به گزارش خبرگزاری شبستان از هرمزگان، سید ابوالفضل حسنی، مدیرکل دفتر گسترش آموزش عالی وزارت علوم در مراسم افتتاح دانشگاه مذاهب اسلامی شعبه بندرعباس، گفت: رشد علمی و مذهبی در کنار یکدیگر فرصتی برای ایجاد بالندگی است که این امر با راه اندازی دانشگاه مذاهب محقق می شود.
وی افزود: شعبات دانشگاه مذاهب اسلامی در شهرهای سنندج، زاهدان و بندرعباس راه اندازی شده و در آینده از توفیقات این دانشگاه بهره مند خواهیم شد.
به گفته حسنی، استان گلستان پس از هرمزگان در نوبت بعدی راه اندازی دانشگاه مذاهب اسلامی قرار دارد.
وی افزود: تلاش بر این است که تا پایان دولت دهم رشته های شیعه شناسی و کلام شیعه را در دانشگاه های استان های مختلف که در دست اقدام داریم نیز دایر کنیم.
حسنی با بیان اینکه امروز به برکت انقلاب اسلامی نزدیک به 90 هزار دانشجو هرمزگانی در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی تحصیل می کنند، اذعان کرد: دفتر گسترش وزارت علوم آمادگی دارد تا در خصوص راه اندازی دوره های تحصیلات تکمیلی جدید به ویژه دوره های دکترا بیش از پیش همکاری کند.
وی با اشاره به رشد دوره های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه هرمزگان بیان داشت: در این دانشگاه با حمایت مسئولان و وزارت علوم 70 رشته کارشناسی ارشد و 22 رشته دکترا دایر می باشد و این نشان می دهد این استان از تبلور فکری و علمی بالایی برخوردار است.
مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی وزارت علوم تصریح کرد: تاکید رهبر انقلاب در سیاست گذاری وزارت علوم بحث تحصیلات تکمیلی است و کشوری که در بدو انقلاب اسلامی تنها 175 هزار نفر دانشجو داشت امروز این جمعیت 24 برابر شده یعنی چیزی معادل چهار میلیون و 400هزار نفر دانشجو دارد.
وی ادامه داد: جایی که رهبر انقلاب همیشه یادآور می شوند که ما 14 سال قبل از سند چشم انداز 1404 به رتبه اول منطقه دست یافته ایم این جای بسی خوشحالی است.
مدیرکل دفتر گسترش آموزش عالی وزارت علوم گفت: ایران امروز حتی طبق اظهارات انجمن های علمی جهان که با این کشور نیز دشمن هستند، به جایگاه 14 ایران در تولید علم تاکید دارند.
حسنی در پایان با اشاره به برکات راه اندازی دانشگاه مذاهب اسلامی یادآورشد: این نشان می دهد که بیداری اسلامی توفیق الهی است و راه اندازی دانشگاه مذاهب اسلامی نیز می تواند با توجه به اینکه باید در دنیا حرف علمی زد، به مکانی برای گفت گوی های علمی تبدیل شود.
قائم مقام دانشگاه مذاهب اسلامی نیز در این مراسم با اشاره به دو دهه فعالیت این دانشگاه، گفت: دانشگاه مذاهب تاکنون دو شعبه برادران و خواهران در تهران و همچنین شعباتی را در شهرهای زاهدان و سنندج ایجاد کرده بود و امروز سومین شعبه استانی این دانشگاه در بندرعباس افتتاح شد.
سید احمد زرهانی ادامه داد: سال آینده نیز دیگر شعبه استانی دانشگاه مذاهب اسلامی در استان گلستان افتتاح می شود تا در مناطق مختلف کشور دانشگاه مذاهب اسلامی حضور داشته باشد.
قائم مقام دانشگاه مذاهب اسلامی تعداد دانشجویان این دانشگاه در سراسر کشور را 750 دانشجو عنوان کرد و افزود: در حال حاضر هفت رشته در مقطع کارشناسی، پنج رشته در مقطع کارشناسی ارشد و سه رشته در مقطع دکترا در دانشگاه مذاهب اسلامی فعال هستند و دانشجویان در آن به تحصیل می پردازند.
زرهانی از پذیرش دانشجو در دانشگاه مذاهب اسلامی بندرعباس خبر داد و گفت: از میان داوطلبان 47 دانشجو برای تحصیل در دو رشته فقه و حقوق امامیه و فقه و حقوق شافعی در دانشگاه مذاهب اسلامی بندرعباس پذیرفته شدند و از این ترم تحصیل خود را آغاز می کنند.
مشاور رئیسجمهور در امور اهل سنت نیز به درگیریها و اختلافات کشورهای اسلامی اشاره کرد و گفت: صفآراییهای امروز برخی کشورهای اسلامی علیه یکدیگر ناشی از اختلاف در فقه نیست، بلکه القائات دشمنان است.
محمد اسحاق مدنی افزود: عده ای هم با کج سلیقگی به جای حسن نیت، این اختلافات را دسیسه خود قرار می دهند.
وی اظهار داشت: برخی از کشورهای اسلامی در منطقه به جای اینکه از قدرت، توانایی، منابع و علم خود در راه صحیح آن استفاده کنند، آن را علیه همدیگر به کار می گیرند که این به سود کشورهای اسلامی نیست.
مدنی با اشاره به توطئه افکنی دشمنان در اختلاف بین شیعه و سنی، تصریح کرد: امروزه بسیاری از کتاب هایی که علیه شیعه و سنی نوشته شده، علیه مسیحیت و یهود نوشته نشده و این ناشی از این است که نقطه اصلی را فراموش کرده اند.
وی در این رابطه به جایگاه علمی و اسلامی جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و بیان داشت: حق ما ایرانیان است که رتبه اول دنیا باشیم زیرا نظام جمهوری اسلامی برای پیشرفت جامعه انسانی خود هر روز یک قدم جدید و رو به جلو برمی دارد.
مدنی با بیان اینکه اکثریت نویسندگان کتاب های اساسی اسلامی اعم از شیعه و سنی ایرانی بودند، ادامه داد: بجز کتاب مطایع امام مالک، نویسنده سایر کتاب های اصلی اهل سنت ایرانی بودند؛ همین طور نویسنده کتاب سیبویه که در موضوع علم نحو، ایرانی بوده است.
به گفته وی در بحث لغت، جای کتاب فیروزآبادی در هیچ کتابخانه ای از کتابخانه های معتبر دنیا خالی نیست؛ همین طور در سایر علوم تفسیری و علوم غیر اسلامی، نویسندگان آنها مسلمان و از نیاکان ما ایرانیان بوده اند.
مشاور رئیس جمهور در امور اهل سنت در ادامه سخنان خود به نقش دانشگاه مذاهب اسلامی اشاره کرد و افزود: نقش این دانشگاه از سایر دانشگاه ها مهمتر و ارزشمندتر است؛ اگر مجهزترین سلاح ها و تجهیزات را هم داشته باشیم، ولی انسان سالمی و زندگی مسالمت آمیز نداشته باشیم، بقیه علوم نیز بی فایده است.
مدنی با اشاره به اینکه وحدت با شعار درست نمی شود، اضافه کرد: در تفاوت دانشگاه مذاهب اسلامی با سایر مذاهب واقعیت این است که هدف در دانشگاه مذاهب اسلامی تربیت انسان هایی با فکر و اندیشه اسلامی است، لذا انتظارت متفاوتی نیز می رود.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه مذاهب اسلامی زیرمجموعه مجمع تقریب مذاهب است، بنابراین دانشجویان این دانشگاه وظیفه سنگینی در راستای اهداف مجمع و دانشگاه مذاهب اسلامی برعهده دارند.
نماینده ولی فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس نیز با اشاره به بحث مسلمان هراسی گفت: بدون شک کنار هم قرار دادن فقههای مختلف اسلامی عالیترین و تنها راه وحدت ریشهای اساسی بین مسلمانان است.
آیت الله غلامعلی نعیم آبادی در این رابطه با اشاره به ضرورت راه اندازی دانشگاه مذاهب اسلامی تصریح کرد: تا یکدیگر را خوب نشناسیم، نمی توانیم به یک وحدت ریشه ای فکر کنیم و تا این حرکت توسعه پیدا نکند آن یکپارچگی ریشه ای و عمیق شکل نمی گیرد.
امام جمعه بندرعباس بیان داشت: معتقدیم در اسلام حدیثی غیر از پیامبر نداریم، پس اختلاف، در راه رسیدن به وحدت است.
نعیم آبادی گفت: بحث دانشگاه مذاهب اسلامی بحث جدیدی نیست، بلکه حرکت ریشه دار است و اگر دانشگاه الازهر مثل دانشگاه های سعودی نسبت به شیعه پرخاشگری ندارد، ریشه اش وجود چاپ و تدریس کتاب المختصر المنافع و مجمع البیان طبرسی است.
وی ادامه داد: زمانی که جهان اسلام به این نتیجه برسد که باید قرآن، سنت پیامبر(ص) و شریعت اسلام حرف اول و آخر مسلمانان باشد، آنها به اینکه مذاهب اسلامی ریشه دار است، می رسند.
نماینده مردم هرمزگان در مجلس خبرگان با اشاره به بحث مسلمان هراسی گفت: حاکمان سعودی کارشان شیعه هراسی است، این حاکمان فاسد سعودی نان داغ خود را در تنور دعوا و اختلاف و شیعه هراسی می خواهند، در حالی که مسلمانان با هم اختلاف و دعوا ندارند.
نعیم آبادی بیان کرد: فقه شیعه الازهر فریاد مبارکی است علیه کسانی که تلاش می کنند شیعه و سنی را از هم بترسانند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: راه اندازی دانشگاه مذاهب اسلامی در استان هرمزگان و دو رشته فقه و حقوق امامیه و فقه و حقوق شافعی با هدف تربیت مدرس، پژوهشگر، کارشناس حقوقی و مبلغ، پتک محکمی بر مغز استکبار در منطقه خواهد بود.
استاندار هرمزگان راه اندازی دانشگاه مذاهب اسلامی شعبه بندرعباس را فرصتی ارزشمند برای ایجاد وحدت عمیق بنیادگرایی و اسلامی و محل جوشش جریان علم و تحقیق و آرمان خواهی دانست.
ابراهیم عزیزی افزود: راه اندازی این دانشگاه فرصتی ارزشمند برای ایجاد وحدت عمیق بنیادگرایی و اسلامی و محل جوشش جریان علم و تحقیق و آرمان خواهی و هدف گذاری و سیاسی و اجتماعی است.
وی با اشاره به دو محور علم و تحقیق و آرمان خواهی بیان داشت: اگر این دو موضوع محوری و نگاه بلند رهبری از دانشگاه به عنوان خواسته مهم مبنا قرار دهیم که دانشگاه مبدا علم و تحقیق، آرمان گرایی و هدف گذاری های بزرگ است، عظمت و جایگاه مذاهب اسلامی به درستی روشن خواهد شد.
استاندار هرمزگان با اشاره به تحصیل بالغ بر 85 هزار دانشجو در استان هرمزگان افزود: با این نگاه و اعتقاد که در استان هرمزگان که امروز فرصت های بی نظیری برای علم آموزی و رشد و پیشرفت سرمایه های انسانی است، راه اندازی این دانشگاه را پیگیری کردیم.
عزیزی گفت: اگر آن نگاه آرمان خواهی و هدف گذاری های مهم از تکالیف خود در راستای منویات رهبری منظور کنیم، این احساس خلا می شد که استان هرمزگان نیازمند تقویت واحدهایی بود که این بخش آرمان خواهی و اهداف اجتماعی و فرهنگی در کنار سایر حوزه های تقویت شود.
به گفته وی؛ دانشگاه مذاهب اسلامی زمینه ساز فرصتی برای جوانان در جهت تقویت مبانی ارزش های اسلامی و علم و تحقیق است که آنها را به درستی فراهم کند.
نماینده دولت در هرمزگان ادامه داد: راه اندازی شعبه دانشگاه مذاهب اسلامی در بندرعباس فرصتی برای جلوگیری از افراطی گری ها و تعصبات کور خواهد بود و آن را باید یک ظرفیت ارزشمند و کانون جوشان علم و معرفت به اندیشه های ناب نبوی بدانیم.
عزیزی خاطرشان کرد: حرکت در مسیر این نگاه اعتقادی و خواست جامعه اسلامی نیازمند یک حرکت بنیادی است و محصول این دانشگاه نیز تربیت افرادی است که در آینده این کشور نقش آفرینی کنند.
وی تاکید کرد: احداث ساختمان اصلی مذاهب اسلامی، تامین اعتبارات لازم و توسعه فضاهای فعلی از جمله بحث هایی است که در سطح کشور و سهم استان هرمزگان باید با جدیت پیگیری شود تا دانشجویان و اساتید بدون دغدغه به تحصیل و تدریس بپردازند.
استاندار هرمزگان در پایان احداث کامل دانشکده علوم قرآنی در این استان را نیز یک ضرورت دانست و اظهار داشت: در اولین فرصت این دانشکده هم باید راه اندازی شود تا نیاز استان در حوزه علوم قرآنی برطرف شود.
همچنین در این مراسم سید محمدرضا طباطبایی به عنوان رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی شعبه بندرعباس معرفی شد.
پایان پیام/
نظر شما