به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، رسول حسام، مدیرکل مدیریت بحران استانداری گلستان، امروز(20مهر) به مناسبت هفته کاهش اثرات بلایای طبیعیی در جمع خبرنگاران گفت: اقدامات در مرحله آمادگی و پیشگری در بحث بلایای طبیعی قابل جلوگیری نیست و باید سعی شود تا در کاهش آسیب پذیری اقدامات جدی صورت گیرد.
وی در خصوص مرحله پیشگری ازبلایای طبیعی، افزود: باید ستاد بحران استان و به عنوان دستگاه اجرایی و مردم جامعه در کنار هم وهماهنگ عمل کنند تا به اهداف در زمینه پیشگری از حوداث دستیابی پیدا کرد که در این مرحله آموزش یکی از اولویت های اصلی است.
حسام با بیان اینکه آموزش در لایحه های مختلف آغاز شده است، تصریح کرد: سعی شد تا از آموزش های تخصصی فاصله گرفته نشود و به همین منظوردر ابتدای سال جاری از کارشناسان و مدیران سطح استان دعوت شد تا درگنبد آموزش تخصصی برای بانوان برگزار شود چراکه آموزش بانوان یکی از ضرورت ها است و در وقوع حوادث قشر آسیب پذیرتر بانوان هستند.
وی خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری آموزش بانوان این است که آنان ظرف قدرت انتقال بهتری در خانواده را دارند و کارسازتر هستند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری گلستان با اشاره به اینکه سازماندهی آموزش های مردمی برای اتقاء حریق یکی از اقدامات است، گفت: باتوجه به آغاز فصل پائیزامروز در سطح استان در تمام شهرهای استان گلستان مانور اتقای حریق برگزار می شود.
حسام از مانور استانی و کارگاه آموزشی در (10 آبان) سال جاری خبرداد.
وی افزود: در بحث آموزش توانسته در آموزش وپرورش ورد پیداکردو طبق تفاهمی که در سال گذشته با کانون پرورش فکری کودکان داشته خودروهای سیار را تهیه کرد که بتوانند مباحث آموزشی را به طور تخصصی به کودکان ونوجوانان آموزش دهندکه این خودروهای سیار در مکان های مختلف حضور پیدا خواهند کرد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری گلستان از وجود اتاق خدمات رسانی در روستاها خبرداد و گفت: 33 روستا که در معرض خطر هستند کانکس های را تهیه خواهیم کرد که بتوانند در بروز حوادث بتوانند خدماتی را ارائه دهند واین کار باهمکاری جمعیت هلال احمر و دفتر روستایی در حال انجام است.
حسام از چهار سالن چند منظور در شهر های آق قلا، مراوتپه، کلاله، گالیکش خبرداد و افزود: تلاش شد در جهت تکمیل سازی سالن ها تجهیزات خریداری شود که در 10 آبان سال جاری تحویل داده می شود.
وی گفت: هزینه های انجام شده برای هریک از سالن ها مبلغ بیش از 350 میلیون تومان بوده وبرای کل تجهیزات خریداری شده مبلغ 500 میلیون تومان هزینه شده است.
وی در خصوص بخش پیشگری یادآورشد: در سال جاری اعتباری در غالب پیشگری اختصاص پیدا نکرده است.
حسام در خصوص بحث زلزله خاطرنشان کرد: پروژه های احیاءبافت فرسوده و مقاوم سازی ساخت وسازهای روستای با سرعت بالا در حال انجام است که خوشبختانه گلستان در این بخش خوب ظاهر شده و استقبال خوبی صورت گرفت است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری گلستان گفت: در سیلاب اخیری که در گلستان رخ داده است از زمان اولیه حادثه توانسته از پتانسیل بانک های عامل استان استفاده شدتا تهسیلاتی را در اختیار آسیب دیدگان قرار دهیم و بعضی از شهر استان با همکاری شورای شهر توانسته شهر رابیمه کنند اما اعتقاد ما این است که مردم باید به سوی بیمه روند.
وی گفت: وام های قرض الحسنه برای افراد واجد شرایط در نظر گرفته شد که برای برای خرید کالا و تجهیزات تا سقف 5 میلیون تومان بوده است.
حسام تصریح کرد: در بخش عمرانی 95 میلیارد تومان خسارت وارد شده که از سوی وزیر کشور مبلغ 72میلیارد تومان به معاونت برنامه ریزی و راهبردی پیشنهاد داده شده است که از این رقم مبلغ 23 میلیارد و800 میلیون تومان در قالب پروژه های عمرانی مصوب شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری گلستان یادآورشد: در سیلاب اخیر در راستای فرآیندآب منطقه ای لایه روبی دیواره سازی رودخانه و غیره در مکان های مورد نیاز انجام شد.
وی ادامه داد: اعتبار 5 میلیارد و 740 میلون تومان و در اداره راه و شهرسازی مبلغ پنج میلیارد و 500 میلیون تومان در راستای بازسازی خسارات های ناشی از تاسیسات راه شهری و روستایی، شرکت آب فاظلاب روستای برای بازسازی تاسیسات آبرسانی در سطح استان 300 میلیون تومان، سازمان جهادکشاورزی یک میلیارد و 400میلیون تومان در قالب 36 پروژه و میراث فرهنگی و گردشگری 250 میلیون تومان بوده و در بخش شهرداری ها مبلغ 3 میلیارد تومان اختصاص داده شده است.
حسام در پایان از تشکیل هیئات مذهبی در گرگان خبرداد و گفت: به منظور بازتوانی روحی معنوی آسیب دیدگان این هیئات شکل گرفته است و هیئات مذهبی در زلزله آذربایجان شرقی مبلغ 10میلیون تومان هدایای فرهنگی را برای کودکان و نوجوانان آن منطقه بردند تا موجب ارتقا سطح روحیه آنان شود.
پایان پیام/
نظر شما