عرضه داروی فاکتور8 با یک‌سوم قیمت مشابه خارجی در صورت تولید انبوه

مدیر پروژه تولید داروی نوترکیب فاکتور هشت گفت: با تولید انبوه داروی خودترکیب فاکتور هشت قیمت آن به یک‌سوم مشابه خارجی خواهد رسید.

دکتر نادر مقصودی، عضو هیئت‌ علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و مدیر پروژه تولید داروی فاکتور هشت در گفت‌وگو با خبرنگار شبستان گفت: فاکتور هشت که در کشور مصرف می‌شود و برای بیماران هموفیلی است اصولا مشتقی از پلاسما و مواد اولیه وارداتی است که دولت سرمایه‌ای حدود 50 میلیون دلار برای واردکردن آن هزینه می‌کند.

 

وی افزود: پروژه تولید داخلی داروی فاکتور هشت، 9 سال پیش در کشور آغاز و در شهریور رونمایی که در حال حاضر به سطح مطلوبی رسیده و برای مطالعات بالینی قابل استفاده است.

 

وی با اشاره به اینکه تست‌های این دارو مشابه محصول خارجی و طبق استاندارد است، گفت: با انجام‌شدن تست‌ها انتظار داریم مورد تأیید قرار گرفته و طی چند ماه آینده مطالعات بالینی آن انجام شود.

 

مقصودی اظهار کرد: در حال حاضر امکان تولید برای ما مهیا است اما تا رسیدن به هدف اصلی دو سال زمان خواهد برد.

 

وی با اشاره به تولید پایلوت داروی فاکتور هشت ادامه داد: چیزی که الان قادر به تولید آن هستیم به صورت پایلوت است و جوابگوی بازار نیست، اما قابلیت آن را دارد که وارد بازار شود.

 

مدیر پروژه تولید فاکتور هشت در خصوص هزینه تمام‌شده تولید این دارو و منابع مالی آن نیز خاطرنشان کرد: این محصول به دلیل اینکه هایتک است برای شروع تولید نیازمند هزینه بالایی بوده که با کمک‌هایی از سوی معاونت تحقیقات، معاونت علم و فناوری وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو تا الان بیش از 12 میلیارد تومان هزینه شده است و قطعا با تولید انبوه و به محض ورود به بازار قیمت آن به یک‌سوم قیمت خارجی خواهد رسید.

 

مقصودی گفت: سالانه 150 میلیون یونیت در داخل کشور مصرف می‌شود که وزارت بهداشت برای آن 50 میلیون دلار پرداخت می‌کند و هر آمپولی که مریض می‌گیرد حدود 500 یونیت است.

 

مقصودی با اشاره به اینکه این دارو یارانه ای است و از طریق بیمارستان‌ها به بیمار عرضه می‌شود، افزود: کسی این داروها را از داروخانه‌ها تهیه نمی‌کند و تنها بیمارستان‌ها آن را به مردم عرضه خواهند کرد.

 

وی همچنین در خصوص تأمین ارز مورد نیاز برای وارد کردن مواد اولیه این دارو اظهار کرد: قول تأمین ارز به ما داده شده و مراحل آن در حال طی‌شدن است و به بانک معرفی شده‌ایم.

 

وی خاطرنشان کرد: برای تولید این دارو از مرحله صفر تا تولید 4 روز زمان لازم است و 15 روز نیز تست کنترل کیفی آن به طول می‌انجامد و خط تولیدی که در حال حاضر داریم قادر به تولید این دارو هست و تنها باید مطالعات بالینی آن انجام شود.

 

پایان پیام/


 

 

کد خبر 187001

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha