شناور های ایرانی بر امواج مدیترانه

پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، برای نحستین بار ارتش جمهوری اسلامی ایران ناوگان عظیمی را راه مدیترانه، تنگه باب المندب و درای سرخ کرده است.

به گزارش شبستان، نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران به دنبال دکترین کلان نیروی دریایی که از سوی ولی امر مسلمین جهان امام خامنه ای (حفظ الله) مطرح شد، حضور نظامی خود را در منطقه عمومی مدیترانه گسترش داده است. فرماندهی نیروی دریایی ارتش همواره با تاکید بر بیانات رهبری مبنی بر نیروی دریای، نیروی راهبردی؛ از حضور بیشتر و مؤثر تر ارتش در آب های بین المللی خبر می دهد. دو سال پیش هنگامی که بزرگترین ناور آبی- خاکی ایران یعنی ناو خارک، در بندر طرطوس سوریه پهلو گرفت؛ تحلیلگران امور دفاعی ناتو و رژیم صهونیستی از تلاش های تازه تهران به منظور فشار بیشتر بر اسرائیل خبر دادند.
جمهوری اسلامی ایران در جریان نا آرامی های سوریه، با اعزام ندین ناوکن و ناو موشک انداز به آب های سوریه در قابل پیمان نظامی دو جانبه، می خواهد این پیام را به ارتش اسرائیل و آمریکا بدهد که در صورت هر گونه تجاوز احتمالی به ایران یا سوریه، واکنش تهران محدود به خلیج فارس نخواهد بود. بر اساس تدوین راهبرد کلان دریایی ایران، ساه پاسداران انقلاب اسلامی با حضور تمام عیار در آب های سرزمینی، وظیفه حراست از مرزهای آبی را بر عهده دارد. نیروی دریای ارتش با اعزام ناوگروه های بزرگ به آب های استراتژیک مانند دریای سرخ، شمال اقیانوس هند و دریای مدیترانه، قصد دارد توان و اقتدار نیروهای نظامی ایران را به رخ دشمنان بکشد.
حضور دریایی روسیه و ایران در بنادر طرطوس و لاذقیه، بیانگر آن است که در صورت هرگونه ماجراجویی از سوی صهیونیست ها یا متحدان ترک و عرب آن ها، ایران و روسیه آمادگی دارند با پاسخی کوبنده، انتقام چنین حملاتی را بگیرند. حضور ناو هواپیمابر الکساندر روسیه در مدیترانه، برای روس ها جنبه استراتژیک داشته و به منظور حفظ تنها پایگاه دریایی خود در مدیترانه حاضر به هرگونه تهاجم به منافع غرب در منطقه خواهند بود. از طرفی با تهدیدهای روزافزون نیروهای غربی در خلیج فارس و تنگه هرمز،گویی برای مقامات نظامی ایران نیز ااهمیت تنگه استراتژیک باب المندب و کانال سوئز بیشتر شده و شاید می خواهند این پیام را به غرب بدهند که در صورت حمله نظامی به ایرن، تهران توانایی قطع کامل جریان نفت و کالا را نه تنها در خلیج فارس، بلکه در دیگر تنگه های استراتژیک منطقه را نیز خواهد داشت.
توسعه زیرساخت های دریایی و ساخت شناورهای سنگین توسط متخصصان ایرانی، نشانگر آن است که مقامات نظامی کشورمان تصمیم خود را برای حضور گسترده در آب های بین المللی جدی تلقی می کنند. در این رابطه، درگیری احتمالی میان جبهه مقاومت و جهان استکبار، به مرزهای خشکی در منطقه محدود نخواهد بود؛ بلکه شاهد درگیری تمام عیار شناورهای سنگین و زیردریای های دو طرف در اعماق اقیانوس ها خواهیم بود.
 

کد خبر 182821

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha