آوری شده است.
 

حسین نبی لو افزود: زکات جمع آوری شده نسبت به مدت مشابه سال قبل 40 درصد رشد داشته است و بیشترین زکات جمع آوری شده مربوط به استان خوزستان است.

 

وی با بیان این که سال گذشته 98 میلیارد تومان زکات در کشور جمع آوری شد که 37 میلیارد تومان آن در جهت رفع نیاز محرومین هزینه شد، خاطرنشان کرد: در سال گذشته پنج هزار و 892 طرح عمرانی از محل جمع آوری زکات در کشور احداث شده است.
 

نبی لو یاد آور شد: از آغاز شکل گیری ستاد زکات،(از سال 83 تا پایان سال 90) طی هشت سال 2هزار و 700 میلیارد ریال زکات در سطح کشور جمع آوری شده است،
 

وی در ادامه از ابلاغ قانون معافیت مالیاتی خیرین زکات به استان ها خبر داد و بیان داشت::با ابلاغ این قانون، انگیزه های پرداخت زکات افزایش خواهد یافت.
 

نبی لو در پایان سخنان خود همچنین خواستار برگزاری همایش ها و نشست های مختلف با حضور دهیاران، بخشداران، مسئولان جهاد کشاورزی و نشست های تخصصی در زمینه زکات با حضور علمای اهل سنت استان هرمزگان شد.
 

مدیرکل کمیته امداد هرمزگان نیز در این نشست گفت: درشش ماه اول سال جاری چهار میلیارد و 726 میلیون و 700 هزار ریال زکات درسطح استان جمع آوری شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل از رشد 33 درصدی برخوردار است.
 

مرتضی موصلی روز سه شنبه دردومین نشست شورای زکات استان افزود: زکات جمع آوری شده درزمینه طرح های عمرانی از جمله تعمیر مساجد، احداث حسینیه، مسجد،خانه عالم و دیوارکشی مدرسه درمناطق میناب،حاجی آباد،رودان، سیریک، پارسیان و بستک هزینه شده است.
 

وی بیان داشت: پیش بینی می شود امسال بیش از 20 میلیارد ریال زکات در استان هرمزگان جمع آوری شود.
 

موصلی خاطرنشان کرد: سال گذشته 19 میلیارد ریال زکات در استان جمع آوری شد که در زمینه اجرای پروژه عمرانی مختلفی ازجمله احداث غسالخانه، خانه عالم، حسینیه، تکمیل نمازخانه و خانه قرآن در روستاهای زکات دهنده هزینه شد.
 

این مسئول، همچنین توزیع 450 جلد کتاب و 450 عدد لوح فشرده در زمینه زکات بین دانش آموزان استان را از دیگر فعالیت های ستاد احیای زکات استان اعلام کرد.
 

موصلی در این نشست همچنین خواستار تهیه نقشه جغرافیایی زکات و بانک اطلاعاتی از سوی جهاد کشاورزی استان شد.
 

پایان پیام/


 

کد خبر 181749

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha