خبرگزاری شبستان // سنندج
شهر 400هزار نفری سنندج هر ساله با افزایش جمعیت برخوردار بوده و علی رغم افزایش وسایل نقلیه در این شهر متأسفانه تاکنون در خصوص زیرساخت های توسعه ای و ایجاد خیابان ها و کمربندی های مؤثر فعالیت گسترده ای صورت نگرفته است و اگر اقداماتی هم شده با روند سریع افزایش وسایل نقلیه در این شهر نامتوازن بوده است.
معضل ترافیک سنندج تا حدی است که در ساعات پایانی روز بیشتر میادین اصلی شهر از وجود ماشین مملو شده و ترافیک سرسام آوری این شهر زیبا را در بر می گیرد و زمینه ساز آلودگی صوتی و دیگر مشکلات فرهنگی و اجتماعی است.
همواره اعضای شورای ترافیک استان، طرح پیاده راه سازی، ایجاد تقاطع های غیرهمسطح و ایجاد تسهیلات لازم برای عابران پیاده و ساماندهی دست فروشان به عنوان راهکارهای عملی حوزه ترافیک در سنندج عنوان کرده اند.
عارف قادرزاده، رئیس پلیس راهور استان کردستان اظهار داشت: در حالی که طی چند سال اخیر تعداد وسائل نقلیه در سطح استان کردستان به بیش از سه برابر و یا بیشتر هم افزایش پیدا کرده اما متاسفانه وضعیت معابر در بافت مرکزی شهر سنندج به همان شیوه سابق باقیمانده است و هر روز بر دامنه این عدم تناسب افزوده می شود.
وی افزود: تمرکز مراکز اداری، تجاری و بهداشتی در مرکز شهر و تردد مردم در این گونه مناطق موجب شده که پدیده ای به نام سد معبر شکل بگیرد که این امر، شرایط را در سنندج وخیم تر کرده است.
قادرزاده از بحران جمعیتی و عدم امکانات لازم در شهرک چندصدهزار نفری بهاران سنندج به عنوان یکی دیگر از بزرگترین معضلات و عوامل تشدید کننده بار ترافیکی سنندج نام برد که مسیر های جنوبی این شهر را در سیطره خود قرار داده و به عینه در اوایل وقت اداری و اواخر روز شاهد قفل شدن ورودی جنوبی سنندج و بار ترافیکی سنگین در این مسیر هستیم.
وی افزود: ایجاد امکانات رفاهی، خدماتی، آموزشی و بهداشتی در شهرک بهاران سنندج با گسترده جمعیتی بالای یکصدهزار نفری می تواند بسیاری از مشکلات ترافیکی هسته مرکزی سنندج را برطرف کند لذا امید است این مهم مدنظر مسئولان قرار گیرد.
قادرزاده، از عدم توجه برخی از رانندگان وسائل نقلیه به ویژه تاکسی داران به قوانین راهنمایی و رانندگی و تردد عابران پیاده به صورت عرضی و طولی در داخل خیابان ها را به عنوان دیگر مشکلات ترافیکی شهر سنندج و سایر نقاط استان نام برد که با فرهنگ سازی و آموزش های لازم این مهم قابل حل خواهد بود.
اردوان نوسودی، معاون عمرانی استاندار کردستان نیز بر تسریع در اجرای طرح های مصوب این شورا تأکید کرد و افزود: امیدواریم با تلاش همه متولیان در این زمینه در سال جاری شاهد تحقق برنامه ها و افتتاح طرح های عمرانی در بخش کنترل و تسهیل ترافیک در سطح شهر سنندج باشیم تا بستر لازم جهت ایجاد ترافیک روان و رفع نقاط پر ترافیک را فراهم کنیم.
نوسودی، ایجاد تقاطع های غیر هم سطح و یک طرفه کردن خیابان ها در هسته مرکزی شهر را به عنوان طرح هایی کوتاه مدت نام برد که در مقطع زمانی خاصی می تواند معضل ترافیکی سنندج را رفع کند.
وی خاطر نشان کرد: ایجاد کمربندی های مختلف و توسعه خدمات شهری به مناطق مختلف حاشیه شهر سنندج و تمرکز زدایی در حوزه خدمات ادارات و ارگان های دولتی از مهمترین راهکارهای کاهش ترافیک در هسته مرکزی سنندج به شمار می آید و مسئولان ارشد استان برای تحقق این مهم مصمم هستند.
امیر قادری، مدیرکل دفتر فنی استانداری کردستان نیز اظهار داشت: توسعه مسیر راه، راه حلی برای برطرف کردن ترافیک سواره در مرکز شهر سنندج نیست بلکه اجرای طرح پیاده راهسازی علاوه بر حل معضل ترافیک موجب سرزندگی و نشاط مرکز شهرها نیز خواهد شد.
وی با بیان اینکه به منظور کاهش بار ترافیکی در شهر سنندج مطالعه طرح پیاده راه از سوی شورای ترافیک استان در دست اقدام و تدوین است، تصریح کرد: بررسیهای کارشناسی مرتبط با مسائل حملونقل درون شهری نشان داده که مباحث انسان مدار یکی از راه حل های رفع مشکلات نقاط پر ترافیک شهری مانند شهر سنندج است.
وی افزود: در نظر است در راستای ساماندهی ترافیک در ساعات اوج تردد و عبور مرور در محورهای مرکزی شهر، از ورود وسایل نقلیه شخصی به حریم طرح در هسته مرکزی شهر جلوگیری شود.
مدیرکل دفتر فنی استانداری کردستان خاطر نشان کرد: تلاش می شود با تسهیل معابر و تجهیز امکانات مورد نیاز، عابران را هرچه بیشتر به سمت استفاده از وسایل نقلیه عمومی و نیز طی کردن مسیرهای کوتاه درون شهری به صورت پیاده ترغیب کنیم.
قادری اضافه کرد: توسعه پیاده راه ها نخستین حلقه برای کاهش بار ترافیکی و ایجاد بستر لازم برای تسهیل در تعاملات اجتماعی در یک شهر است.
البته باید در نظر داشت که مشکلات ترافیکی در هسته مرکزی سنندج را می توان با حضور و سرمایه گذاری بخش خصوصی در ایجاد پارکینگ های طبقاتی در این شهر بدون پارکینگ ، گسترش وسایل حمل و نقل عمومی و ایجاد مراکز خدماتی در" شهرک بهاران"، نواحی منفصل شهری همچون "نایسر"،"ننله"، "دوشان"، "حسن آباد" و دیگر مناطق حاشیه ای برطرف کرد اما متأسفانه شورای ترافیک استان طی چند سال اخیر عملکرد بسیار مثبتی نداشته و بار ها اعضای این شورا از تصویب و در دست اجرا بودن سه تقاطع غیر هم سطح بر روی بلوار پاسداران و مسیر ورودی شمال سنندج و تونل انقلاب به عنوان دستاوردهای مهم این شورا یاد می کنند.
یک طرفه کردن بیشتر خیابان های اصلی سنندج در هسته مرکزی این شهر یبه عنوان مسکنی بر این درد بوده و بارها مشکلات بسیاری را برای مسافران ورودی به سنندج ایجاد کرده است و در ساعات پرتردد خود این طرح نیز عاملی بر افزایش میزان ترافیک به شمار می آید.
علاوه بر معضل ترافیک باید به مشکلات عدیده مردم سنندج در خصوص نبود وسایل حمل و نقل عمومی همچون تاکسی و اتوبوس در ساعات پایانی روز و ساعات آغاطزین وقت ادارای اشاره کرد که به دلیل عدم نظارت و نبود طرحی جامع در این خصوص شاهد تبدیل شدن خیابان ها و میادین اصلی شهر سنندج به تابلویی انسانی و سوژه ای بسیار مناسب برای عکاسان خبری، جهانگردان و مسافران هستیم.
امید است شورای ترافیک استان با در نظر گرفتن همه جوانب و با بهره مندی از ایده ها و نظرات کارشناسان و نخبگان دانشگاهی طرحی جامع را برای برطرف کردن معضلات روز افزون ترافیک سنندج اجرایی کند و مصوبات این شورا از انجسام، پایداری و ضمانت اجرایی بالاتری برخوردار شود.
پایان پیام/
نظر شما