دانشگاه آزاد 90 درصد بومی گزینی کرده است

رئیس مرکز آزمون دانشگاه آزاد اسلامی از بومی گزینی 90 درصدی دانشگاه آزاد اسلامی در سال تحصیلی جاری خبر داد.

خبرگزاری شبستان: ناصر اقبالی رئیس مرکز آزمون دانشگاه آزاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار شبستان از موفقیت این دانشگاه در قبولی 90 درصدی دانشجویان در دانشگاه های استان محل زندگی خود خبر داد و افزود: در سال تحصیلی جاری دانشگاه آزاد اسلامی در این خصوص رکورد جدیدی را به ثبت رسانده است و قسمتی از 10 درصد باقی مانده نیز کسانی هستند که شاید رشته مورد نظر آنها در استان محل زندگیشان موجود نبوده است.


مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: تمرکز دانشگاه بر روی پذیرش بومی است و این امر در دانشگاه آزاد به صورت یک اصل درآمده و در ساختار سنجش دانشگاه دیده شده است همچنین پذیرش در دانشگاه آزاد استانی شده و به رؤسای مناطق دانشگاهی استان‌های کشور اختیار داده شده که در استان زیر نظر خود دانشجویانی را که خواهان تحصیل در شهر نزدیک محل زندگی خود هستند در داخل استان جابه جا کند.

 

وی افزود:به طور مثال اگر داوطلبی در استان مازندران و در شهرستان آمل پذیرفته شده رییس استان مجوز دارد که وی را به نزدیک‌ترین محل زندگی فرد مثلا بابل منتقل کند و این امر به صورت قانون ابلاغ شده تا مطلوبیت انتخاب رشته محل را به بالاترین حد خود برساند.


پذیرش دانشجو در هر مقطعی فقط از طریق مرکز آزمون

اقبالی در مورد شایعه پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه آزاد اسلامی نیز گفت: پذیرش دانشجو در سراسر کشور تنها از طریق مرکز آزمون انجام می شود و هرگونه پذیرش غیر از این شیوه خلاف قانون بوده و مورد تأیید دانشگاه نیست.


وی افزود: بحث پذیرش بدون کنکور کارشناسی ارشد تنها از طریق نفرات برتر دانشگاه است که باز هم این پذیرش از طریق مرکز آزمون انجام می شود و هیچ واحد دانشگاهی اختیار پذیرش دانشجو خارج از این ضوابط را ندارد.


سوالات کنکور؛ امنیت، انتخاب و طراحان

مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص سوالات کنکور نیز گفت: هر ساله بازنگری در کمیت و کیفیت سؤالات آزمون‌ها انجام می‌شود و این رویه از سال‌های گذشته ادامه داشته است و در انتخاب طراحان بازنگری می‌شود و طراحان سوالات در سطوح مختلف متفاوت هستند.


وی در ادامه افزود: با توجه به اینکه عمده آزمون های دانشگاه آزاد اسلامی به صورت تستی است تعداد زیادی سؤال در گروه‌های مختلف در بانک سوالات قرار می گیرد و به صورت تصادفی برای داوطلبان آماده می‌شود و امکان آگاهی طراحان از اینکه سؤالاتشان حتما در آزمون می آید، وجود ندارد.


اقبالی در مورد ملاک انتخاب طراحان سوالات کنکور گفت: در آزمون‌های کاردانی و کارشناسی از دبیران باسابقه، متدین و متعهد آموزش و پرورش و در سطوح تحصیلات تکمیل از استادان متعهد سراسر کشور استفاده می شود.


وی در مورد امنیت سوالات کنکور نیز گفت: امنیت در عالی‌ترین سطح خودش است و امنیت در ده سال گذشته بسیار بالا بوده و ضریب اطمینان در سطح بسیار بالایی است.


انتخاب 20 گزینه به جای انتخاب هفتم برای بومی گزینی
اقبالی همچنین اظهار داشت: هرساله دانشگاه آزاد افرادی را که پذیرفته نمی‌شوند در انتخاب دانشگاه یا انتخاب هفتم دانشگاه شرکت می داد اما در سال جاری به جهت اینکه از این امر به این دلیل که باعث پذیرش غیربومی در دانشگاه می‌شد جلوگیری شد و امسال دانشگاه از مردودین دعوت کرد و 20 گزینه را به انتخاب خود داوطلبان مجدد برای انتخاب گذاشت و این امر به پررنگ ‌شدن و بومی ‌گزینی کمک بسیاری کرد.


رئیس مرکز آزمون دانشگاه آزاد اسلامی در مورد شهریه دانشگاه آزاد نیز گفت: شهریه در اختیار هیئت امنا است ولی در مقطع کاردانی مهر امسال 20 درصد تخفیف برای همه دانشجویان در نظر گرفته شد.

 

سخت ترین واحدها و نسبت جنسیتی
اقبالی نسبت جنسیتی را به صورت کلی در تمام مقاطع 50 درصد مرد به 50 درصد زن اعلام کرد و افزود: در مقاطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته که رشته ها بیشتر فنی هستند اکثرا مورد استقبال مردان و رشته های انسانی مورد استقبال زنان هستند، البته رشته شهرهایی هستند که فقط زن یا مرد می‌گیرند ولی این رشته شهر ها تعداد زیادی نیستند و تعیین ظرفیت و جنسیت رشته شهرها به عهده شورای گسترش دانشگاه است و مرکز آزمون مجری مصوبات شورا است.


وی واحدهای دانشگاهی شهر تهران را سخت ترین واحدهای دانشگاهی برای قبولی در آزمون دانشگاه آزاد اسلامی اعلام کرد ولی از واحد خاصی در این مورد یاد نکرد.

