به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، سردار سید محمد باقرزاده، فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح، صبح امروز(26 مهر) در نشست خبری با اصحاب رسانه پیرامون تشریح آغاز عملیات برون مرزی تفحص پیکر مطهر شهدای 8 سال دفاع مقدس در کشور عراق که در معراج شهدای اهواز برگزار شد، با بیان اینکه بیش از هفت هزار شهید در خاک عراق باید مورد تفحص قرار گیرند، گفت: به دنبال پیگیری های مستمر و تلاش های به عمل آمده جهت از سرگیری عمیات جستجوی مفقودین 8 سال دفاع مقدس در خاک عراق و نشست هایی که در این خصوص در ژنو، تهران، بصره، بغداد و سلیمانیه با مسئولان ذی ربط از جمله وزارت امور خارجه، دفاع و حقوق انسانی برگزار شد از دی ماه سال 90 موفق شدیم تیم هایی را به صورت مقطعی به خاک عراق اعزام کنیم.
وی اضافه کرد: در طول این مدت تلاش شده با توجه به تجربیاتی که در زمان رژیم بعثی عراق از عملیات های برون مرزی بوده و بسته به شرایط جدید عراق و ملاحظاتی که این کشور از جهت امنیتی داشته طرحی را ارائه کنیم که عراقی ها بتوانند متناسب با آن عمل کنند.
سردار باقر زاده، تأکید کرد: تقدم این طرح از منطقه عمومی فاو بود که به صورت سه جانبه با همکاری کمیته بین المللی صلیب سرخ و با کمک عراقی ها انجام شد و با عنایت به سوابق عملیات والفجر 8 و تک دشمن که در انتهای جنگ داشتیم برنامه ای به به صورت کاملاً فنی در دستور کار قرار دادیم.
وی افزود: معمولاً این گونه است که در مناطق عملیاتی با تکیه بر اطلاعات رزمی که شامل گسترش، ترکیب و استعداد یگان های مرزی است، آمار و اطلاعاتی که از تعداد شهدا در اختیار داریم، کاوش هایی که در گذشته انجام شده و فعالیت های شناسایی و گمانه زنی در مناطق عملیاتی، پیکرهای شهدا را کشف می کنیم.
وی با بیان اینکه طبیعی است که در این مسیر ممکن است تعدادی از اجساد سربازان عراقی نیز کشف شود که در منطقه فاو تعداد عراقی ها بسیار بیشتر از شهدای ایران بود، تصریح کرد: پیکرهای مطهر شهدا با تکیه بر وسایل شخصی که در اغلب این موارد آثار و لوازمی از آنها وجود دارد، قمقمه، پلاک، کارت، تصاویری که همراه دارند همچون عکس امام(ره) و مقام معظم رهبری و... قابل شناسایی بوده و نشان می دهد که این ها ایرانی هستند.
فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح، یاد آور شد: در بسیاری از موارد امکان اختلاط در رابطه با اجساد وجود ندارد و کنترل ها کاملاً دقیق می باشد و در مواردی که احراز نشود جسدی ایرانی است یا عراقی، بر اساس قوانین شرعی در یکی از قبرستان های مسلمین دفن می شود.
وی عنوان کرد: در خلال این تفحص ها صحنه هایی مشاهده می شود از عشق و ارادت سربازان عراقی که در زمان رژیم صدام نبودند اما اکنون به حقانیت امام ایمان آوردند و مراتب محبت خود را نشان می دهند و بیانگر این است که پیام انقلاب اسلامی به کشور عراق منتقل شده و مردم این کشور بعد از فروپاشی رژیم بعثی صدام متوجه شدند جنگی که صدام بر هر دو ملت تحمیل کرد چه نتلیج مخربی داشته است.
وی با بیان اینکه به دلیل پیچیدگی هایی که در ساختار اداری عراق وجود دارد موانع و مشکلاتی در هماهنگی پیش می آید که روند کار را کند و باعث می شود نتایج دیرتر حاصل شود، اظهار کرد: در طول این مدت با چند مرکز و دستگاه هایی همچون وزارت های امور خارجه، دفاع، حقوق انسان، کشور، اقتصاد، گمرک و دستگاه هایی که به نوعی دخیل و مرتبط هستند هماهنگ کردیم که مارا دشوارمی کند.
این مقام مسئول، با بیان اینکه این امور در ایران تحت فرماندهی ستاد کل نیروهای مسلح است و مشکل خاصی در این زمینه وجود ندارد، خاطر نشان کرد: لیکن با توجه به تغییر ساختارها در عراق مسیر انجام فعالیت ها طولانی و کند شده است.
وی با اشاره به اینکه در یک مقطع کوتاه در جزیره مجنون شناسایی صورت گرفت و پیکر تعدادی از شهدا را پیدا کردیم، ادامه داد: در منطقه فاو نیز تیمی مستقر شده و امروز نیز جهت مذاکره و شناسایی عازم عراق هستیم؛ در حدود 9 جزیره باید برای شناسایی شهدا کاوش صورت گیرد و در این مناطق باید به صورت سازمان یافته کار کنیم.
سردار باقر زاده، ابراز داشت: فاو، جزایر مجنون، اروند رود، بخش هایی از شلمچه، منطقه دوئچی از نقاط عمده در جنوب هستند که در دستور کار برای تفحص هستند و همچنین در غرب و شمال غرب نیز رقم قابل توجهی از شهدا وجود دارد و تنها در کردستان عراق بیش از 2 هزار شهید در مناطقی همچون دربندیخان، قادر، حاج عمران، ماوت داریم که باید مورد کاوش قرار گیرند.
وی با بیان اینکه قبل از ماه رمضان تفحص هایی در این مناطق انجام شد ولی متأسفانه بعد از ماه مبارک عراقی ها در محل حاضر نشدند، اذعان کرد: هنوز در تلاشیم که آنها را به منطقه کردستان فراخوانی کنیم و بتوانیم پیکرهای شهدا را به هر شکل ممکن بازگردانیم تا پاسخگوی دستهای نیازمند همه کسانی باشیم که نسبت به شهدا احساس نیاز دارند.
پایان پیام/
نظر شما