کمر ناشران دینی خم شده است

میرکریمی با اشاره به اینکه ناشران در شرایط کنونی چه کتاب چاپ کنند و چه نکنند، متضرر هستند،گفت: کتب چاپ شده به عنوان سرمایه ملی به دلیل قیمت بالا در انبارها خاک می خورند.

رضا میرکریمی، مدیر انتشارات نسیم حیات با اشاره به اینکه گرانی کاغذ به تهدیدی جدی برای ناشران مبدل شده است، به خبرنگار شبستان گفت: 200 عنوان کتاب در نوبت چاپ داریم که به دلیل گرانی کاغذ و ملزومات چاپ قادر به انتشار آنها نیستم و برای چاپ این کتاب‌ها در انتظار ارزانی کاغذ بسر می‌بریم.

 

میرکریمی اظهار داشت: با این روند معلوم نیست، بتوانیم در حوزه نشر دوام بیاوریم یا نه. امسال بیش از آنکه کتاب چاپی داشته باشیم، کتاب در نوبت چاپ داریم.

 

وی با بیان اینکه امسال کاغذ 22 هزار تومانی پارسال را حدود 80 هزار تومان خریداری می‌کنیم، بیان کرد: سال قبل کاغذ گلاسه 19 هزار تومان بود که امروز قیمت آن 62 هزار تومان است. این افزایش چندبرابری کاغذ در کنار افزایش سایر اقلام چاپ و انتشار خطری جدی برای ناشران و حوزه فرهنگ و ادب محسوب می‌شود.

 

مدیر انتشارات نسیم حیات خاطرنشان کرد: با این وضعیت اگر ناشران کتاب چاپ کنند، قیمت کتاب دو سه برابر درمی‌آید و خریداران آن کاهش می‌یابد و اگر هم چاپ نکند باز هم متضرر می‌شود. وقتی کتابی چاپ شود و خریداری نباشد، سرمایه ملی باید در انبار خاک خواهد خورد.

 

میرکریمی با بیان اینکه وزارت ارشاد و تعاونی‌ها باید نسبت به واردات کاغذ اقدام جدی کنند، عنوان کرد: تعاونی‌ها باید تقویت شوند تا از واردات کاغذ حمایت کنند. به هر حال واردات کاغذ تا حدودی می‌تواند مشکل نشر کتاب را مرتفع کند.

 

وی با اعتقاد به اینکه گرانی کاغذ و ملزومات چاپ در درجه اول تصویری برای کتب دینی محسوب می‌شود، افزود: بدون هیچ تعارف قبلا هم کتب دینی خریدار چندانی نداشت چه برسد به حال که هم قیمت کتاب بالا رفته است و هم وضعیت معیشتی مردم سخت‌تر شده است. قبلا بیشتر کتب ترجمه، تعبیر خواب، کتاب‌های دینی در حوزه سلامتی و در مورد مسایل زناشویی خریداری می‌شود. بر این است کسانی که ناشر کتب دینی هستند تنها به خاطر عشق و علاقه دوام آوردند.

 

به گفته وی، کار حوزه نشر، یک کار فرهنگی است اما کار فرهنگی هم باید از نظر اقتصادی و معیشتی بتواند فعالان و تلاشگران این عرصه را تأمین کند، در صورتی که با شرایط فعلی ناشران در معرض ورشکستگی قرار گرفتند.

 

میرکریمی کاهش سرانه مطالعه و ورشکستگی ناشران، حذف کتاب از سبد کالای خانواده را از عوارض ادامه روند افزایش کاغذ دانست و افزود: در این شرایط ناشران حتی نمی‌توانند کتاب خوب چاپ کنند و مجبورند یا کتاب چاپ نکنند و یا با تیراژ اندک چاپ کنند.

 

مدیر انتشارات نسیم حیات یادآور شد: قیمت کتابی که چاپ جلد اول آن 2000 تومان بوده الان برای چاپ دوم 6000 تومان شده است. نهج‌البلاغه را سال قبل 3000 تومان می‌فروختیم اما امسال باید 6 تا 7 هزار تومان آن را بفروشیم. این افزایش قیمت مسلما باعث کاهش خرید می‌شود به خصوص در شرایط فعلی که مردم در تامین نیازهای عمده زندگی در مضیقه هستند.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 185852

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha