به گزارش خبرگزاری شبستان از هرمرمزگان، ابراهیم عزیزی در نشست شورای آموزش و پرورش استان در بندرعباس اظهار داشت: هم اینک 568 باب نمازخانه در مدارس استان وجود دارد ولی هنوز 2 هزار و 100 مدرسه فاقد نمازخانه است که این شایسته نظام آموزشی استان نیست.
وی با تاکید بر توجه جدی در ساخت نمازخانه در فضاهای آموزشی، بیان داشت: ساخت 450 نمازخانه مدارس ظرف مدت دو سال و با اعتباری افزون بر 25میلیارد ریال از مصوبات این نشست است.
عزیزی با اشاره به وجود بیش از 60 هزار بیسواد در استان هرمزگان، افزود: تکلیف برنامه پنجم توسعه، محو بیسوادی و رساندن عدد آن به صفر است که در جمعیت هدف (49-10سال) باید محقق شود.
وی با اشاره به اینکه همه ظرفیت ها باید برای ریشه کنی بیسوادی بسیج شود، ابراز داشت: همه ظرفیت ها باید در خدمت ریشه کنی بیسوادی باشد و وجود حتی یک نفر بیسواد هم شایسته نظام اسلامی نیست.
رییس شورای آموزش و پرورش استان هرمزگان ادامه داد: در این راستا برابر پیشنهادات مطرح شده تمدید طرح ارزیابی عملکرد مدیران در جشنواره شهیدرجایی براساس شاخص مشارکت در امر سوادآموزی باید با افزایش امتیاز مثبت و منفی 20 مدنظر قرار گیرد.
عزیزی اضافه کرد: مشارکت جدی دهیاران، شوراها، فرمانداران، بخشداران در این طرح الزامیست و همه ظرفیت ها موجود باید بسیج شود تا این معضل به طور مبنایی مرتفع شود.
وی یادآورشد: علاوه بر این باید زمینه ای فراهم شود که حرکت به سمت سوادآموزی با امتیازاتی همراه باشد و بی توجهی به این مهم نیز جنبه بازدارندگی به خود بگیرد.
مقام عالی دولت در هرمزگان گفت: آموزش و پرورش به عنوان رکن محوری توسعه باید مورد حمایت همه جانبه باشد و همه دستگاه های اجرایی با مشارکت و تقویت زیر ساخت های آموزش و پرورش، روند توسعه را شتاب بخشند.
وی با بیان اینکه مشکل آموزش و پرورش یعنی مشکل همه و توفیق آن نیز توفیق همه است، افزود: نگاه به این مجموعه باید فرابخشی و در اولویت همه امور باشد.
رییس شورای آموزش و پرورش هرمزگان با تاکید براینکه همه اقدامات باید مبتنی بر یک نگاه برنامه محور و دارای چشم انداز باشد، خاطر نشان کرد: در بخش نیازهای آموزشی باید در افق برنامه، همه نیازهای آموزش و پرورش به دقت احصاء و عملیاتی شود.
مدیر کل آموزش و پروش و دبیر شورای آموزش و پرورش هرمزگان نیز با ارائه گزارشی از مصوبات جلسه گذشته، به تشریح عملکرد سوادآموزی آموزش و پرروش هرمزگان پرداخت.
احمد آخوندی افزود: از مجموع 60 هزار و 629 بیسواد زیر 50سال، 10 هزار و 36 نفر آن مرد و مابقی زن هستند.
وی ادامه داد: سال گذشته 12هزار و 228 بیسواد مطلق تحت پوشش آموزش های مقدماتی و 9 هزار و 944 نفر نیز در آموزش های تکمیلی شرکت کردند که از مجموع 22 هزار و 172 نفر تحت پوشش، 16هزار و 616 نفر در آزمون شرکت و موفق به دریافت گواهینامه شدند.
وی با بیان اینکه بیشترین جمعیت بیسواد در گروه سنی 40-49 قرار دارد به اجرای طرح برون سپاری(آموزش فرد به فرد) که با مشارکت داوطلبان آزاد برگزار می شود اشاره و بیان داشت: در این طرح در سال 90 از مجموع هفت هزار و 30 نفر در دو بخش مقدماتی و تکمیلی، پنج هزار و 287 نفر موفق به قبولی و اخذ گواهینامه شدند.
مدیر کل آموزش و پرورش استان هرمزگان، اعتبار هزینه شده در طرح برون سپاری را 17میلیارد ریال عنوان کرد که در بخش مقدماتی به ازای هر مربی سه میلیون و 600 و در بخش تکمیلی دو میلیون و 600 هزار ریال پرداخت شده است.
وی خاطرنشان کرد: پراکندگی شدید بیسوادان و مشکلات پوشش تحصیلی و نبود الزامات قانونی جهت شرکت در طرح بیسوادی از معضلات طرح سوادآموزی است که نیازمند اتخاذ راهکاهای ویژه است.
آخوندی درخاتمه گفت: در بحث نمازخانه مدارس نیز از سال 84 تاکنون 117مورد برابر نقشه استاندارد احداث شده است و هم اکنون سرجمع سرانه فضاهای نمازخانه مدارس 42مترمربع است.
مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان نیز در این نشست با اشاره به اینکه هم اکنون 271پ روژه در قالب هزار و 90 کلاس با زیر بنای 249 هزار مترمربع در دست احداث است،گفت: با توجه به استقرار نظام جدید آموزشی 114پروژه از این مجموع، به مقطع ابتدایی اختصاص دارد.
مدرس افزود: این تعداد پروژه از متوسط 58 درصدی پیشرفت فیزیکی برخوردار هستند و مدت زمان متوسط اجرا نیز هشت ماه در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: پیش بینی می شود برای دهه فجر امسال 61 پروژه مورد بهره برداری قرار گیرد.
این مقام مسوول با اشاره به ضرورت توجه جدی به امر تجهیزات مدارس خاطر نشان کرد: علیرغم توجه حداکثری به تامین تجهیزات مدارس، حدود شش هزار دستگاه کولر گازی نیازمند است که در صورت تحقق کلیه نیاز مدارس استان به این مهم برطرف می شود.
وی همچنین گفت: 54 سالن ورزشی نیز در دست احداث است که بیانگر توجه جدی به امر ورزش در مدارس استان است.
پایان پیام/
نظر شما