حذف کنکور مقاطع کاردانی و کارشناسی

اقبالی همچنین به حذف کنکور در مقطع کاردانی اشاره کرد و افزود: کلیه داوطلبان در مقطع کاردانی می توانند به نزدیک‌ترین مرکز دانشگاه آزاد اسلامی محل زندگی خود مراجعه کنند و نسبت به ثبت نام در رشته محل مورد علاقه اقدام کنند.


وی در این خصوص افزود: پیشنهاد حذف کنکور در مقطع کارشناسی پیوسته و ناپیوسته دانشگاه آزاد اسلامی به وزارت علوم ارجاع شده و فعالیت های اولیه در این خصوص انجام شده و امیدواریم این موضوع به تصویب رسیده و بتوانیم از نیمه دوم سال تحصیلی جاری در این مقاطع دانشجو پذیرش کنیم.


وی فعالیت های دانشگاه آزاد اسلامی را امسال بر محور حذف برگزاری کنکور در مقاطع کاردانی و کارشناسی دانست و افزود: بستر قانونی و اجرایی این امر پدید آمده و احتمال تصویب این قانون بسیار زیاد است همچنین در خصوص حذف کنکور دانشگاه آزاد اسلامی پیش‌قدم بوده و تجارب خوبی را در این زمینه داشته است که خوشبختانه استقبال و اعتبار خوبی را بدست آورده است.


رئیس مرکز آزمون دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به کثرت تقاضا و تغییر ساختار سنی داوطلبان کشور به سمت تحصیلات تکمیلی حذف آزمون کارشناسی ارشد و دکتری در سال‌های نزدیک را بعید دانست و افزود: تنها پذیرش دانشجو بدون کنکور از طریق فارغ‌التحصیلان برتر، قهرمانان ورزشی و مخترعان و مکتشفین است که مورد تأیید کشوری و دارای آیین‌نامه است که به صورت محدود در دانشگاه‌های آزاد و سراسری انجام می شود.

 

امکان انتخاب رشته محل مجدد کارشناسی ناپیوسته

وی از امکان انتخاب رشته محل جدید آزمون کارشناسی ناپیوسته دانشگاه آزاد خبر داد و افزود: کسانی که در رشته شهرهای مورد علاقه پذیرفته نشده مجددا می توانند در رشته شهرهایی که ظرفیت آنها تکمیل نشده انتخاب رشته کنند.


وی افزود: علاقه مندان می توانند با مراجعه به سایت مرکز آزمون نسبت به ثبت‌نام در رشته‌ محل های جدید اقدام کنند و پس از ثبت‌نام و گرفتن پرینت به واحد دانشگاهی مورد نظر خود مراجعه کنند و ثبت نام کنند.

 

اقبالی بیان داشت: این امکان برای اولین بار ایجاد شده و کلیه کسانی که در آزمون شرکت کرده اند می توانند در رشته هایی که ظرفیتشان تکمیل نشده است می توانند در محل مطلوب‌تر خود پذیرفته شدند.

 

مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: این امکان انتخاب رشته محل جدید دانشگاه آزاد از 23 مهرماه شروع شده و تا پایان تکمیل ظرفیت رشته ادامه دارد و به داوطلبان توصیه می شود که با توجه به محدودیت ظرفیت‌های اعلام‌ شده به سرعت نسبت به ثبت‌نام اقدام کنند.


سهم 25 درصدی مصاحبه در آزمون دکتری

رئیس مرکز آزمون دانشگاه آزاد اسلامی گفت: تاثیر مصاحبه در قبولی داوطلبان آزمون دکتری دانشگاه آزاد اسلامی در گذشته 30 درصد بوده که اکنون این میزان به 25 درصد کاهش یافته است.


وی افزود: این سهم در اختیار گروه های تخصصی دانشگاه است که با انجام مصاحبه 25 درصد در قبولی دانشجویان در مقطع دکتری تاثیر دارند. همچنین نقش نظر سلیقه ای در این مورد کم شده است.


مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: آزمون دکتری دانشگاه آزاد اسلامی به دلیل افزایش تعداد داوطلبان در این مقطع تغییراتی کرده است و از سال آینده در اکثر رشته‌ها این آزمون به صورت تستی انجام می گیرد تا امنیت و دقت پذیرش دانشجو بیشتر شود.


وی بیان داشت: پذیرش دانشجو در دوره دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی طی دو مرحله آزمون کتبی و مصاحبه علمی انجام می شود و پس از آزمون کتبی بر اساس ظرفیت پذیرش هر رشته تعدادی از داوطلبان حائز شرایط با اولویت نمره کتبی به مصاحبه علمی دعوت می شوند و پذیرفته شدگان نهایی از میان افراد مصاحبه شده با بالاترین امتیاز انتخاب می شوند همچنین متقاضیان دوره دکتری تخصصی بدون آزمون نیز ابتدا بر اساس امتیازات حاصل از معدل، نمره پایان نامه و تولیدات علمی رتبه بندی و سپس تعدادی از داوطلبان با توجه به ظرفیت پذیرش و با اولویت امتیاز ات به مصاحبه علمی دعوت شده و پذیرش نهایی با توجه به امتیاز نهایی هر داوطلب انجام می شود.


آزمون دکتری تخصصی سال 91 دانشگاه آزاد اسلامی در 182 رشته و با شرکت بیش از 38 هزار نفر برگزار شده است که نسبت به سال گذشته 65 درصد رشد داشته است.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 184448

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha