ربابه امروزی، کارشناس سلامت کودک مرکز بهداشت استان مرکزی، به مناسبت هفته جهانی کودک در گفتگو با خبرنگار شبستان در اراک، گفت: برای داشتن کودکان سالمی که حداکثر پتانسیل رشد و تکامل خود را طی کرده و عمر با کیفیتی داشته باشند، نیازمند تلاش در زمینه توسعه برنامه های آموزشی هستیم.
وی با بیان اینکه بیش از 30 درصد جمعیت استان را افراد زیر 18 سال تشکیل می دهند، افزود: حدود 11 درصد این افراد را گروه سنی زیر 8 سال تشکیل می دهد.
کارشناس سلامت کودک مرکز بهداشت استان مرکزی با اشاره به اینکه هر ساله حدود 20 تا 22 هزار کودک در استان با نیازهای مختلف بدنیا می آیند، ادامه داد: در مقایسه ای که برای مراجعین سال 88 و 90 صورت پذیرفته نشان دهنده افزایش 20 درصدی ارائه مراقبت های اطفال در سطح استان به ویژه در فصل پاییز بوده است.
امروزی میانگین امتیاز واحدهای بهداشتی پایش شده ارائه دهنده خدمت در سطح استان در سال 90 و بخش مراقبت های اطفال را 2/71 یعنی بالای حد استاندارد تعیین شده 70 عنوان کرد و گفت: 94 درصد واحدهای بهداشتی مذکور از تجهیزات سالم و مورد نیاز مناسب برای ارائه مراقبت ها برخوردار هستند.
وی اظهار کرد: شاخص های ذکر شده نشان دهنده وجود پتانسیل مناسب در واحدهای بهداشتی سطح استان جهت ارائه مراقبت های بهداشتی قابل قبول است.
کارشناس سلامت کودک مرکز بهداشت استان مرکزی با بیان اینکه مشکل عدم آگاهی خانوارها از وجود این امکانات و یا عدم مراجعه به مراکز بهداشتی است، افزود: این مشکل منجر به عدم شناسایی به موقع مشکلات سلامت کودکان و ارائه توصیه ها یا ارجاع های ضروری به سطح بالاتر و در نتیجه در معرض خطر قرار گرفتن سلامت کودکان می شود.
امروزی خاطرنشان کرد: در سال گذشته آگاهی والدین در مناطق شهری و روستایی از علایم خطر فوری در کودکان بیمار و اقدام مناسب در این زمینه به ترتیب 60 و 50 درصد بوده است.
وی گفت: با توجه به اینکه یکی از عوامل سرنوشت ساز در پیشگیری از بروز مرگ های کودکان مراجعه به موقع به محض مشاهده هر کدام از علایم مذکور به مراکز درمانی است، افزایش آگاهی خانواده ها در این خصوص از کانال های مختلف اطلاع رسانی به خصوص صدا و سیما می تواند کار ساز باشد.
کارشناس سلامت کودک مرکز بهداشت استان مرکزی افزود: بیشترین مشکل تعیین شده در ویزیت های کودک سالم به ترتیب مشکل وزن گیری، مشکلات تغذیه ای، مصرف ناقص مکمل ها، مشکل قد نامطلوب و زردی بوده است.
امروزی با بیان اینکه طبق اهداف توسعه هزاره کاهش "میزان مرگ کودکان زیر 5 سال" به دو سوم تا سال 2015، به عنوان یک هدف مهم و کلیدی برای کشورها در نظر گرفته شده است، اضافه کرد: این میزان در سال 90 در سطح استان مرکزی 21/16 در هزار تولد زنده است، که روند قابل قبولی در دستیابی به هدف مذکور است.
وی گفت: همچنین نتایج بررسی های اخیر در خصوص عوامل مرگ و میر کودکان نشان می دهد که مهم ترین عامل به وجود آورنده بیش از یک سوم مرگ های کودکان زیر 5 سال(منهای دوره نوزادی)به علت حادثه بوده است.
کارشناس سلامت کودک مرکز بهداشت استان مرکزی در پایان تصریح کرد: علیرغم سیر صعودی که در سال های اخیر در میزان آگاهی خانواده ها از رعایت توصیه های ایمنی به وجود آمده، هنوز تا وضعیت مطلوب فاصله وجود دارد که در کنار دستیابی به این امر مهم نیازمند تلاش همه جانبه تمامی ارگان ها و نهادهای مرتبط در این زمینه تضمین سلامت آینده کشور است.
پایان پیام/
نظر شما