به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «بلومبرگ بیزنس ویک»،سلطانکینا،زن پنجاه ساله روسی برای بازنشسته شدن روزشماری می کند،او بیشتر عمرش را کار کرده و دیگر نمی خواهد بیشتر از این به کار گردن ادامه دهد؛حتی ولادیمیر پوتین،رییس جمهوری روسیه که در میان زنان روس از محبوبیت بالایی برخوردار است هم نمی تواند نظر او را تغییر دهد.
او می گوید:تمام عمرم را برای خدمت به دولت گذاشته ام؛حالا حداکثر 15 سال دیگر زنده هستم و دلم نمی خواهد تا پایان عمرم کار کنم.
این مشکل بسیاری از روس هاست که امروز با آن مواجه هستند اما گویی چاره ای جز پذیرش آن نداراند.
پوتین که در وعده های انتخاباتی اش قول داده بود حقوق یا مستمری بازنشستگان را افزایش دهد اکنون از از سوی اعضای کابینه و سرمایه گذاران تحت فشار قرار گرفته تا سن بازنشستگی را برای تامین کسری بودجه بازنشستگان افزایش دهد.
موسسه آمریکایی «استاندارد اند پورز» اعلام کرده است که هزینه های بازنشستگی تا سال 2030 میلادی از 9 درصد به 14 درصد تولید ناخالص داخلی افزایش می یابد.
بر اساس این گزارش الزام فوری برای انجام اقداماتی به منظور جلوگیری از افزایش هزینه های بازنشتگی وجود دارد.
در این گزارش آمده است که اگر کسری بودجه در مستمری بازنشستگان به واسطه قرض از موسسات مالی بین المللی مرتفع شود آنگاه بدهی دولت روسیه از 10 درصد در سال جاری میلادی به 70 درصد تولید ناخالص داخلی تا سال 2030 میلادی می رسد.
ماکسیم اورشکین،اقتصاد دان و رییس یکی از بانک های روسیه در این باره می گوید:افزایش سن بازنشستگی بهترین تصمیمی است که می توان برای از بین بردن کسری بودجه آن را اتخاذ کرد.
اما این مسئله رویای ولادیمیر پوتین برای روسیه بهتر در سال 2020 میلادی را با چالش جدی مواجه می کند.
پس از تظاهرات و ناآرامی های بی سابقه ضد پوتین در روسیه از سوی گروه های مخالف او ،قبل و بعد از انتخابات ریاست جمهوری،افزایش سن بازنشستگی در کشور می تواند موج دیگری از ناآرامی ها را ایجاد کند.
در این حالت تنها مخالفان دولت پوتین که برای ساقط کردن او از قدرت به کمین نشسته اند مجالی برای اجرایی کردن نقشه ها و رسیدن و به اهداف خود پیدا می کنند.
این گروه اگرچه تنها حدود 12 در صد از جامعه روسیه را تشکیل می دهند اما در انتظار فرصتی برای غالب شدن به اکثریت جامعه و جلوگیری از تحقق رویای روسیه 2020 هستند که از سوی پوتین مطرح شده است.
در استراتژی توسعه روسیه تا سال 2020 بر ضرورت انتقال اقتصاد روسیه از اقتصاد وابسته به درآمدهای مواد خام به اقتصاد متکی به نوآوریها و فناوریهای پیشرفته به عنوان شاخص مهم تاکید شده است.
پیش بینی شده است که با این تحول اقتصادی، روسیه در سالهای 2015 تا 2020 از لحاظ میزان تولید تاخالص ملی در ردیف پنج کشور پیشروی اقتصادی جهان قرار گیرد.
از شاخص های دیگر استراتژی توسعه روسیه تا سال 2020 افزایش توانایی خرید مردم روسیه و کاهش میزان مالیات ها از جمله مالیات بر ارزش افزوده اعلام شده است.
در این استراتژی همچنین افزایش فرصت های شغلی، مستمری بازنشستگان و دستمزد حقوق بگیران بخش های دولتی و خصوصی پیش بینی شده است.
اگر این طرح در روسیه تحقق پیدا کند فرصت مخالفان برای از میان برداشتن حاکمان کنونی در روسیه از دست می رود و به همین دلیل است که آنها همه تلاش خود را برای جلوگیری از بی ثمر ماندن این طرح انجام می دهند.
در حال حاضر،رییس جمهوری روسیه با چالش بزرگی مواجه است. در یک کفه ترازو رضایت مردم،عمل به تعهدات انتخاباتی و تحقق روسیه 2020 قرار داد و در کفه دیگر ترازو کسری بودجه در عرصه اقتصادی و به ویژه کسری بودجه بازنشستگی،فشار سرمایه گذاران و برخی اعضای کابینه برای افزایش سن بازنشستگی و در کمین بودن مخالفانی است که به دنبال فرصتی برای رسیدن به اهداف خود هستند.
افزایش سن بازنشستگی در روسیه یکی از چالش های مهم پیش روی پوتین برای تحقق رویای روسیه 2020 است.
کد خبر 186449
نظر شما