22 میلیارد دلار صادرات غیر نفتی در سال

توسعه تجارت خارجی و به ویژه صادرات از عوامل موثر در توسعه اقتصادی کشورها محسوب میگردد که می تواند علاوه بر رشد اقتصادی، موجب افزایش توان رقابت پذیری کشورها در عرصه های بین المللی گردد.

خبرگزاری شبستان: از سال 1376 بیست ونهم مهرماه با تصویب شورای فرهنگ عمومی کشور،بعنوان روزملی صادرات تعیین گردید تا بیانگر عزم و اراده ملی در مجموعه دولت و مردم برای توسعه صادرات غیرنفتی و در نتیجه توسعه اقتصادی کشور باشد.


انتخاب یک روز از سال بعنوان روزملی صادرات موجب گسترش تفکرو فرهنگ صادراتی در جامعه میگردد، لذا همه ساله به مناسبت این روز مراسمی باهدف توسعه فرهنگ عمومی صادرات کشور وتشویق صادرکنندگان وفعالان اقتصادی وبازرگانی کشور برگزار می شود.

 

اقتصاد کشور ایران به طور کلی بر پایه فروش نفت پایه گذاری شده است و در مقابل فروش ذخایر معدنی تمام شدنی کشور، اغلب مواد مورد نیاز صنایع و زندگی مردم از طریق واردات از کشورهای مختلف دنیا تامین می گردد.


در حال حاضر میزان واردات سالیانه کشور شامل کالا های ضروری مثل دارو و مواد اولیه کارخانجات و یا کالاهای غیرضروری مثل آدامس و انواع نوشابه، بالغ بر 70 میلیارد دلار در سال است.


بدیهی است با این میزان واردات سنگین، حیات و شکوفائی اقتصاد کشور به شدت وابسته به کشورهای خارجی می باشد و ناگفته مشهود است که وابستگی اقتصادی، وابستگی سیاسی و تسلط بیگانگان را بر کشور موجب خواهد شد.


آنچه ذکر شد مربوط به شرایط متعادل سیاسی کشور در جامعه بین الملل است، حال آنکه کشور ایران در حال حاضر در مقابل تحریم های ناجوانمردانه سنگین جهانی قرار گرفته و چنانچه بازار فروش نفت ایران مورد آسیب جدی قرار گیرد شرایط بسیار سخت تری برای اقتصاد کشور به وجود خواهد آمد.


دولت ایران از سالهای قبل نیز دارای صادراتی با ارزش به مراتب کمتر از واردات بوده است. اقلام صادراتی سنتی ایران در محصولاتی مثل فرش، صنایع دستی، خشکبار، زعفران و امثالهم خلاصه می شده است، ولی از حدود 15 سال گذشته با اهتمام بسیار جدی بخش خصوصی و توجه دولتمردان کشور، با شروع صدور تکنولوژی به خارج از کشور، موضوع صادرات از اهمیت ویژه ای در اقتصاد کشور برخوردار شده است.


به طور مثال در سال گذشته آمار صادرات خدمات فنی و مهندسی بالغ بر 6/4 میلیارد دلار بوده است و صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران که شامل همه نوع کارهای عمرانی از جمله سد، نیروگاه، پل، راه، خانه سازی و شهرک سازی و ... بوده است به 50 کشور دنیا صادر شده است.


لازم به توضیح است که صادرات تکنولوژی و خدمات فنی و مهندسی اصولاً در انحصار کشورهای پیشرفته جهان قرار دارد و به طور مثال بالاترین میزان صادرات خدمات فنی و مهندسی توسط کشور آمریکا انجام می گیرد و اصولاً ورود و عرض اندام شرکت های ایرانی عمدتاً خصوصی در مناقصات و بازارهای بین المللی و رقابت با شرکت های قدرتمند امریکایی و اروپایی و آسیایی از پدیده های قابل توجه است.


صادرات خدمات فنی و مهندسی به طور گسترده باعث رونق و ارتقاء تکنولوژی محصولات کارخانه ای داخل کشور بوده و اشتغال را که یکی از دغدغه های سالیان اخیر دنیا می باشد شکوفا خواهد کرد.


در حال حاضر مجموع صادرات سنتی محصولات کارخانجات ایرانی و صادرات خدمات فنی و مهندسی بالغ بر 22 میلیارد دلار در سال است (این میزان صادرات بدون در نظر گرفتن نفت و میعانات گازی است) و در برنامه های پنجساله توسعه ای جمهوری اسلامی ایران در نظر گرفته شده است که از صادرات به طور کلی حمایت شده و سعی شود که میزان صادرات و واردات کشور در تراز همدیگر قرار گیرند.


به مناسبت قدردانی و حمایت از صادرکنندگان همه ساله مراسمی در این روز با حضور ریاست جمهوری و مقامات بالای مملکتی و کلیه صادرکنندگان کشور برگزار می شود و صادرکنندگان نمونه لوح و تندیس مخصوصی را از ریاست جمهوری دریافت می کنند.


شانزدهمین سالروز ملی صادرات ایران نیز طی مراسمی باحضور جمعی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان توانمند کشور، محققان، پژوهشگران، کارشناسان، صاحب نظران، اساتید و دانشجویان برگزار میگردد.


پایان پیام/
 

کد خبر 185258

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha