سال 91، سالی استثنایی در ساخت سد و تونل

وزیر نیرو امسال را به عنوان سالی استثنایی در ساخت سد و تونل برای وزارت نیرو اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مجید نامجو امروز (دوشنبه) در آیین گشایش دومین همایش و نمایشگاه سد و تونل ایران، با اشاره به پایان عملیات حفاری چهار تونل انتقال آب و بهره برداری از 56 سد تا پایان دولت دهم در قالب طرح های مهر ماندگار، سال جاری را سال استثنایی ساخت سد و تونل در وزارت نیرو خواند.


وی برگزاری همایش هایی مانند همایش سد و تونل را ابزاری مهم در ثبت و ضبط دستاوردهای مهم بخش آب کشور در ساخت سد و تونل عنوان و از دست اندرکاران برگزاری این همایش قدردانی کرد.


وزیر نیرو به سابقه چند هزار ساله کشور در حفر تونل اشاره کرد و افزود: نخستین قنات های جهان در ایران حفر شده و هنوز جزو سندهای ملی کشور است.


وی حفر تونل و تونل سازی در وزارت نیرو را مقدمه ای بر سدسازی کشور عنوان کرد و افزود: در زمان کنونی سه وزارتخانه کشور، راه و شهرسازی و نیرو در بخش حفر تونل مشغول به فعالیت هستند.


نامجو تصریح کرد: در زمان کنونی در 10 شهر کشور، کارهای حفر تونل مترو توسط وزارت کشور در زیر مجموعه شهرداری ها در حال انجام بوده و 14 شهر بالای یک میلیون نفر جمعیت در اولویت نخست و 50 شهر بالای 50 هزار نفر جمعیت در مرحله بعدی تونل سازی مترو هستند.


وی ادامه داد: در حیطه کارهای وزارت راه و شهرسازی نیز 130 کیلومتر تونل ساخته شده است و 97 کیلومتر تونل در دست طراحی و 63 کیلومتر در حال ساخت است.


وی همچنین درخصوص ساخت تونل در وزارت نیرو گفت: در زمان کنونی 15 تونل بزرگ در دست بهره برداری برای دسترسی به محل سدها در وزارت نیرو وجود دارد و پنج تونل انتقال آب نیز در حال اجرا و سه تونل در دست بهره برداری است.


وزیر نیرو اتمام حفر تونل 14 کیلومتری غرب در 28 اردیبهشت ماه جاری، تونل 30 کیلومتری کرج در اول خرداد، تونل پیوسته دز به قمرود با 36 کیلومتر در 18 شهریور ماه و خارج شدن دستگاه تی بی ام از تونل کوهرنگ 3 تا پایان سال را رکوردی استثنایی در ساخت و حفر تونل در کشور عنوان کرد.


نامجو زمان طولانی تجهیز و راه اندازی دستگاه تی بی ام را ازجمله مشکلات ساخت تونل و عدم رغبت مشاوران در ورود به حفر تونل اعلام کرد و گفت: ریزش تونل، تغییر مسیر تونل، حمله گازهای کشنده به کارگاه و گیر کردن دستگاه تی بی ام مشکلات مختلف کار با این دستگاه در حفر تونل بوده است که خوشبختانه متخصصان ایرانی بر همه این مشکلات چیره شده اند.


وی با اشاره به چالش های موجود در ساخت تونل توسط وزارت نیزو، این همایش را عاملی در برطرف کردن کمبودها و نیازهای موجود در ساخت تونل در کشور مطرح کرد.


نامجو آثار زیست محیطی تونل ها در کشور، زمان بر بودن طرح ها و وابستگی تکنیکی و فنی به قطعه های خارج، ریسک بالا در ساخت قطعه ها و عدم خرید تضمینی را از جمله چالش های موجود در حفر تونل عنوان کرد و گفت: در سال های اخیر، موفقیت های زیادی در راه اندازی دستگاه ها بدون نیاز به خارج حاصل شده است.


وی ادامه داد: البته با توجه به وجود 100 تونل جاده ای در کشور در زمان کنونی و طرح های بزرگ ساخت تونل، ظرفیت قابل توجهی برای ساخت قطعه ها توسط صنعتگران داخلی در سال های اخیر به وجود آمده است.


وزیر نیرو همچنین ایران را جزو پنج کشور نخست جهان در سدسازی عنوان کرد و گفت: در زمان کنونی بیش از 612 سد در دست بهره برداری و 336 سد در دست مطالعه در کشور وجود دارد.


به گفته وی، در چند ماه آینده شاهد راه اندازی واحد چهارم سد گتوند نیز خواهیم بود.


وی اظهار داشت: در زمان کنونی، جمهوری اسلامی ایران در 23 کشور جهان خدمات فنی و مهندسی در زمینه های سد سازی، ساخت نیروگاه و تونل انجام می دهد.


نامجو همچنین تغییرات اقلیم در کشور را بحثی جدی قلمداد کرد و گفت: باید از جهت پایداری، رسوب مخازن سدها و نوع مدیریت منابع آب ذخیره شده در سدها بر روی سدهایی که در کشور ساخته می شود، کار شود.


وی افزود: با سرمایه گذاری های انجام شده انتظار می رود طول عمر بهره برداری از سدها با توجه به دانش و فناوری های جدید امکان پذیر باشد.


وزیر نیرو در پایان "بررسی مدیریت منابع آبی کشور با توجه به فعالیت های آبی کشورهای همسایه"، "ترویج مدل های موفق مالی"، "مدیریت سمت و تقاضا" و " استفاده بهینه از آنچه تاکنون ساخته شده است" را از جمله موارد مهم قابل توجه در همایش هایی از این دست خواند.


وی ادامه داد: در زمان کنونی بیش از 200 هزار میلیارد تومان نقدینگی در جامعه وجود دارد که انباشت سرمایه بسیاری در کشور است و باید با استفاده از خلاقیت و فکر مهندسی این سرمایه در خدمت آبادانی کشور قرار گیرد.


پایان پیام/
 

کد خبر 183785

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha