به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، حسن قهرمانیمطلق، فرماندار شهرستان همدان در بازدید از سه مرکز تولید ماهیان زینتی از احداث مجتمع پرورش ماهیان زینتی شهرستان تا پایان سالجاری خبر داد.
وی افزود: بازار فروش در عرصه ملی و بینالمللی، اشتغال پایدار و سودآوری مطلوب از جمله مزایای پرورش ماهیان زینتی است و توسعه این مراکز در دستور کار قرار گرفته است.
وی ظرفیت نیروی کاری جوان و مستعد کار در شهرستان را مثبت ارزیابی کرد و گفت: واحدهای مجتمع پرورش ماهی زینتی و تسهیلات بانکی در اختیار متقاضیان واجد شرایط قرار میگیرد.
قهرمانیمطلق، تولید و تکثیر ماهیان زینتی و خوراکی را از جمله طرحهای موفق توسعه کشاورزی شهرستان دانست و اضافه کرد: سال گذشته در استان همدان تولید و تکثیر یک میلیون و 867 قطعه ماهی زینتی داشتیم که سهم شهرستان 800 هزار قطعه ماهی زینتی در 25 نوع بود که از عمده مراکز هدف صادرات میتوان به کشورهای تایلند، ترکیه، عراق و استانهای تهران، سنندج و کرمانشاه اشاره کرد.
قهرمانیمطلق، طرح توسعه کشاورزی را فرصتی مناسب برای اشتغال جوانان دانست و اظهار داشت: پیشبینی میشود پس از احداث مجتمع پرورش و تکثیر ماهیان زینتی در شهرستان همدان تولید در این شاخه به 2 میلیون قطعه در سال برسد.
وی افزود: برای اولین بار در کل کشور از سیستم گرمایش خورشیدی در طرحهای توسعه کشاورزی شهرستان همدان استفاده شده است.
فرماندار همدان یادآور شد: این فناوری از مزایایی چون حفاظت محیط زیست، ذخیره منابع انرژی تجدید ناپذیر، کاهش هزینههای انرژی گرمایی و گرم شدن 2 هزار و 400 لیترآب با دمای 28 درجه در روز برخوردار است.
وی گفت: برای گرم نگهداشتن هر واحد تولید ماهی زینتی به یک هزار مترمکعب گاز نیاز است که این مقدار با نصب 12 پنل به مبلغ 120 میلیون و 800 هزار ریال برگشت سرمایه را پس از یک سال با کاهش یک سوم انرژی مصرفی به دنبال دارد.
قهرمانیمطلق از وجود 18 واحد فعال تولید ماهیان زینتی در شهرستان همدان خبر داد و افزود: این مراکز با بیش از 30 نفر اشتغالزایی مستقیم و 50 نفر اشتغالزایی غیر مستقیم در شهرستان فعال هستند.
وی حضور فعال همراه با امید به آینده در این عرصه را مستلزم ایجاد پشتوانههای مورد نیاز دانست و گفت: لازم است برای پوشش فعالان این عرصه توسط بیمههای مرتبط با طرحهای توسعه کشاورزی اقدام شود.
پایان پیام/
نظر شما