حجتالاسلام محسن غرویان، عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه فرمودههای مقام معظم رهبری در جمع روحانیون، ائمه جماعات و نیز جوانان استان خراسان شمالی را سخنانی راهگشا برای همگان دانست و به خبرنگار شبستان گفت: مهمترین محور بیانات رهبری تاکید بر رونق مساجد و تعیین امام جماعت شایسته برای مساجد است.
وی بیان کرد: جو و فضای کشور متأسفانه در این اواخر از نظر اخلاقی فضای مناسبی نیست و تنشها، گفتوگوها و منازعات سیاسی، فضای اخلاقی را تا حدودی آلوده کرده است و تنها مکانی که میتواند این فضای اخلاقی را تعدیل کند، مساجد هستند.
وی ادامه داد: به اعتقاد رهبری، تنها گروهی که میتوانند در ایجاد فضای اخلاقی و معنوی در کشور مؤثرتر باشند روحانیون و ائمه جماعات هستند زیرا که در مساجد با همه اقشار مردم در ارتباط هستند.
این استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر تلفیق فضای اخلاق اسلامی دین با فضای فعلی در کشور اظهار کرد: در صورت محور قرار گرفتن اخلاق در جامعه تنشها و درگیریهای سیاسی کم می شود. به اسم منازعات نباید یکدیگر را تخریب کرد زیرا در صورتی که این رویه نادرست اصلاح نشود فضای اخلاقی آثار و آفات منفی در کل اقشار جامعه می گذارد.
این محقق و فعال در حوزه مساجد خاطرنشان کرد: تنها راهکار رفع اختلافات و درگیریهای سیاسی بازگشت به مسجد و نماز و پایگاههای عبادی است که باید مردم را به سمت و سوی اخلاقیات جذب کند.
حجتالاسلام غرویان ابراز کرد: مقام معظم رهبری در دیدار با جوانان بیش از 16 سؤال را مطرح کردند که بسیاری از آنها جنبه اخلاقی داشتند، به عنوان مثال مقام معظم رهبری دلایل قانونگریزی، بیاعتمادی، تخلفات، رباخواری در جامعه را مطرح کردند که همه آنها اگر ریشهیابی شود در ضعف ایمان است و پایگاه ایمانسازی نیز مساجد هستند، از این جهت رهبری تأکید فراوانی بر این نکته داشتهاند.
وی با اشاره به تأکیدات رهبری بر ضرورت استفاده از ائمه جماعات شایسته در مساجد تصریح کرد: ویژگی امام جماعت شایسته داشتن دو عنصر اساسی علم و عمل است. یعنی امام جماعت باید عالم به علم و عامل در علم باشد. علم امام جماعت باید به روز، کاربردی و مفید باشد که پاسخ به شبهات جوانان دهد و در مسایل سیاسی، اعتقادی و عرفانی نیز عالم به روز و زمان باشد و در عمل نیز به آنچه که میگوید خودش نیز عمل کند تا اعتماد مردم را جلب کند.
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: ائمه جماعات باید روی خوش به جوانان نشان دهند. برخی از ائمه جماعات مساجد با آگاهی از نیازهای روز جوانان آنها را درک میکنند و با روی گشاده و همراه با عطوفت و مهربانی پذیرای جوانان در مساجد هستند ولی برخی از ائمه جماعات در برخورد با جوانان کجسلیقه هستند که این رفتارها بر جوانان اثر منفی میگذارد.
وی ادامه داد: نسل جوان در آینده کشور تأثیرگذار است اگر بتوانیم آنها را به مسجد جذب کنیم در آینده کشور بسیار مؤثر خواهند بود.
پایان پیام/
نظر شما