به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، محمد باقر الفت، رئیس کل دادگستری خوزستان، در دومین جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم و آسیب های اجتماعی این استان گفت: باید طرحی تهیه شود که طی آن با آموزش های ارائه شده در خصوص مهارت های ازدواج به زوجین، از فروپاشی خانواده ها به دلیل مواردی مانند اعتیاد پیشگیری شود.
وی با بیان اینکه این آموزش ها باید قبل از ازدواج به زوجین ارائه شود، افزود: در این راستا می توان از ظرفیت صدا و سیما بهره برد و مدارس، دانشگاه ها، مساجد، کانون های فرهنگی و هیئت های مذهبی، سازمان های مردم نهاد، علما، حوزه های علمیه، همگی فعال شوند و یکی از بهترین ابزارها، تعلیمات منبر و محراب است و ریشه آن در فرهنگ و تعلیمات معصومین(ع) است.
وی با بیان اینکه لازم است در راستای برنامه ریزی های مدون پیشگیری از پدیده طلاق، کمیته ای تشکیل و با بهره گیری از متخصصان فن، مسائل ریشه یابی شود، عنوان کرد: همچنین می توان از تحقیقات دانشگاهی و مبانی دینی در جهت ارائه تعلیمات به زوجین برای یک زندگی موفق، استفاده شود.
الفت، اضافه کرد: باید تلاش شود دختران و پسران جامعه برای آمادگی امر ازدواج ابتدا تحت تعالیم پدران و مادران خود قرار گیرند و از دوران کودکی مهارت های زندگی به آنها تعلیم داده شود تا وقتی که وارد جامعه شوند از آن تعلیمات استفاده کنند.
همچنین فرهاد افشارنیا، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خوزستان، بارزترین علل طلاق را مربوط به خشونت خانوادگی، اعتیاد، فقر و مشکلات اقتصادی و مسائل جنسی دانست و تصریح کرد: با اتخاذ راهکارهای علمی و استفاده از ابزارهای فرهنگی می توان نسبت به کاهش پدیده طلاق اقدام کرد.
وی با اشاره به اینکه 75 درصد از طلاق های صورت گرفته، ناشی از فقدان یادگیری زوجین است که برای رفع هریک از این علت ها آموزش مهارت های زندگی ضروری است، خاطر نشان کرد: 25 درصد از طلاق ها نیز مربوط به فقر و مشکلات اقتصادی، به معنی ضعف و ناتوانی در تأمین نیازهای اصلی زندگی مشترک است.
وی تأکید کرد: نرخ ازدواج در سال 90 نسبت به سال قبل از آن با رشد منفی 8/1 درصدی مواجه بود این درحالی است که در سال 89 به ازای هر 5/6 ازدواج، یک طلاق و در سال 88 به ازای هر 7/7 ازدواج یک مورد طلاق صورت گرفته و این امر نشان دهنده افزایش نرخ طلاق طی دو سال گذشته است.
حجت الاسلام عبدالحمید امانت بهبهانی، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خوزستان، نیز با ابراز نگرانی از افزایش آمار طلاق در خوزستان، اذعان داشت: در سال 89 پرونده های ورودی مربوط به طلاق 6 هزار و 133 فقره و در سال 90 این پرونده ها معادل 6 هزار و 728 فقره بود که افزایش 7/9 درصدی را نشان می دهد.
وی ادامه داد: بررسی پرونده های طلاق نشان می دهد که بسیاری از طرفین دعوی، عقد ازدواج خود را بر مبنای شناخت دقیق و بررسی وضعیت زندگی خود بنیان نگذاشته اند و یا آگاهی لازم در خصوص موضوع ازدواج نداشته اند از این رو دستگاه های فرهنگی و متولی باید در این خصوص چاره اندیشی کنند و برای پیشگیری از آسیب ها و بحران های اجتماعی، آگاهی های فرهنگی- اجتماعی جوانان و خانواده ها را افزایش دهند.
وی راه اندازی کلینیک های مشاوره با حضور اساتید دانشگاه ها و حوزه های علمیه، برگزاری کلاس های مهارت های زندگی توسط آموزش و پروش، تهیه بسته های فرهنگی توسط سازمان ها و دستگاه های فرهنگی، توجه سخنرانان فرهنگی و ائمه جمعه به موضوعات مربوط به خانواده، افزایش دقت نظر و صبر و حوصله قضات خانواده در رسیدگی به دعاوی و برگزاری همایش های مردمی زوج های جوان را از جمله راهکارهای پیشنهادی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان دانست.
پایان پیام/
نظر شما