به گزارش خبرگزاری شبستان، گزیده سرمقاله های امروز 22 مهر به شرح زیر است:
کیهان:
روزنامه کیهان در یادداشت امروز خود با عنوان چه کسی در آن نقطه منتظر بود ؟! به قلم حسین شریعتمداری به تحلیل تورم و ارتباط آن با تحریم پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
1- با نگاهی گذرا به عرصه اقتصادی کشور، دو طیف با دو انگیزه متفاوت و حتی متضاد را می توان دید که اصرار دارند گرانی های افسارگسیخته این روزها را به «تحریم»ها نسبت دهند. طیف اول؛ برخی از مسئولان هستند که شماری از آنها تحلیل واقع بینانه ای از ماجرا ندارند و شماری دیگر با نسبت دادن گرانی ها به تحریم ها، وظیفه و مسئولیتی را که برای مهار گرانی برعهده داشته و دارند، نادیده می انگارند و یا از میزان و غلظت آن می کاهند. افراد این طیف- غیر از اعضای اصلی یک حلقه انحرافی که حساب جداگانه ای دارند- مانند همه مردم از افزایش بی رویه و جهشی قیمت ها نگرانند ولی چرا با حلقه یاد شده در نسبت دادن گرانی به تحریم ها همصدا می شوند؟ پاسخ به درستی معلوم نیست ولی می توان از فشار و تحمیل حلقه انحرافی به عنوان یکی از علت های موثر در این همصدایی یاد کرد. حلقه ای که عقبه ای مشکوک و پیوندهایی غیرقابل توضیح و توجیه دارد.
رسالت:
روزنامه رسالت در سرمقاله امروز خود با عنوان جنگ احزاب، امتحانی در میانه بدر و خیبر به قلم صالح اسکندری به تحلیلبیانات رهبری در سفر به خراسان شمالی پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
عنصر تشبیه، تمثیل و اشاره به حوادث تاریخی یک سنت قرآنی است که هدف اصلی از آن پند و عبرت گرفتن از کردار، رفتار و گفتار گذشتگان است. « به راستی در سرگذشت آنان، برای خردمندان عبرتی است. سخنی نیست که به دروغ ساخته شده باشد، بلکه تصدیق آنچه [از کتابهایی] است که پیش از آن بوده و روشنگر هر چیز است و برای مردمی که ایمان میآورند رهنمود و رحمتی است.»(یوسف: 111) کسانی که از تاریخ درس نمی گیرند محکوم به تکرار آنند چرا که تاریخ در حال تکرار است. از رهگذر این اشارات تاریخی برخی مفاهیم گنگ و غیر قابل ملموس که بعضا در غبار فتنه های زمانه و حجاب معاصرت گم می شوند رخ می نمایانند و حق را از باطل، سفیدی را از سیاهی و سره را از ناسره تمییز می دهند.
رهبر معظم انقلاب نیز با تاسی به همین سنت حسنه قرآنی در تحلیل و تبیین برخی وضعیت ها و مقاطع زمانی حساس در کشور از این اشارات تاریخی به خصوص حوادت تاریخی صدر اسلام استفاده می کنند که حاوی پیام ها و عبرت های زیادی است. معظم له در سفر اخیر خود به استان خراسان شمالی در دیدار روحانیون و علمای این استان با تشبیه وضعیت کنونی کشور به جنگ احزاب فرمودند: امروز نیز همانند شرایط جنگ احزاب در دوران پیامبر(ص)، همه دشمنان ملت ایران در سطح بین المللی و منطقه ای، دست به دست یکدیگر داده اند، تا ایستادگی و عزم راسخ این ملت را بشکنند اما همانگونه که در آن جنگ، مومنان به خود ترس و تردید راه ندادند، ملت ایران هم با تلاش برای افزایش قدرت و توانایی های خود، در مقابل فشارها ایستاده است. رهبر معظم انقلاب اسلامی افزودند: در جنگ احزاب عده ای منافق و سست ایمان، مومنان را مورد عتاب و خطاب قرار میدادند که چرا کوتاه نمی آیید و سیاست خود را عوض نمی کنید اما یاران واقعی پیامبر(صلی الله علیه و آله وسلم) در پاسخ به آنها می گفتند: ما از این فشارها تعجب نمی کنیم و نمی هراسیم و به راه خود ادامه خواهیم داد.
وطن امروز:
روزنامه وطن امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان پهپاد ایرانی و موازنه جدید به قلم حسین میزان به تحلیل ساخت پهباد حزب الله پرداخته است که در بخش از آن آمده است:
ضربشستهای حزبالله به رژیم صهیونیستی همیشه دیدنی از آب درآمده است. ضرب شستهایی که آغازش عملیات استشهادی شهید احمد قصیر بود که در جریان آن بیش از 150 صهیونیست به هلاکت رسیدند و آغازی شد بر هزیمت اسرائیل و عقبنشینی از جنوب لبنان. ربوده شدن سربازان اسرائیلی در عملیاتی به فرماندهی شهید حاج رضوان هم که به بهانه صهیونیستها برای حمله جولای 2006 به لبنان بدل شد، از دیگر نقاط عطف منازعات حزبالله و اسرائیل بود. زدن زیردریایی اسرائیل همزمان با سخنرانی سیدحسن نصرالله در جریان جنگ 33 روزه و پخش مستقیم تلویزیونی آن از دیگر نقاط عطفی بود که تفوق نظامی حزبالله را به رخ صهیونیستها و کشورهای غربی و عربی همپیمان آنها کشید. اما شاید یکی از جذابترین عملیاتهای حزبالله، عملیات رضوان بود؛ آنجا که حزبالله بسیاری از اسرای خود نظیر سمیر قنطار را در برابر دیدگان حیرتزده صهیونیستها با جنازه 2 سرباز اسرائیلی معاوضه کرد. به واقع رژیم صهیونیستی در تاریخ منحوس خود بزرگترین ضربات را از حزبالله پذیرفته است. ضرباتی که رهبران عرب و داعیهداران پانعربیسم از جمال عبدالناصر گرفته تا صدام و قذافی یکهزارم آن را هم نتوانستند به صهیونیستها وارد کنند و تا آخر عمر مرعوب و مجذوب توان نظامی اسرائیل ماندند. اما سخنرانی جدید سیدحسن نصرالله شوک جدیدی را به صهیونیستها وارد آورد. سخنرانیای که در جریان آن دبیر کل مقاومت از نفوذ پهپاد حزبالله به آسمان فلسطین اشغالی پرده برداشت. پهپادی که توسط دانشمندان ایرانی ساخته شده و به دست جوانان مقاومت مونتاژ شده است
تهران امروز:
روزنامه تهران امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان پرواز پهپاد نمایش تلآویو شکننده به قلم مجید صفاتاج به تحلیل نفوذ پهباد حزب الله در سرزمینهای اشغالی و قدرت اسراییل پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
رژیم صهیونیستی بعد از جنگ با اعراب و کسب موفقیتی نسبی با همکاری آمریکا به افکارعمومی اینگونه القا کرد که اسرائیل، ارتش قدرتمند شکست ناپذیری دارد و هرگونه مقابله نظامی با این رژیم به معنای شکست طرف مقابل خواهد بود. تا سالها این افسانه صهیونیستی ادامه داشت تا به تدریج این باورها دچار شکست شد و جنگ 33 روزه و 22 روزه با حماس (2008) ناتوانی توان نظامی این رژیم را ثابت کرد.
در این میان، منابع صهیونیستی بر پدافند هوایی و دریایی خود تاکید داشتند و این مسئله را القا میکردند که در موازنه قدرتهای عربی در منطقه، قویتر هستند.
ورود پهپاد ایرانی در عمق خاک اشغالی که سیدحسن نصرالله هم اعلام کرد منابع ارسالی آن از سوی حزبالله لبنان بوده است و شاید هم خیلی جزو منابع دسته اول محسوب نمیشده نشاندهنده این مسئله است که رژیم صهیونیستی تاکنون درباره توان نظامی خود بزرگنمایی کرده و یک پهپاد مونتاژ شده توسط حزبالله میتواند از مرزهای این رژیم عبور کند.
جمهوری اسلامی:
روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود با عنوان فرهنگ اعتراف به اشتباه به تحلیل سیاست کنترل جمعیت پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
"یکی از خطاهائی که در اواسط دهه هفتاد انجام شد، ادامه سیاست کنترل جمعیت بود که این اشتباه باید جبران شود زیرا نسل جوان عامل اصلی پیش روندگی کشور است. البته اجرای سیاست کنترل جمعیت در اوائل دهه هفتاد کار صحیحی بود اما ادامه آن از اواسط دهه هفتاد اشتباه بود و مسئولین کشور و از جمله رهبری در این اشتباه سهیم هستند و باید از خداوند طلب عفو کنند."
این، فرازی از بیانات رهبر انقلاب در جمع مردم استان خراسان شمالی در روز چهارشنبه گذشته (19/7/91) است که بلافاصله پس از ورود به بجنورد در ورزشگاه تختی این شهر ایراد شد. این سخن از دو نظر دارای اهمیت است و باید مورد توجه ویژه قرار گیرد؛ اول آنکه مجموعه نظام جمهوری اسلامی هر چند دیر اما به هر حال به این نتیجه رسیده که در مورد سیاست کنترل جمعیت باید تجدیدنظر کند و دوم آنکه بالاترین مقام نظام با صراحت اعلام کرده است یکی از سیاستهای اساسی که مورد تأیید کلیه مسئولین قرار گرفته بود اشتباه بوده و باید جبران شود.
پایان پیام/
نظر شما