خبرگزاری شبستان// استان گلستان
اولین روز از ذی الحجه روزی است که حضرت علی(ع) و فاطمه (س) برای طی مسیر زندگی با هم همپیمان شدند و زیباترین پیوند آسمانی را رقم زدند تا به همگان بیاموزند که می شود از رنگ وارنگ دنیا خالی، و در عبن سادگی برترین بود.
پیوند آسمانیِ برترین بانوی عالم فاطمه زهرا با مولای مؤمنان علی (ع) چنین بود جهیزیه ای از چند تکه لوازم ضروری و بیشترش سفال و لباسی ساده و جشنی ساده تر، ولی ماندنی ترین و آسمانی ترین پیوند عالم را به همراه داشت.
چنین روز فرخنده ای به عنوان روز ازدواج نامگذاری شد تا جوانان از آن بزرگواران الگوپذیریی داشته باشند و برای چنین پیوند مقدسی که سرنوشت یک عمر را تعیین می کند بهترین تصمیم با بهترین الگوپذیری محقق شود.
ازدواج اساس و بنیان وجود هر شخص و ادامه بقای نسل انسان است، قراردادی رسمی و فرهنگی مشترک، میان همه جوامع است و با نیازهای عمیق و ریشهدار انسان در طول تاریخ بشریت سر و کار دارد که بدون آن جامعه انسانی با دگرگونی ها و چالش هایی مواجه خواهد شد.
اما متاسفانه جامعه امروز ایرانی با همه تبلیغاتی که در خصوص ازدواج آسان، موقع و پایدار انجام می شود با مشکلات عدیده ای روبه رو شده که برخی آن را به دلیل مباحث اقتصادی و برخی نیز معضلات به وجود آمده را در فرهنگ جستجو می کنند.
در ازدواج های امروزی، رسم و رسوم ساده و بی پیرایه روزگاران پیشین و انجام مراسم به دور از هر گونه ظاهرسازی و تجملات و فخر فروشی، به مراسمی پر خرج و صحنهی نمایش قدرت و توان مادی خانوادهها تبدیل شده و باعث گردیده است که پدیده ازدواج، برای جوانان با مشکلات خاصی روبه رو شود. مشکلاتی که اصل ماجرا را که تشکیل یک خانواده است شاید با بحران جدی مواجه کند.
و آنجا مسئله بغرنج تر می شود که خانواده ها و بزرگترها بیشتر از جوانان به این امر اصرار دارند و به بهانه اینکه تنها یک شب است و باید ماندنی شود هر روز به تجملات جشن های عروسی بیشتر می کنند تا جایی که فکر ازدواج برای برخی جوانان عذاب آور شده است.
ازدواج با اینکه یکی از رویایی ترین آرزوهای هر انسانی در سنین جوانی است اما امروز به یکی از چالش های مهم جامعه جوان کشور تبدیل شده و این چالش هنگامی از اهمیت فزونتری برخوردار می شود که تنها لحظه ای بر روی آمارهای رسمی و غیررسمی تعداد دختران و پسرانی که در انتظار این رویداد مهم زندگی هستند و دیگر از حد متوسط سن ازدواجشان گذشته است نظر افکنیم.
حالا اینجا سوالی مطرح می شود با همه مشکلات اقتصادی چه چیز باعث می شود تا همواره به تجملات در ازدواج ها تاکید شود با وجود اینکه همه با آن مخالف و آنرا امری نامعقول می دانند؟!!!
همانطور که گفته شد شاید بتوان ریشه برخی از این معضلات را در فرهنگ جستجو کرد، درحالی که در جامعه اسلامی زندگی می کنیم و سادگی زندگی ائمه را الگوی خود قرار داده ایم اما متاسفانه شاهد هستیم که رسانه ملی ما بیشترین تبلیغ تجملگرایی را انجام می دهد، سادگی در فیلم ها و سریال های ایرانی جای ندارد از این که بگذریم امر دیگری نیز باعث ترویج تجملگرایی در بین آحاد جامعه نیز می شود و آن هم عملکرد مسئولان است، تا چه اندازه آنها همانطور که بر ازدواج ساده تاکید کرده اند این مسئله در جشن ازدواج فرزندانشان وجود خواهد داشت!!!
مسئولان نباید فراموش کنند که آنها رواج دهنده بسیاری از مسائل خواهند بود، فرهنگ تنها با سخن و سفارش اصلاح نخواهد شد و در این امر باید عملگرایی نیز وجود داشته باشد.
وقتی فرزند فلان مدیرکل در بهترین تالار، با گزاف ترین هزینه ها جشن عروسی خود را به پا می کند دیگر از مردم عادی انتظاری نیست.
برای حل این معضل و اصلاح فرهنگ ازدواج همه باید تلاش کنند، در این امر تنها نمی توان با ارائه یک شعار ازدواج آسان، به موقع و پایدار بسنده کرد بلکه باید راهکارهای اساسی و عملی در این خصوص ارائه و پاردوکس ها را مرتفع ساخت.
با این همه ازدواج یک امر مقدس و پسندیده است، که بیش از هر چیزی در آن عشق و تعهد دو انسان ضامن خوشبختی آنها خواهد شد، نه هزینه گزاف، تالارهای زیبا و سفرهای عقد میلیونی چه بسیار جشن هایی که اینگونه به پا شد و تنها در چند ماه دوام آورد و چه بسیار ازدواج های که در عین سادگی سال ها عشق و زیبایی را خلق کرد.
حضرت علی (ع) و فاطمه(س) تعهدی آسمانی با هم بستند و برای اسلام و هدایت انسان ها باشکوترین جلوه های انسانی را در کنار هم و با هم خلق کردند تا اسوه تمام مردان و زنان آزاده عالم شوند.
پایان پیام/
نظر شما