افغانستان از خدا می‌خواهد که ایران با ترانزیت مواد مخدر مبارزه کند

سخنگوی قوه قضاییه درخصوص افزایش اعدام مجرمان افغانی در ایران و تذکر سازمان حقوق بشر جهانی گفت:ایران و افغانستان مشکل قضایی با یکدیگر ندارند.افغانستان از خدا می‌خواهد که ایران با ترانزیت مواد مخدر مبارزه کند.

به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضاییه در سی و هفتمین نشست خود با خبرنگاران در پاسخ به سؤال شبستان در این خصوص که پاسخ ایران به تذکر سازمان حقوق بشر جهانی در مورد افزایش اعزام اتباع افغانی در کشورمان چیست، گفت: سازمان حقوق بشر جهانی به آنهایی که افغانستان را اشغال کرد‌ه‌اند و زن و مرد را می‌کشند و هر نوع جنایتی می‌کنند هیچ اعتراضی نمی‌کند. امروز مواد مخدر یکی از معضلات تمام دنیا است و ما می‌خواهیم با این معضل مبارزه کنیم، کشورهایی که ادعای حقوق بشر دارند از لابراتورهای مواد مخدر و مافیای این‌گونه مواد در افغانستان حمایت می‌کنند اما ایران در مبارزه با مواد مخدر هزینه‌های هنگفتی پرداخت می‌کند.

اژه‌ای با اظهار این مطلب که ایران در بحث مبارزه با مواد مخدر هزینه‌های مادی و جانی زیادی متقبل می‌شود، افزود: به طور طبیعی بخش عمده‌ای از مواد مخدر افغانستان به ایران می‌آید و در ایران یا ترانزیت شده یا در سطح کشور توزیع می‌شود که ما با این مسئله برخورد می‌کنیم.

دادستان کل کشور با بیان این مطلب که مجرمان مواد مخدر چه ایرانی باشند چه از کشورهای دیگر با آنها برخورد می‌شود، اضافه کرد: تمام دنیا باید در این مبارزه به ما کمک کنند، همان‌گونه که افغان‌ها به ما کمک کرده و می‌گویند که از خدایشان است که مبارزه با مواد مخدر از سوی ایران انجام می‌شود.

اژه‌ای ادامه داد: در استرداد مجرمان و معاضدت‌های قضایی ایران و افغانستان مشکلی ندارند و اگر مشکل داشته باشند خودشان بیان می‌کنند، نیازی به کمک سازمان حقوق بشر جهانی نیست.

وی در ادامه در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا در مرحله دوم رسیدگی به پرونده بیمه ایران مقامات دولتی‌ای که نام‌شان در این پرونده محاکمه خواهند شد، اظهار داشت: باید منتظر بمانیم و شاهد دادگاه مرحله دوم باشیم که ببینیم چه می‌شود.

محسنی اژه‌ای به سؤالی با این موضوع که متهمان در تحقیقات مقدماتی اجازه ملاقات و تماس با خانواده و وکیل‌شان را ندارند اما وکیل مهدی هاشمی گفته که در این مرحله تاکنون وی سه بار با پدرش تماس داشته و احساس رضایت کرده است، پاسخ داد: تبصره ماده 128 آیین دادرسی کیفری در خصوص حضور وکیل و همچنین قانون شهروندی نیز در همین مورد صحبت کرده است، یک بحث این است که در زمان تحقیقات آیا متهم می‌تواند ملاقات داشته باشد چه با خانواده چه با وکیل و یا با آنها تماس داشته باشد و طبق قانون تمام آنها به نظر قاضی بستگی دارد.

وی تصریح کرد: اگر قاضی احساس کند تماس‌گرفتن کسی با وکیل و یا خانواده‌اش بلامانع باشد به او ملاقات داده می‌شود و وکیل هم می‌تواند در ملاقات‌ها حاضر شود اما در غیر صلاحدید قاضی بازپرس می‌تواند این اجازه را ندهد اما به صراحت می‌توانم بگویم این مورد با سایر موارد از این جهت تفاوت نمی‌کند، همه اینها به تشخیص قاضی پرونده است زیرا به دنبال آن است که در تحقیقات پرونده خللی ایجاد نشود و در این مرحله ملاقات‌نداشتن کسی مورد تنبیه او نیست بلکه به مراحل تحقیقات پرونده بستگی دارد.

محسنی اژه‌ای در ادامه در خصوص اینکه سوم آبان قرار بازداشت مهدی هاشمی به پایان می‌رسد و آیا این قرار بازداشت تمدید می‌شود و یا وی با وثیقه آزاد می‌گردد، خاطرنشان کرد: در موارد مختلف و شرایط متهم این فرق دارد. اگر قاضی ببیند که در جهاتی در خصوص تحقیقات پرونده کامل نشده است می‌تواند تا دو ماه این قرار بازداشت را تمدید کند و پس از دو ماه اگر باز خواست این قرار را تمدید کند باید به وکیل و خانواده متهم برساند و در دادگاه این مسئله مطرح شود و در صورت تأیید قرار تمدید می‌شود و در غیر این صورت به تبدیل می‌رسد، در این مورد نیز هنوز مشخص نیست.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 183799

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha